שתף קטע נבחר
 

מתכוננים לכנס בטחון המולדת והסייבר

בחודש הבא צפויות 160 חברות ישראליות להציג מול אלפי מבקרים מכל העולם, טכנולוגיות ופיתוחים בתחום בטחון המולדת והסייבר, בכנס שיערך בישראל ביוזמת מכון היצוא. בין הפיתוחים: טכנולוגיות לשיבוש תקשורת רחפנים, מצלמה תרמית שמורכבת ישירות על הסמרטפון, אמצעים לזיהוי תנועה ומכ"ם לשימוש אזרחי. יצאנו להכיר כמה מהם

המצב הביטחוני המתערער בעולם העלה למודעות את הצורך בטכנולוגיות בתחום בטחון המולדת והסייבר. ההגנה על ביטחון המולדת וענף הסייבר - אלו שני ענפי היצוא החדשים והלוהטים של מדינת ישראל.

 

מכון היצוא ומנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה ובשיתוף עם מטה הסייבר הלאומי, משרד החוץ, סיב"ט- משרד הביטחון, המשרד לביטחון פנים ורשות שדות התעופה, מארגנים בחודש הבא (14-17.11), כנס בינלאומי בנושא ביטחון המולדת וסייבר. בכנס יציגו כ-160 חברות ישראליות וצפויים להגיע עשרות שרי ביטחון פנים, ראשי ערים, מפקדי משטרות, ראשי ארגוני מודיעין, מנהלי אבטחת סייבר בגופים ממשלתיים, בנקים ותאגידים, מנהלים ואנשי מפתח מחברות מובילות בתחומי ביטחון המולדת והסייבר מהעולם כדי להתרשם ממה שיש לישראל להציע בתחום הזה - ויש לא מעט. יצאנו להכיר כמה מהם. צפו בחמש חברות מבטיחות וחדשניות במיוחד.

   

צילום : חגי דקל

צילום : חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משבשים תקשורת לרחפנים עוינים

פנטום טכנולוגיות מייצרת ציוד לחסימה ולגילוי של רחפנים, ברגע שהמערכת מזהה רחפן, פשוט מפעילה חסם באופן אוטומטי ולא מאפשרת לו להיכנס לאזור שמוגן. "המערכת פה לא משדרת שום דבר לאוויר אלא קולטת את התשדורת שמגיעה מהרחפן לקרקע", אומר מנכ"ל החברה, רועי יצחקוב. "ברגע שמגיעה תשדורת, המערכת מזהה, מאפיינת כאיום ומפעילה חוסם שבעצם משבש את מערכות התקשורת של הרחפן".

 

מצלמה תרמית ישירות מהסלולארי

"Therm-App" זו מצלמה תרמית מבוססת מערכת ההפעלה אנדרואיד. "היא בעצם מהווה חידוש מאוד מהותי בעולם הזה של הדמיה תרמית, בשל העובדה שזו מערכת המבוססת קוד פתוח הראשונה בעולם", אומר רועי ישראלי מנהל השיווק באופגל. "הטכנולוגיה התרמית קולטת קרינה אלקטרומגנטית או במילים פשוטות חום. המצלמה יודעת לקלוט את אותו דפוס חום ייחודי לאותם עצמים ובעצם לייצר מזה תמונה ויזואלית. המצלמה הזו היא לא רגישה לאור ולכן יכולה לעבוד גם בתנאים של חושך מוחלט, ערפל, יכולה לאתר מטרת אדם בטווחים של בין 400-500 מטר".

 

איסוף מודיעין

חברת קלע נותנת פתרונות מודיעין נקודתיים לחברות וארגונים בעולם. "אנחנו בעצם אוספים כל מודיעין שקשור לחברה שנמצא ברשת בחוץ", אומר מ', מחברת קלע. "אנחנו אוספים אותו, מנתחים אותו ומגלים דרך הניתוח והאנליזות, אם לגורם יש איזשהו סיכון מסוים, ברגע שאנחנו מגלים את זה אנחנו מבצעים ניתוח ומעבירים אזהרה לגורם הרלוונטי".

