שתף קטע נבחר

 

נמצאו שרידי גופת בן 11 שנחטף ב-1989 בארה"ב

אחרי 27 שנה: שרידי גופתו של הילד ג'ייקוב ווטרלינג נמצאו בשדה פתוח במינסוטה. על פי דיווחים בתקשורת, מי שהוביל לשרידים הוא החשוד המרכזי בחטיפה. אמו פטי: "לבנו נשבר"

הזוג ווטרלינג עם תמונת בנם ג'ייקוב (צילום: AP) (צילום: AP)
הזוג ווטרלינג עם תמונת בנם ג'ייקוב(צילום: AP)

שרידי גופתו של הילד ג'ייקוב ווטרלינג, שנחטף ב-1989, נמצאו אתמול (שבת) בשדה פתוח במינסוטה שבארצות הברית. בכך נפתרה תעלומה בת 27 שנים שהעסיקה תושבים רבים ואף גרמה לשינויים בחוקים הנוגעים לעברייני מין בארה"ב.

 

המשטרה המקומית מסרה כי שרידי הגופה אותרו וכי הפתולוג המחוזי זיהה כי הם שייכים לילד הנעדר. בדיקות DNA נוספות צפויות להיערך וחקירת המקרה נמשכת. ממשרד השריף נמסר עוד כי הרשויות מצפות לפרסם פרטים נוספים כבר בתחילת השבוע. על פי דיווחים של כלי תקשורת אמריקניים, מי שהוביל את החוקרים אל השדה שבו נמצאו שרידיו של ווטרלינג הוא דני היינריך, שנעצר לפני כשנה בחשד שהוא זה שחטף אותו.

 

אמו של ווטרלינג, שהפכה לסמל עבור מקרי חטיפת ילדים, אישרה בהודעת טקסט לטלוויזיה המקומית שגופת בנה נמצאה וכתבה: "ג'ייקוב נמצא ולבנו נשבר".

 

ב-22 באוקטובר 1989 רכב ג'ייקוב ווטרלינג על אופניים יחד עם אחיו וחברו כאשר אדם רעול פנים וחמוש באקדח חטף אותו. על פי הרשויות, האדם אחז בג'ייקוב ואמר לשאר לברוח. מאז נעלמו עקבותיו של הילד, למרות חיפושים נרחבים והצעות חוזרות ונשנות של פרסים כספיים.

 

מבט נוסף בתיק, שערכו הרשויות לפני כשנה, הוביל אותם אל דני היינריך, בן 53, שנחשד כבר בתחילת הסיפור כחוטף של ווטרלינג. היינריך הכחיש את מעורבותו בחטיפה, אך הודה ב-25 מקרים אחרים של פדופיליה ובאוקטובר הוא צפוי לעמוד לדין בגינם.

 

לפי ה-FBI, היינריך תואם לתיאור האדם שתקף כמה נערים בפנסילבניה בשנות השמונים. ה-DNA שלו תאם גם לזה שנמצא על סווטשירט של ילד בן 12 שנחטף והותקף מינית תשעה חודשים בלבד לפני חטיפתו של ווטרלינג.

תושבי מינסוטה תלו סרטים לזכר ג'ייקוב לאחר מציאת השרידים (צילום: AP) (צילום: AP)
תושבי מינסוטה תלו סרטים לזכר ג'ייקוב לאחר מציאת השרידים(צילום: AP)

חטיפתו של ג'ייקוב ווטרלינג גזלה מהכפריים במינסוטה את תמימותם. מאז אותו מקרה החלו ההורים לפקח יותר על המקומות שבהם ילדיהם משוטטים, תמונתו של ג'ייקוב הופיעה בכל רחבי המדינה,

ובכל שנה נקראו התושבים להשאיר לילה אחד את האור במרפסת ולקוות לשובו בשלום של ווטרלינג.

 

פטי ווטרלינג, אמו של ג'ייקוב, הקימה מאז עם בעלה את מרכז "ג'ייקוב ווטרלינג" שמסייע לקהילות ומשפחות לטפל ולמנוע ניצול מיני של ילדים. בעקבות המקרה נחקק בשנת 1994 חוק על שמו של ווטרלינג, הקורא למדינות לקיים מאגר של רישום עברייני מין.

 

ממרכז "ג'ייקוב ווטרלינג" נמסר: "לא רצינו שהסיפור של ג'ייקוב ייגמר ככה. לבנו כבד, אבל אנחנו מחוזקים מכל האנשים שהיו חלק מהתקווה של ג'ייקוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים