שתף קטע נבחר

 

"תמונת בני לא שינתה דבר". שנה למות איילן

ב-2 בספטמבר 2015 הזדעזע העולם מתמונתו של איילן כורדי, פעוט סורי שברח עם משפחתו לאירופה בסירה וגופתו נסחפה לחוף. שנה אחרי אומר האב עבדוללה: "כולם התרגשו מהתמונה ולא עושים כלום. אנשים ממשיכים למות"

אביו של איילן כורדי, הילד הסורי שתמונת גופתו על החוף בטורקיה זעזעה את העולם, אמר כי דבר לא השתנה ביחס של העולם למשבר הפליטים בשנה שחלפה מאז.

 

האב, עבדוללה, שכיום חי בעיראק, איבד ב-2 בספטמבר את איילן בן השלוש, את אחיו בן החמש גאליפ ואת רעייתו ריהאן בת ה-35. השלושה טבעו למוות אחרי שסירתם התהפכה.

התמונה מ-2 בספטמבר אשתקד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
התמונה מ-2 בספטמבר אשתקד(צילום: רויטרס)

האב עבדוללה כורדי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
האב עבדוללה כורדי(צילום: AFP)

 

מסע הלווייה של הפעוט    (צילום: רויטרס)

מסע הלווייה של הפעוט    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עבדוללה כורדי בן ה-41 התראיין השבוע לעיתון "בילד" הגרמני ואמר כי הוא היה "מרוצה" מכך שתמונת בנו המת פורסמה, מכיוון שהיא "הראתה לאנשים מה מתרחש". הוא הסביר כי "הדברים האלה צריכים להתפרסם, למרות שבסופו של דבר התמונה לא שינתה יותר מדי. הזוועה בסוריה חייבת להיגמר", הוא אמר מביתו בארביל, בירת כורדיסטן העיראקית.

 

עבדוללה סיפר שהוא כועס מחוסר ההתקדמות בטיפול במשבר הפליטים מספטמבר אשתקד. "אחרי המוות של המשפחה שלי פוליטיקאים אמרו לעולם לא עוד!'", הוא אמר. "כולם טענו שהם רוצים

לעשות משהו בגלל שהתמונה כל כך ריגשה אותם. אבל מה קורה עכשיו? ממשיכים למות ואף אחד לא עושה דבר", אמר עבדוללה.

 

כורדי קרא שלא לעשות את הדרך המסוכנת בסירה בדרך לאירופה. "הייתי רוצה לומר לפליטים במחנות הפליטים שלא לעשות את המסע הזה. הסכנה גדולה מדי. זה לא שווה את זה". על החיים היום בארביל סיפר: "עכשיו אני כנראה יותר מוגן ממה שהייתי אי פעם. אבל בשביל מה?".

 

אחותו של עבדוללה, תימה כורדי, כתבה השבוע פוסט בפייסבוק. "אסור לנו לעולם לשכוח את מחיר החופש. בבקשה תחשבו מדי יום כשאתם מתפללים על איילן ועל אלו שמתו אחרי שניסוי להשתחרר מכבלי המלחמה", כתבה תימה, שחיה בקנדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
איילן כורדי. סמל משבר הפליטים
צילום: רויטרס
מומלצים