בזק קיבלה פטור ממכרזים ממשלתיים של 93 מיליון שקל
חברת התקשורת שבבעלות שאול אלוביץ', מקורבו של רה"מ, קיבלה מתחילת השנה ארבעה פטורים ממכרזים לאספקת קווי תקשורת למשרדי הממשלה. גורמים בשוק טוענים כי אלמלא ניתן הפטור ניתן היה להוזיל את המחירים בעד 40%
הפטור האחרון שקיבלה החברה, ממכרז בגובה 30 מיליון שקל, אושר רק לפני כשבועיים וקובע כי בזק תמשיך לספק שירותי תשתית מאובטחת לכל משרדי הממשלה בארץ (כ־5,200 קווי IPVPN רשת פרטית מאובטחת) למשך חצי שנה. בנימוקי הבקשה להענקת הפטור, שהוגשה על ידי האוצר, צוין כי את המכרז המקורי שהכיל דרישה לסיפוק של שלושה סוגי קווים החליטה ועדת המכרזים לפצל לשלושה מכרזים נפרדים.
שני סוגי קווים (תמסורת ומטרו) כבר יצאו למכרז חדש, כאשר במכרז שהסתיים כבר ובו זכתה בזק, הצליחה המדינה להוזיל ב־50% את עלויות התפעול של הקו בשל התחרות. המכרז השני אמור להסתיים בקרוב. בוועדת הפטורים ביקשו לעשות את אותו דבר גם במכרז שבו בזק קיבלה פטור אך התמהמהו עם הוצאתו לפועל מכיוון שלטענתם הם נמצאים בעיצומו של בדיקת הפוטנציאל למהלך. הוועדה נימקה את ההחלטה בכך ש"שירותי רשת התקשורת הממשלתית הם שירותים קריטיים לרציפות עבודת משרדי הממשלה". אולם מעבר להסברים אלו, ועדת הפטור לא נימקה מה הסיבה לעיכוב במכרז.
גורמים בשוק התקשורת אומרים כי לא היתה סיבה להמשיך את ההתקשרות החריגה עם בזק, בעוד שאם היו מוציאים את ההתקשרות למכרז כבר עכשיו, המדינה היתה מצליחה גם ככה להשיג מחירים נמוכים ב־30%–40% לפחות. לפי אותם גורמים, בכל אחד מהמכרזים ישנם שחקנים אחרים בשוק שיכלו לזכות בו שכן בזק אינה היחידה שיכולה לספק שירותים אלה. כך למשל במכרז עבור העיוורים אלה סלקום, פרטנר והוט, ובמכרז למשרדי הממשלה מדובר בחברת הוט.
בחודש מרץ, לפני ההחלטה לפצל את מכרז סוגי הקווים למשרדי הממשלה לשלושה, קיבלה בזק פטור של 42 מיליון שקל להארכת המשך אספקת קווי התקשורת לרשת הממשלתית לחצי שנה. הסיבה לכך היתה כדי לאפשר למשרד האוצר להוציא מכרז חדש, אך מאחר והכנת המכרז לא צלחה עד למועד תאריך היעד, בזק הצליחה לזכות בעוד פטור. אשתקד ניתנו פטורים ממכרז לבזק בהיקף של 80 מיליון לכל אורך השנה. באוצר סירבו להגיב על הדברים. מבזק לא נמסרה תגובה.