חצי מהמשכירים ב-Airbnb העלימו הכנסות
רשות המסים פשטה על דירות שהושכרו לטווח קצר באינטרנט ב-Airbnb וב-Booking וגילתה העלמות מס גם במאות אלפי שקלים, ומה היו התירוצים?
כמעט מחצית ממשכירי הדירות לטווח קצר דרך Airbnb ו-Booking מעלימים הכנסות. כך עולה ממבצע ארצי ראשון מסוגו שערכה רשות המסים. במבצע נבדק רישום ההכנסות בקרב משכירים. נערכו 77 ביקורות בקרב משכירי דירות לטווח קצר, שמהן עולה כי 42% מהם לא רשמו הכנסות כדין. מבצע זה מצטרף לפעילות ביקורת מיוחדת של חוקרי רשות המסים שנערכה לאחרונה במאות דירות המושכרות לטווח קצר ברחבי הארץ.
מסבלטים את הדירה? רשות המסים אחריכם
כך, למשל, התברר כי מנכ"ל חברה המתגורר בקיסריה לא רשם הכנסות של 520 אלף שקל בגין השכרת נכס לטווח קצר. המקרה הועבר להמשך טיפול במחלקת החקירות. בנוסף, בעליהן של שתי דירות במרינה בהרצליה לא רשם הכנסות של 110 אלף שקל שקל שנתקבלו בשלושת החודשים האחרונים.
החוקרים אף איתרו משכיר של 17 דירות במרכז הארץ שלא רשם הכנסות של 300 אלף שקל בחודשים האחרונים, וכן מתווך שלא רשם הכנסות של 450 אלף שקל שנתקבלו מהשכרתן של דירות בתל-אביב. המתווך הוציא קבלות רק על עמלות התיווך, אך לא עבור ההשכרה.
כמו כן, טייס מתל-אביב לא רשם 140 אלף שקל שקיבל בגין השכרת דירה, ודיווח לפי מסלול רגיל של תשלום 10% מס המתאים להשכרה רגילה. הטייס הסביר: "דיווחתי לפי מה שחשבתי שצריך". ובחיפה, בעל דירה לא רשם 20 אלף שקל וטען: "לא ידעתי איך לדווח".
בעלת דירה להשכרה בתל-אביב לא דיווחה על 100 אלף שקל שנתקבלו בגין השכרתה לטווח קצר. היא טענה: "בעלי שנפטר ניהל את הכל".
החוקרים הגיעו גם גילו כי בעל דירה להשכרה קצרת טווח בכפר סבא לא רשם 150 אלף שקל שקיבל בגין השכרתה בשלוש השנים האחרונות.
המבצע נערך כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור ובמסגרת הנחיית מנהל הרשות, משה אשר, למשרדים האזוריים להגביר את האכיפה ולשפר את ההרתעה. זאת בין היתר על ידי עריכת מבצעי שטח, שמטרתם להביא לדיווחים ולגביית מס אמת ולהגביר את השוויון בנטל.
הכתבה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"