שתף קטע נבחר
 

הכי קרוב לצדק: "הקוטב הצפוני שלו שונה מכל מה שנתקלנו בו במערכת השמש"

נאס"א פרסמה תמונה מכוכב הלכת הגדול במערכת השמש. בכיר במשימת ג'ונו: "הקוטב הצפוני כחול יותר משאר כוכב הלכת ויש בו הרבה סערות"

תמונות התקריב הראשונות שצילמה החללית ג'ונו כמה אלפי קילומטרים מכוכב הלכת צדק, פורסמו בסוף השבוע באתר נאס"א. התמונות צולמה במהלך ההקפה הראשונה של החללית את כוכב הלכת הגדול במערכת השמש ובהן ניתן לראות מערכות סופות ופעילויות מזג אוויר שלא נראו קודם לכן במערכת השמש שלנו.

 

צדק, כפי שצולם ממרחק של 4,200 ק"מ (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
צדק, כפי שצולם ממרחק של 4,200 ק"מ(צילום: נאס"א)

 

ג'ונו סיימה בהצלחה ב-27 באוגוסט את ההתקרבות הראשונה שלה לכוכב הלכת צדק, הראשונה מתוך 36. החללית שידרה במשך כמה שעות לכדור הארץ נתונים ותמונות, שצולמו ממרחק של כ-4,200 ק"מ מצדק. התמונה הראשונה פורסמה בסוף השבוע באתר נאס"א.

 

"זו הייתה ההתקרבות הראשונה לקוטב הצפוני, ומהתמונות אנחנו רואים דברים שלא ראינו בעבר", אמר סקוט בולטון, מנהל בכיר בצוות ההפעלה של ג'ונו בסן אנטוניו. "האזור כחול יותר משאר כוכב הלכת ויש בו הרבה סערות". הוא הוסיף כי מהתמונות ניתן להסיק שהעננים גבוהים מאוד. כוכב הלכת הגדול במערכת השמש הוא מיוחד ויש לנו עוד 36 פעמים ללמוד עד כמה הוא באמת ייחודי".

 

אותות מצדק    (צילום: נאס"א)

אותות מצדק    (צילום: נאס"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אבל לא רק המצלמה של ג'ונו פעלה בעת ההתקרבות, אלא גם מכשירים מדעיים נוספים שאספו מידע מכוכב הלכת. מכשיר של סוכנות החלל האיטלקית צילם תמונות של הקוטב הצפוני וגם הדרומי של צדק באינפרא-אדום. "JIRAM נכנסת מתחת לעור של צדק, ומביאה לנו את תמונות התקריב הראשונות באינפרא-אדום", אמר אלברטו אדריאני, שהיה בין מפתחי המכשיר.

 

ג'ונו וצדק. הדמיה (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
ג'ונו וצדק. הדמיה(צילום: נאס"א)

 

אחרי כמעט חמש שנים של מסע בחלל נכנסה בתחילת חודש יולי החללית ג'ונו למסלולו של כוכב הלכת צדק. לקראת ההגעה לכוכב הלכת הגדול ביותר במערכת השמש האיטה החללית את מהירותה. ג'ונו אמורה להקיף את צדק 36 פעמים במשך כ-20 חודשים.

 

צדק הוא כוכב הלכת הגדול ביותר במערכת השמש והראשון בסדרת כוכבי הלכת הגזיים. קוטרו 142,990 ק"מ, פי 11.21 מקוטרו של כדור הארץ. לו היינו יכולים למלא את כוכב הלכת צדק בכדורי ארץ, היינו מצליחים לדחוק לתוכו לא פחות מ- 1400 כדורי ארץ! למרות זאת, משקלו של צדק גדול 'רק' פי 318 ממשקל כדור הארץ. מכאן נובע, שמשקלו הסגולי של צדק קטן ממשקל כדור הארץ; אכן, צפיפותו הממוצעת של צדק היא 1.33 גרם לסמ"ק, גדולה בשליש מהמשקל הסגולי של מים. למשקל הסגולי הנמוך של צדק ישנה סיבה: שלא בדומה לכדור הארץ הסלעי, צדק עשוי בעיקר מגז. כשלושה רבעים ממסתו הם מימן וכרבע - הליום. הרכבו של צדק דומה מאוד להרכבה של השמש וניתן לומר כי צדק דומה יותר בהרכבו לכוכב מאשר לכוכב לכת סלעי כדוגמת כדור הארץ .

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
תמונת התקריב של צדק
צילום: נאס"א
מומלצים