לראשונה: קורסים של חיל הרפואה יוכרו כנקודות זכות באקדמיה
במסגרת שיתוף פעולה חדש בין צה"ל וחלק מהפקולטות למקצועות הרפואה, כל חייל שיסיים הכשרה בבה"ד 10 יקבל נקודות זכות באוניברסיטה אם יבחר ללמוד קורס שקשור לתחומי הרפואה. יוזם המהלך מטעם צה"ל: "שני הצדדים מרוויחים"
סיימת קורס חובשים? קבל נקודת זכות באוניברסיטה. במסגרת שיתוף פעולה חדש בין צה"ל והאקדמיה, כל חייל שסיים הכשרה בבית הספר לרפואה צבאית יקבל נקודות זכות באוניברסיטה אם יבחר ללמוד קורס שקשור לתחומי הרפואה.
בימים האחרונים נחתם הסכם בין חיל הרפואה לאוניברסיטת אריאל שבשומרון במסגרתו חיילים שעברו קורס רפואי בצה"ל יהיו זכאים לנקודות זכות והטבות באוניברסיטה.
קראו עוד על רפואה וצבא:
צה"ל חושף: אלפי חיילים מטופלים נפשית, כולל טייסים
צועקת ומדממת: בובת אימונים חדשה בצה"ל
צפו: החובשים לומדים להציל חיי אדם - גם באפליקציה
ההסכם קובע כי חיילים בוגרי אחד או יותר מהקורסים בבה"ד 10 (בית הספר לרפואה צבאית), שיעברו את בחינות הקבלה למחלקה למנהל מערכות בריאות, יקבלו את נקודות הזכות ויהיו פטורים מלבצע מספר קורסים.
כך למשל, בוגרי קורס חובשים יקבלו 12 נקודות זכות באוניברסיטה, סטודנטים שעברו קורס של חובשים גדודיים יקבלו 16 נקודות זכות, ואלו שהיו פראמדיקים, טכנאי אולטראסאונד או אחיות מוסמכות בצבא, יקבלו 30 נקודות זכות – כרבע מנקודות הזכות שדרושות לקבלת תואר ראשון במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. קבלת נקודות הזכות מותנית בהצגת תעודת סיום קורס מטעם חיל הרפואה שתקפה עד שבע שנים לאחר השחרור מצה"ל.
להימנע מחזרה מיותרת
"בבית הספר לרפואה צבאית לומדים הרבה קורסים שיש להם הקבלה גם בעולם האזרחי", אומר רב סרן לירן מתתיהו, יוזם הרעיון והאחראי ליישומו מטעם צה"ל, "אבל עד היום לא נעשתה השוואה בין החומר שנלמד בבית הספר לרפואה צבאית לבין אותם תכנים שמלמדים באקדמיה, כך שנוצר מצב שחיילים שסיימו קורסים – חלקם ארוכים ואינטנסיביים מאוד – צריכים ללמוד שוב הכול מחדש באוניברסיטה, אם הם בוחרים ללמוד את מקצועות הבריאות", הוא מוסיף.
בבה"ד 10 החליטו לקחת את כל החומר הנלמד בקורסים השונים ולהציג אותו לנציגים מהאוניברסיטאות במטרה לתת נקודות זיכוי ולפטור את הסטודנטים מחזרה מיותרת על תכנים שלמדו כבר. "הצעד נותן תחושה לחיילים שעשו את הקורסים האלה שמה שהם למדו בצבא משרת אותם גם באזרחות ויש להם רווח אישי מהשירות הצבאי, והאינטרס של האוניברסיטה הוא סטודנטים בוגרי צבא שמגיעים עם ניסיון מעשי", אומר רב סרן מתתיהו.
את המהלך באוניברסיטת אריאל הובילה פרופ' רות בירק, דיקן בית הספר למדעי הבריאות באוניברסיטה, וכבר משנת הלימודים הקרובה הסטודנטים יהיו זכאים לקבל את נקודות הזכות עבור הקורסים שעברו בצה"ל. בימים אלו מתנהלים מגעים על חתימת הסכם דומה גם עם הפקולטה לרפואה והמחלקה לניהול מערכות בריאות של אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע ועם מכון ויצמן.
בצה"ל רוצים להרחיב את היוזמה ולהגיע למוסדות אקדמיים נוספים בהם לומדים את מקצועות הרפואה ולחתום על הסכמי שיתופי פעולה דומים.
כמה נקודות זכות יקבלו בוגרי הקורסים השונים?
- בוגרי קורס חובשים יקבלו 12 נקודות זכות
- בוגרי קורס קציני ארגון רפואה יקבלו 22 נקודות זכות
- בוגרי קורס אחראי מרפאה יקבלו 16 נקודות זכות
- בוגרי קורס חובשים גדודיים יקבלו 18 נקודות זכות
- בוגרי קורס סייעות רפואת שיניים יקבלו 4 נקודות זכות
- בוגרות קורס אחיות מוסמכות יקבלו 30 נקודות זכות
- בוגרי קורס פרמדיקים יקבלו 30 נקודות זכות
- בוגרי קורס טכנאי אולטרסאונד יקבלו 30 נקודות
- בוגרי קורס טכנולוג רפואי יקבלו 30 נקודות
איך נראה קורס חובשים צה"לי בעידן הטכנולוגי? צפו: