עוד ריקול: חשש לחומר ניקוי ב-80 חביות של בירה הוגרדן
חברת מבשלות בירה בינלאומיות הודיעה כי יצרנית המותג הוגרדן מצאה חשש להימצאות חומר סניטציה ב-80 חביות בירה כתוצאה מתקלה בשטיפת קו הייצור. בעקבות זאת מתבקשים ברים ומסעדות שהם לקוחות החברה שלא להשתמש במוצר, "על אף כי ספק אם ישנה תקלה"
כתבות נוספות בערוץ הצרכנות
לקוחות התלוננו על קלקולי קיבה; יחיעם מסירה מהמדפים נקניקים
החברה מסרה כי "מתוך משנה זהירות, ועל אף כי ספק אם ישנה תקלה, עודכנו משרד הבריאות ולקוחות החברה (ברים ומסעדות) המחזקים באותן חביות שלא להשתמש בה". משמעות הדבר כי החברה מבצעת איסוף יזום (ריקול) מבתי העסק המחזיקים בחביות בירה מסוג זה.
נזכיר כי השבוע ערכו איסוף חברות נוספות כמו יחיעם, שהודיעה כי היא מסירה מהמדפים נקניקים, בעקבות תלונות לקוחות על פגם במוצרים. זאת לאחר ששלושה צרכנים פנו ל-ynet בטענה שסבלו מקלקולי קיבה בעקבות אכילת נקניקי יחיעם שיוצרו עבור רמי לוי ונמכרו בצפון הארץ, שתוקפם פג בעוד חודשיים. לקוחה רביעית התלוננה ל-ynet בטענה שקנתה נשנושי קבנוס בחנות בפתח תקווה, וגילתה שפשה בהם עובש למרות שתאריך התפוגה הוא ב-2017.
בעקבות פרסום תלונות הלקוחות ב-ynet, הודיעה יחיעם כי היא אוספת מוצרים שבשל פגם באריזה צבעם השתנה. המוצרים עליהם מדובר: פסטרמה ברביקיו, פסטרמה של פעם, פסטרמה מעודנת, חזה הודו בדבש, סלמי תה, סלמי איטלקי מפולפל 200 גרם, וכתף בקר מעושן, שנושאים את תאריך התפוגה 21 בנובמבר 2016, במשקל 200 גרם. מוצר נוסף שנכלל בהודעה: סלמי סרוולד מ-21 בפברואר 2017, במשקל 150 גרם.
ביום חמישי האחרון החליט משרד הבריאות להאריך באופן זמני ל-30 יום את רישיון היצרן של "טחינת הנסיך", אחרי שהייצור במפעל נעצר משום ששיווק לחברת סלטי שמיר טחינה מזוהמת בסלמונלה. הטחינה שווקה כחומר גלם גם לשטראוס ולאסם, אך אלה גילו את החיידק בבדיקות מקדימות שערכו והחזירו את חומר הגלם למפעל. סלטי שמיר לא ערכו בדיקות כאלה, אלא בדקו את המוצר הסופי והוא נמצא תקין. בטחינה הנסיך לא דיווחו לסלטי שמיר על הזיהום וכן לא דיווחו עליו למשרד הבריאות.