סופ"ש של קניות אונליין: מבצעי "לייבור דיי"
חג העבודה האמריקני הוא מועד ההנחות הגדול ביותר לפני הבלאק פריידי שחל בנובמבר. כל קולקציות הקיץ מוצעות בהנחות של עד 85%, יש הוזלות על מוצרי אלקטרוניקה וחזרה ללימודים ואתרי השילוח הישראלים מציעים הנחות על משלוחים
ההצעות הטובות הן על בגדי קיץ: עד 85% הנחה במסגרת חיסולי קולקציות וכן יש הנחות על נעליים, מוצרי מחשוב ואלקטרוניקה, מוצרי חזרה ללימודים, ריהוט, ציוד כושר וספורט ואביזרים לטיולים.
מה לא כדאי לקנות
כל רשתות האופנה, ההנעלה, המוצרים לבית והמיחשוב וכל אתרי הקניות הגדולים מציעים הנחות של החל מ-15%-20%. בין היתר, יוניקלו מציעה 50% הנחה, אקספרס ובננה ריפבליק יצאו בעד 40% הנחה, יש הנחות של עד 40% על לפטופים של לנובו וטלפונים סלולריים בבסט ביי וכן תמצאו מבצעים רחבי היקף באמזון, מייסיס וולמארט (80%-30% הנחה על כל המלאי).
מה לא כדאי לקנות? ב-CBS ממליצים לא לקנות בגדי סתיו וחורף – חכו למבצעי נובמבר וכן ממליצים שלא לקנות מכשירי אפל, משום שהנחות על אייפונים יינתנו אחרי השקת האייפון החדש וכרגע אין הנחות על מקבוק אייר או מקבוק פרו. בנוסף, למרות שיש שפע מבצעים על צעצועים, מומלץ גם לא לקנות צעצועים, כי ההנחות הכי מפליגות על קטגוריה זו ניתנות בחגים בנובמבר – דצמבר.
כמובן שלא כדאי לכם לקנות שום פריט, אם אתם לא זקוקים לשום דבר מיוחד, או אם כבר הוצאתם לא מעט כסף החודש. שכן, כל המבצעים האלה מטרתם אחת: לא לחסוך לכם כסף, אלא לגרום לכם להוציא כסף ולרוב תוציאו יותר כסף ממה שתכננתם. עקב כך, מומלץ להשתתף ב"חגיגת ההנחות" שהיא בעצם חגיגה של בזבוז כסף, רק אם זו קנייה מחושבת של פריטים שאתם זקוקים להם ושתקנו ביוקר אם תרכשו אותם במועד אחר.
נקודת התורפה: לרוב אין משלוח ישיר
בחלק מהאתרים תוכלו להגדיל את ההנחה באמצעות קוד קופון. למשל: בקרטרס מציעים 50% הנחה. קופון: LABORDAY יעניק 25% הנחה נוספת בקנייה מעל 40 דולר. ל-6PM – שם מציעים עד 78% הנחה על מותגים כמו The North Face , אפשר למצוא קופונים פה ובאתרים נוספים.
על אף כל ההנחות האלה, יתכן שהקנייה בארה"ב דרך האינטרנט תעלה לכם ביוקר. כיוון שהחגיגות הן בארה"ב, זה אומר שמשלוח ישיר וחינמי לישראל הוא נדיר ולרוב יש להשתמש בשירותי חברות שילוח, שמחזיקות כתובת בארה"ב: הלקוח מזין את הכתובת האמריקנית בעת הרכישה ומקבל את הפריטים שקנה, שנשלחים לכתובת הזאת, מחברת השילוח. בין החברות שפועלות בתחום: שיפיטו, דילטס, מאסטופ, buy2usa.
כשמשתמשים בשירותי החברות האלה, כדאי לחשב את המחיר מראש באמצעות האתרים שלהן ובכל זאת לחפש משלוח חינם כדי שהמשלוח בתוך ארה"ב לא יעלה לכם כסף ויוסיף לעלויות.
אל תשכחו שעד 75 דולר לא תשלמו מע"מ ומס, בין 75 דולר ל-500 דולר תשלמו מע"מ בלבד ומעל סכום זה תשלמו גם מע"מ וגם מס קנייה (אם קיים).
בחישוב עלויות שילוח ומסים: לא תמיד משתלם לקנות מארה"ב
האם הקנייה באמצעות חברות השילוח משתלמת? תלוי במחיר (שלעיתים כולל מע"מ ומס קנייה) ותלוי בפער בינו לבין מוצרים דומים או זהים בארץ. למשל, מצאנו רמקול JBL Flip 3 Splashproof Portable Bluetooth Speaker שמוצע ב-eBay ב-283.07 שקל בלבד. המוכר לא שולח לישראל. משלוח הכי בסיסי לישראל של 70-50 שקל לערך יאמיר את המחיר ל-353.07 כך שהמחיר יהפוך לקרוב יותר למחיר השכיח בישראל (499 שקל בדרך כלל).
חלק מחברות השילוח מציעות מבצעים. למשל, דילטס (DealTas), מציעה לכבוד החג, 15% הנחה על משלוחים עד 10 ק"ג ו – 30% הנחה על משלוחים החל מ-10 ק"ג וגם שובר למימוש עתידי בגובה 15% הנחה על משלוח.
במאסטופ מציעים משלוח על זוג נעליים ב-25 דולר ו-15 דולר על משלוח נוסף.
ב-BUY2USA מציעים 30% הנחה על משלוח של 5 ק"ג ומעלה ו-15% אחוז הנחה על משלוח נמוך מ-5 ק"ג.
Buy2usa מקדמת את מבצעי אמזון. בין היתר, 55EG9100 Full HD - מסך טלוויזיה 55 אינץ' Smart OLED של LG. המחיר: 5,289 שקל. המחיר בארץ: 13,200 שקל. קחו בחשבון שהפער יצטמצם עם עלויות משלוח, מכס ומע"מ ועדיין לא יגיע למחיר הישראלי. כמו כן, בקניית מוצרי חשמל, קחו בחשבון שהמתח והשקעים בארץ שונים מאשר בארה"ב.