פסטיבל חיפה: פוליטיקה, מותחנים וסיפורו של אמיר פרישר גוטמן
הסרט על אמיר פרישר גוטמן יוקרן בתחרות התיעודית, ייצוג שווה לנשים בתחרות העלילתית הישראלית, מחווה לבמאית והשחקנית מיכל בת אדם, ובמה מיוחדת ליוצרות צעירות. תוכנית פסטיבל חיפה ה-32
בשיתוף אתוס
דרמות, סרטים פוליטיים, סרטי ספורט פוליטיים, קומדיות, ואפילו מותחני אימה, וכמובן שגם יצירות תיעודיות מרגשות ומחכימות. התוכנית הישראלית של פסטיבל חיפה ה-32 מונה כ-85 סרטים ישראלים ארוכים וקצרים, עלילתיים ודוקומנטרים. הפסטיבל ייפתח השנה ב-15 באוקטובר ויינעל לאחר עשרה ימים.
בתחרות העלילתית הרשמית משתתפים עשרה סרטים - חמישה מהם נוצרו על ידי במאיות: "לעבור את הקיר" של רמה בורשטיין, "לא פה, לא שם" של מייסלון חמוד, "עניינים פרטיים" של מהא חאג', "בין העולמות" של מיה חטאב, ו"הפורצת" של הגר בן אשר. עוד מתמודדים: "אנטנה" של אריק רוטשטיין, "נמל בית" של ארז תדמור, "לב שקט מאוד" של איתן ענר, "מדינת הגמדים" של יניב ברמן ו"מלחמת 90 הדקות" של איל חלפון.
"לעבור את הקיר" של רמה בורשטיין, שהוקרן לאחרונה בפסטיבל ונציה ומועמד לפרס אופיר, מספר את סיפורה של צעירה חרדית (נועה קולר) שיוצאת למסע של גילוי עצמי בצל חתונתה שהתבטלה ברגע האחרון. עוז זהבי, עמוס תמם ועירית שלג משתתפים לצד נועה קולר שבתפקיד הראשי. "הפורצת" של הגר בן אשר מלווה את מלחמת ההישרדות של נערה בת 17 שננטשה על ידי אמה ללא כל יכולת כלכלית ויוצאת לחפש לעצמה זהות חדשה. בסרט מככבת ליהי קורונובסקי ולצדה רונלד זרפלד וסנדי בר.
ב"לא פה, לא שם" של מייסלון חמוד, שיוקרן בקרוב בפסטיבל טורונטו, מונא חוה, סאנא ג'ממאליה ושאדן קנבורה מגלמות שלוש צעירות פלסטיניות-ישראליות מרקעים שונים החולקות דירה בתל אביב. "עניינים פרטיים" של מהא חאג' הוא דרמה קטנה וסנטימנטלית על זוג זקנים המתגוררים בנצרת ומנסים לשמור על קשר עם בניהם שנפוצו ברחבי העולם, וגם בינם לבין עצמם. בסרט שהוקרן במסגרת מבט מסוים בפסטיבל קאן האחרון מככבים עאמר חילחיל ודוריד לידאווי, וכן מאיסה עבדל האדי. "בין העולמות" של מיה חטאב, בוגרת בית הספר מעלה, מפגיש בין צעירה פלסטינית (מריה זריק) וישראלית (מאיה גסנר) בבית חולים לאחר פיגוע - אירוע שגורם לשתיים לטשטש את זהותן.
הקומדיה המוקומנטרית "מלחמת 90 הדקות" של איל חלפון מציגה זווית משעשעת לסכסוך הישראלי פלסטיני, שבא על פתרונו במשחק כדורגל. משה איבגי מוביל את המחנה הישראלי בסיוע המאמן הגרמני של הנבחרת, בעוד שנורמן עיסא הוא מאמן הנבחרת הפלסטינית (תפקיד עליו זכה בפרס אופיר לשחקן המשנה אשתקד). גם ב"מדינת הגמדים" של יניב ברמן יש מלחמה בלתי מתפשרת בין שני חיילים נפקדים (עופר חיון ומאור שוויצר) המסתתרים בבסיס נטוש, לבין חבורת ילדים שובבים שיעשו הכל כדי לסלקם מהמגרש הביתי שלהם. ב"אנטנה" של אריק רוטשטיין זירת הקרבות היא גג בניין עליו הותקנה אנטנה סלולארית. אחד מהתושבים, ניצול שואה בן 80, יוצא לקרב להסרתה. אלכס פלג, גילה אלמגור, מיקי לאון, ישי גולן ומיכאל אלוני מככבים.
