שתף קטע נבחר

 

בנט וחולדאי סיכמו: "שבח מופת" לא יהפוך לבי"ס פליטים

לאחר העימות בין רה"מ לראש העיר ת"א, שריפת תמונות חולדאי וההפגנה בבית הספר בפתיחת שנת הלימודים, סיכמו בנט וחולדאי כי "אופיו של שבח מופת לא ישתנה". עם זאת, קיימת אפשרות שיועתק למקום אחר - ובמקום הנוכחי ילמדו ילדי פליטים

 

 

חולדאי מגיב לסערת "שבח מופת"    (צילום : ליאור פז)

חולדאי מגיב לסערת "שבח מופת"    (צילום : ליאור פז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בית הספר המריבה "שבח מופת" שהוביל לעימות פוליטי בין ראש הממשלה לראש העיר תל אביב לא יהפוך לבית ספר לפליטים. כך, לפחות, סיכמו שר החינוך נפתלי בנט וראש העיר תל אביב רון חולדאי, לאחר שאתמול - ביום הראשון של שנת הלימודים - התקיימה בבית הספר הפגנה נגד שינוי ייעודו. "שבח מופת לא ייסגר, בית הספר ימשיך לפעול בהרכב אוכלוסייתו הנוכחי", אמר השר בנט.

 

בהודעה שפרסמה לשכת השר בנט, שבימים האחרונים סירב להתייחס לנושא, נמסר כי "בנט מחזיק בעמדה שלפיה אסור בשום אופן שבית הספר שבח מופת ייסגר או שאופיו הייחודי ישתנה". בנט שוחח עם רון חולדאי בעניין, והשניים סיכמו כי בית הספר ימשיך להתקיים בהרכב אוכלוסייתו הנוכחי ולא ייסגר. בנוסף, החליטו השניים כי יוקם צוות מקצועי בין משרד החינוך לבין עיריית תל אביב לטיפול בנושא.

 

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

מפגינים נגד סגירת בית הספר - עם פתיחת שנת הלימודים  (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
מפגינים נגד סגירת בית הספר - עם פתיחת שנת הלימודים (צילום: אבי מועלם)
 

אחת האפשרויות היא העתקתו של בית הספר לאתר אחר, שבו ימשיכו ללמוד התלמידים הלומדים בו כעת. האופציה שתעלה בדיונים היא העברתו לצפון תל אביב - העירייה ככל הנראה תקצה את המקום, ומשרד החינוך יממן. במקרה כזה, בית הספר הנוכחי עשוי לשמש בכל זאת כבית ספר לילדי מהגרי העבודה, פליטים ומבקשי מקלט המתגוררים בדרום תל אביב, אך שמו כנראה ישתנה. 

 

על פי ההחלטה, ימשיכו לקבל תלמידים בשנת הלימודים הבאה להרשמה לכיתות ז'. אך כיוון שבאזור בית הספר - שממוקם ברחוב המסגר, מתגוררים פליטים ומבקשי מקלט רבים, יוצאי אפריקה, נדרשת העירייה להכשיר יותר בתי ספר בסביבה שישרתו אותם. העירייה מחוייבת לאפשר חינוך חינם לכל מי שגר בעיר יותר משלושה חודשים, בלי קשר להיותו אזרח ישראלי אם לאו. כרגע 75% מתלמידי בית הספר - אינם תושבי העיר.  

 

רוזן אשכנזי, יו"ר ועד ההורים בבית הספר, בירכה על ההחלטה: "כמובן שהיינו רוצים שבית הספר יישאר במיקום הנוכחי, אם יוחלט שיועתק למקום אחר אנחנו דורשים שהדבר ייעשה בשיח משותף איתנו ועם התלמידים ובשקיפות מלאה. אנחנו רוצים לקבל את ההחלטה הזו כתובה, כדי ששנה הבאה לא נחזור על אותו סיפור".

 

כמה ימים לפני פתיחת שנת הימודים איימו הורי התלמידים להשבית את הלימודים בבית הספר לאחר שנחשפה תוכנית העירייה, להפסיק לקבל למוסד תלמידים שאינם גרים בעיר משנת 2017.

 

בבית הספר שבח מופת לומדים 900 תלמידים ותלמידות בכיתות ז'-י"ב. מדובר בבית ספר על-אזורי, שמקבל אליו תלמידים מכל הארץ. רובם עולים חדשים, בעיקר מחבר העמים. אשכנזי אמרה כי הנהלת בית הספר הודיעה שבשיחה עם גורמים בעיריית תל אביב נמסר שבספטמבר 2017 בית הספר יחדול מלקבל לשורותיו תלמידי חוץ. המטרה, הוסבר בשיחה, היא לקלוט אליו תלמידים המתגוררים בדרום תל אביב, רובם ילדי מהגרי עבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
בי"ס שבח מופת בתל אביב
צילום: אבי מועלם
מומלצים