כך תכינו מלוואח פיצה בריא יותר
גם מלוואח וגם פיצה במנה טעימה אחת - מתכון מנצח שגם אתם תכלו להכין. צפו
בשיתוף תנובה
משפחת אלבז-וייס שיתפה את המתכון האהוב עליה - מלוואח פיצה. ביקשנו מהשף ניב כהן, שף ערוץ מסעדנות ותנובה שף, שיהפוך את המתכון המשפחתי שלהם לבריא יותר, כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהטעם.
מלאווח פיצה בריא
המצרכים
4 עלי פילו מקמח מלא
כף שמנת למריחה 5%
כף רוטב עגבניות
80 גרם פתיתי מוצרלה
3 פטריות פרוסות דק
חצי פלפל חתוך לרצועות
5 פרוסות בטטה צלויות
3 פרוסות של בצל סגול
2 כפיות שמן זית
5 עלי אורגנו טרי
אופן הכנה:
לסדר על תבנית אפייה עם נייר אפייה, שני דפים של בצק פילו מקופל לארבע (לחצי ושוב לחצי) (פעמיים, 2 דפים כל אחד)
למרוח כפית שמן זית על כל אחד
לאפות בתנור בחום של 160 מעלות למשך עשר דקות
להוציא ולמרוח אחד מהם בגבינת שמנת ולפזר את הפטריות והבצל
להניח את הדף הריק מעל, כך שהגבינה עם הבצל והפטריות בין שתי השכבות של הפילו
מעל יש למרוח את הרוטב עגבניות
לפזר את המוצרלה
לפזר את רצועות הפלפלים והבטטה האפויה
להכניס לתנור לעוד 5 דקות החום של 180 מעלות
להוציא לפזר את עלי האורגנו
הכתבה מוגשת בשיתוף תנובה