 

זיהוי תנועה ממרחקים

חברת Agent Vi עושה אנליטיקה של מצלמות CCTV, מצלמות וידאו. "מישהו שעובר קו ווירטואלי, אנחנו מצליחים לראות אותו ושולחים הודעה ואזעקה לאותו איש ביטחון שמעניין אותו", מסביר סול גולד, מנהל המכירות של Agent Vi באירופה, מזרח תיכון ואפריקה. "אנחנו גם עושים חיפוש במהלך כל הווידיאו שנמצא שעות, ימים, חודשים אפילו, על פי פילטרים חכמים שאנחנו מצליחים לשים".

 

חברת מגוס באה לעשות מהפכה בשוק האבטחה. "הרעיון הוא לקחת את טכנולוגיית המכ"ם שהייתה לפני זה נגישה רק ללקוחות כמו צבא, משמר הגבול, דברים שיש להם תקציבים מאוד גדולים, להביא אותו לתעשייה האזרחית", אומר גדי בר-נר, סמנכ"ל שיווק במגוס. "לאפשר לחברת חשמל, לחברות נפט, כל מיני דברים של תשתיות קריטיות, להשתמש בזה להגנה היקפית ולחבר את זה למצלמות כפיתרון כולל לכל הנושא של האבטחה של המתחם".

 

לדבריו, מכ"ם הוא כלי הגילוי הטוב ביותר המוכר כיום מבחינה טכנולוגית. "הוא עובד בכל מזג אוויר, יום, לילה, לא משנה לו. הוא יודע לגלות בן אדם בטווח של 400-500 מטר ממנו, הוא סוגר גזרה של 120 מעלות, וכל מטרה שמגיעה, המכ"ם יודע בדיוק איפה היא נמצאת, שם אותה על מפה ושולח מצלמה אזרחית פשוטה שעוקבת אחרי המטרה בצורה רציפה".

 

מתכוננים לכנס בטחון המולדת והסייבר

בכנס בטחון המולדת והסייבר שיתקיים בחודש הבא (14-16/11) צפויים להשתתף, עשרות שרי ביטחון פנים, ראשי ערים, מפקדי משטרות, ראשי ארגוני מודיעין, מנהלי אבטחת סייבר בגופים ממשלתיים, בנקים ותאגידים, מנהלים ואנשי מפתח מחברות מובילות בתחומי ביטחון המולדת והסייבר מהעולם שיגיעו לישראל.

 

הכנס יעסוק לראשונה בממשק בין עולמות הסייבר ובטחון המולדת, סביב ארבעה נושאים מרכזיים: מודיעין וטרור, הגנה על תשתיות קריטיות (תחבורה ותעופה, חשמל, גז, נפט), עולם גלובלי חכם, ניהול אירועים והיערכות לחירום.

 

הכנס ביוזמה וארגון של מכון היצוא ומנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה ובשיתוף עם מטה הסייבר הלאומי, משרד החוץ, סיב"ט- משרד הביטחון, המשרד לביטחון פנים ורשות שדות התעופה.

 

האורחים יקיימו מפגשים עסקיים מתואמים מראש עם חברות ישראליות ויסיירו בתערוכה המקצועית המתקיימת לצד הכנס בה יוצגו פתרונות חדשניים של כ- 160 חברות ישראליות. בין החברות המשתתפות בתערוכה: אלביט מערכות, קבוצת מר, סופרקום, רפאל, מגל, קבוצת רייזון, התעשייה האווירית ועוד.

 

הכתבה בשיתוף מכון היצוא


פורסם לראשונה 05/09/2016 10:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טכנולוגיות מבטיחות במיוחד
ג'יל פרז, מנהל ענף בטחון המולדת במכון היצוא
מומלצים