כך נוצרת החדשנות הישראלית
ביטחון, תרופות, חקלאות והייטק - ישראל היא מדינה קטנה, אבל אחראית לפיתוחים חדשים בכל התחומים. יו"ר מכון היצוא רמזי גבאי, סגן היו"ר ומנהל המערך הטכנולוגי ברשות החדשנות צחי שנרך וסמנכ"ל פרי-טק תומר טואטי מסבירים איך זה קרה, ולמה גם מדינות אויבות רוכשות מוצרים של חברות ישראליות במסגרת פאנל של פרויקט "חותם כחול-לבן". צפו בהם כאן
בשיתוף פרי-טק
מה זו חדשנות ואיך הפכה ישראל ליצרנית סטארטאפים? רמזי גבאי, יו"ר מכון היצוא, צחי שנרך, סגן היו"ר ומנהל המערך הטכנולוגי ברשות החדשנות (המדען הראשי) ותומר טואטי, סמנכ"ל פרי-טק, השתתפו בפאנל באולפן ynet במסגרת פרויקט "חותם כחול-לבן", והסבירו על התעשייה הישראלית שמובילה שינויים ופיתוחים בכל התחומים.
"חדשנות היא להמציא את המחר, לעשות דבר שלא קיים – וזה קורה כל יום. לאנשים כאן יש רעיונות משוגעים וחוצפה ישראלית. הם לא פוחדים", אמר גבאי בפאנל, והוסיף כי גם מדינות ערב משתמשות בפיתוחים ישראליים – "וזה בגלל שאף אחד לא יודע להציע את מה שיש לנו".
שנרך הסביר כי דווקא העובדה שישראל היא מדינה כה קטנה, מהווה יתרון משמעותי בתעשייה, וטואטי סיפר על פיתוחים שיאפשרו למקרר לשוחח עם התנור הביתי. צפו כאן בפאנל המלא.
פרויקט "חותם כחול-לבן" - המשותף ל- ynetחברת פרי-טק, הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב ומכון היצוא – נועד להצדיע לחברות הישראליות שמשפיעות על מציאות חייהם של מיליונים אנשים ברחבי העולם. המיזם יצא לדרך במהלך חודש יוני השנה וקרא לחברות הישראליות להפוך לחלק מגאווה לאומית. למעלה מ-100 חברות נרתמו ונרשמו לפרויקט, ובתחילת ספטמבר התכנסה ועדה מיוחדת לבחור מתוכן את 30 החברות המובילות, בתהליך שכלל בחינה של תוצרת החברה והשפעתה הגלובלית בהקשר למוצר שלה.
הוועדה הורכבה מבכירים בתעשייה הישראלית ובאקדמיה, ומלבד משתתפי הפאנל שנרך וגבאי, היו חברים בה גם פרופ' משה צבירן, דיקן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, יאיר כהן, מנכ"ל פרי-טק, דורון אלמוג, זוכה פרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה, ד"ר ג'נאן פראג', מרצה בכירה במכללה הערבית לחינוך בחיפה וחוקרת באונ' חיפה, רות פולצ'ק, מייסדת ארגון she codes הפועל לקידום נשים בעולם ההייטק והטכנולוגיה, רות שמחה, שותפה מנהלת בקבוצת ויולה, יון פדר, העורך הראשי של "ידיעות אינטרנט" ואמיר שוורץ מ"ידיעות אחרונות".