3 רופאים נחקרו: מזומן במעטפות לקיצור תורים בבי"ח
שני צעירים נעצרו בחשד לשוחד: הציעו קידום תורים בבית החולים הדסה עין כרם, תמורת תשלום כספי - שהועבר במזומן במעטפות. הרופאים, חלקם בכירים, נחקרו באזהרה ומכחישים שקיבלו שוחד: "נאמר לנו שהניתוחים דחופים"
שוחד במעטפות כדי לזרז את ההמתנה הארוכה לטיפול בבתי חולים: יחידת ההונאה של משטרת ירושלים עצרה תושב ירושלים ותושב ביתר עילית, בשנות ה-20 לחייהם, בחשד שהציעו קידום תורים לחולים ו"שירותי רפואה פרטיים" בבית החולים הדסה עין כרם תמורת תשלום כספי. הם חשודים בעבירות מרמה, הונאה ושוחד. בנוסף לשני העצורים נחקרו באזהרה שלושה רופאים, חלקם בכירים, ושוחררו. רופא נוסף מסר עדות פתוחה.
החשוד המרכזי הוא נתנאל יעקב פרוש, דמות המוכרת בציבור החרדי כמאעכר המציע שירותי רפואה בהדסה עין כרם תמורת תשלום. הוא וחברו חשודים שזירזו תורים בשר"פ לאנשים ששילמו להם על כך סכום של אלפי שקלים. למשפחות המטופלים סיפר החשוד המרכזי שהוא פועל מטעמו של רב מוכר.
הנושא שנשאר תחת סימן שאלה הוא כיצד זורזו בפועל התורים המדוברים. בחקירה הכחישו הרופאים קבלת טובת הנאה והתעקשו שתורים הוקדמו אך ורק מטעמי דחיפות. אם המטופלים שילמו על כך, הסבירו הרופאים, הרי גם אנחנו נפלנו קורבן להונאה.
על פי המשטרה, אחד החשודים פעל מול גורמים בבית החולים לקידום התור, ואילו החשוד השני נשלח לבני המשפחה ולקח את התשלום שעליו סיכמו מראש, וזה היה מועבר במזומן במעטפה.
מהחקירה עלה כי החשודים פעלו בשיטה זו כמה חודשים וכי היקף ההונאה עומד על סך אלפי שקלים. מעצרו של פרוש הוארך היום (ה') בשלושה ימים, החשוד השני שוחרר בתנאים מגבילים. בנוסף לשוחד פרוש חשוד גם בסחיטה באיומים, לאחר שלכאורה אמר לאחת מדורשות הטיפול כי "אם לא תשלמי לי - אני אעשה מה שאני מבין".
עו"ד שלום בן שבת, שייצג את פרוש בדיון בהארכת מעצרו, אמר: "העבירות המיוחסות למרשי חסרות תימוכין. מדובר בעבירות שככל היותר מהוות קבלת דבר במרמה, מה שלא מחייב את מעצרו". לדבריו, אף שהחקירה מתנהלת חמישה חודשים, אין בכוח המשטרה להציג ראיה שלפיה פרוש ביצע פעולה לשיבוש החקירה: "אני סבור שלאור גרסתו ניתן להורות על שחרורו בכל תנאי שבית המשפט ימצא לנכון. מדבור במשיב שהוא לא בקו הבריאות. הוא לקה באירוע מוחי לפני מספר לא רב של חודשים".
בהודעת המשטרה נאמר כי היא פונה לציבור בבקשה שעל כל מי שנדרש לתת כספים באופן פרטי עבור קידום תורים או טיפול רפואי לפנות למשטרה הקרובה ולהגיש על כך תלונה. רס"ר דוד קוריאט, שייצג את יחידת ההונאה של משטרת ירושלים בדיון בהארכת המעצר, אמר: "מדובר בניצול אנשים חולים במצב מאד קשה כשהם מוכנים לשאת בכל תקווה".
רב-פקד אייזק סימון: "חלק מבני המשפחה שעבורם נדרשה ההתערבות הרפואית היו מאושפזים בבתי החולים, בחדרי מיון או בחדרי טיפול נמרץ בתוך בית החולים. בחלק מהמקרים הוא פנה למשפחות של אנשים שזקוקים לטיפול רפואי מתוך שמועה שהוא שמע שלפיה מישהו מהם זקוק לעזרה. על פי הידוע לנו הוא הציג למשפחות מצג שווא שיש בכוחו לקדם את העניינים שלהם באמצעות אנשים שהוא קשור אליהם".
מבית החולים הדסה נמסר בתגובה כי "עם כניסתו לתפקיד שם לפניו מנכ"ל הדסה החדשה, פרופ' זאב רוטשטיין, משימה להפוך את בית החולים לבית חולים ציבורי פתוח לכול, שבו אין שירותים פרטיים בזמן העבודה ובמקרים דחופים, בית חולים שכל פונה אליו יקבל את השירות האיכותי ביותר, הטוב, האדיב והמהיר בלי לפתוח את הארנק ו/או למלא מעטפות. זה מספר חודשים שמשטרת ישראל, בשיתוף המרכז הרפואי הדסה, מנהלת חקירה סמויה בבית החולים.החקירה נפתחה לאחר תלונה שהגיעה לבית החולים והועברה למשטרת ישראל בגין חשד לפיו רופאים מקבלים תשלומים אסורים בתמורה לקידום תורים. פרופ' רוטשטיין, מנכ"ל בית החולים אף התראיין לתקשורת בנושא לפני מספר חודשים וסיפר על מלחמתו בתופעה הפסולה".
עוד נמסר מבית החולים כי "היום התבשרנו כי החקירה הסמויה הפכה גלויה. הדסה החדשה עומדת היום כגוף אחד מאחורי המנכ"ל, נחושה כולה לבער הרע, ולא לתת לאף גורם חיצוני או פנימי להכשיל את צוותה. הידיעות המציפות אותנו כיום בתקשורת הם התחלת סוף התהליך, וצפירת ההרגעה שתישמע עם סיום החקירה תסמל שהדסה נקיה מתופעות כאלה".