דרמת המתח "נמל בית" מתארת את מסלול ההתנגשות בין שני חברים בנמל אשדוד - האחד מנהיג ועד העובדים המושחת והדורסני, השני מנהל אגף חדש שמנסה לעשות סדר בשורותיו. החיבה שהשניים חולקים הופכת למתיחות, ויש מי שמנצל אותה לטובתו. יורם חטב, שמיל בן ארי, לירון בן שלוש ושרון אלכסנדר מככבים. "לב שקט מאוד" של איתן ענר מפגיש מורה לפסנתר וילד מחונן עם קבוצה של קיצונים בשכונה ירושלמית מתחרדת. אניה בוקשטיין בתפקיד הראשי ולצדה ג'ורג'יו לופאנו, ליאור ליפשיץ, אורי גוטליב, רונה לי שמעון וגילת אנקורי.
מחווה מיוחדת שלא במסגרת התחרות, תיערך לבמאית והשחקנית הוותיקה מיכל בת אדם, שסרטה החדש "הדרך לאן" יוקרן בבכורה במסגרת הפסטיבל. בדרמה שהפיקה בת אדם ביחד עם הבמאי הוותיק משה מזרחי מככבים שרון אלכסנדר, לנה אטינגר, אקי אבני, הילה פלדמן ומזרחי עצמו. הפתיחות הנשית המודגשת של הפסטיבל השנה ניכרת גם בפרויקט "גיבורה", בו יצרו הבמאיות עטרה פריש, חלי הרדי, יסמין שרייר-עוזרי, שירה פיורסקי ושירה פורת חמישה סרטים קצרים על דמויות של חמש נשים.
במסגרת תחרות בין יהדות לישראליות יוקרן סרטה של הדס בן ארויה "אנשים שהם לא אני" - פרויקט אישי שנוצר בהשראת סצנת ההיפסטרים התל אביבית הקרירה. בן ארויה גם מובילה כשחקנית את ההפקה העצמאית בדמות של ג'וי, צעירה שנעה תדיר בין מערכות יחסים ארעיות לזוגיות שהתפרקה לה היא מסרבת להניח.
התחרות התיעודית תכלול 12 סרטים חדשים בנושאים שונים, ביניהם "ההמתנה לחיים - הסיפור של אמיר פרישר גוטמן" בבימויה של ציפי ביידר, המתעד מקרוב את הסיפור הלא ייאמן של מחלת פרישר גוטמן אותו ליווינו לצד הכותרות. "אצל ישו אין אופנועים" של איתן חריס עוסק בניסיונות הסולחה בקהילה הערבית נוצרית בכפר אעבלין שבגליל. עביר זייבק חדאד הנצרתית בוחנת בביקורתיות את החברה ממנה באה ואת תופעת הרצח על כבוד המשפחה המקובלת בה. "פלסטינים ברשת" של ענת תל מנדלוביץ' סוקרת את הפעילות של פלסטינים צעירים ברשתות החברתיות והאופן בה מופצים בחסותן גם מסרים קיצוניים.
"חזיר בארץ הקודש" של חן שלח נכנס לעומק תעשיית בשר החזיר השנויה במחלוקת במדינת ישראל, בעוד ש"הרבה גוונים לשחור" של לוי זיני מתעד את המהפך העובר על העיר בית שמש החרדית על כל זרמיה הדתיים השונים. "דינג'" של ארתור אברמוב משרטט את מערכת היחסים המורכבת בתוך משפחה קווקזית. "מרוסיה באהבה" של שירי שחר מלווה תהליך אימוץ ילד רוסי בחיק משפחה ישראלית. "השמוניסיטים" של לינה צ'פלין מספר את סיפורה של קהילת בני ה-80 פלוס ההולכת ומתרחבת.
"ליליאן לוי. משוררת" הוא עוד פרויקט בסדרת המשוררים של יאיר קדר, שבשיתוף אילן פלד יצר את הדיוקן קולנועי לליליאן לוי. "שאריות" של ורד ירוחם ואורן רייך עוקב אחר גורלם של הרהיטים שמושלחים לרחוב. ב"פיתוי בע"מ" הבמאית ענת וובנובוי תוהה מנקודת מבטה על הקורסים לאמנות הפיתוי המנסים להקנות לגברים מיומנויות לקשר עם נשים.
מחוץ לתחרות התיעודית יוקרן "מעבר לניסטרו" של בוריס מפציר, החוזר לימי מלחמת העולם השניה, ולזוועות שנעשו באיזור ניסטרו, שנכבש מאוקראינה על ידי הנאצים והוענק לשלטון הרומנים.
בשיתוף אתוס