שתף קטע נבחר

כך תהפכו את המשרה הזמנית לקבועה

עבודה זמנית היא לא פיתרון אידיאלי כשמחפשים עבודה, אבל היא מכניסה כסף, משאירה אותנו בתמונה, שומרת על הבטחון העצמי ויכולה להפוך להזדמנות מצוינת לשדרוג הרזומה. אם פועלים נכון, אפשר להפיק מהעבודה הזמנית את המירב ולהתקדם בעזרתה אל המשרה הקבועה. מדריך

בשיתוף AllJobs

 

אתם מחפשים עבודה כבר המון זמן, הייאוש מתחיל לכרסם בכם ופתאום מגיע הטלפון המיוחל: משרה מעולה, בתחום העיסוק שלכם, עם מיקום מצוין ותנאים מפתים, אבל מדובר בעבודה זמנית.

 

לכתבות נוספות בערוץ הקריירה

5 דברים שחובה לעשות לפני ששולחים קו"ח

 טיפים לבניית קריירה מצליחה

כך תעלו את המשכורת שלכם בשנה הקרובה

 

שנייה לפני שחוזרים להתייאש, אפשר להסתכל על הצדדים החיוביים של העבודה הזמנית. אמנם מדובר במירוץ עם קו סיום מוגדר ורוב הסיכויים שברגע שהוא יסתיים תצטרכו לחזור למעגל החיפושים. אבל עבודה זמנית עדיין יותר טובה מכלום, ויש לה גם כמה יתרונות לא מבוטלים:

 

מסייעת להרים את הראש מעל פני המים: לא פשוט להיות מובטל. הנטל הכלכלי של ימינו כבד גם על אנשים עם משרה קבועה, על אחת כמה וכמה על כאלו שלא נכנסת להם משכורת קבועה בכל עשירי לחודש. לעבודה זמנית יש יתרון שעליו איש לא מערער: היא מביאה כסף הביתה.

 

שומרת אתכם בתמונה: עבודה היא לא רק פרנסה, היא גם מקור לתחושת ערך עצמי. משרה, גם אם זמנית, שומרת על הביטחון העצמי שלנו ומשאירה אותנו "בעניינים" ובתוך שוק העבודה.

 

מהווה הזדמנות עסקית: כל עבודה חושפת אותנו לקשרים עסקיים מעניינים וכל מפגש פותח עבורנו הזדמנויות חדשות ואפשרויות להתקדמות בקריירה. קשרים עסקיים שיצרנו בחצי שנה של עבודה זמנית יכולים ללוות אותנו אחר כך לכל החיים.

 

אחרי שהבנו שהשד לא נורא כל כך, צריך להבין איך מוציאים את המקסימום מהמצב הקיים. הנטייה של רבים היא להתמקד בעובדה שמדובר בעבודה זמנית וחולפת, ולכן לעבוד "בראש קטן" ולעשות את המינימום. זו טעות.

 

עובדים קבועים רבים החלו את דרכם כעובדים זמניים ולבסוף נשארו במקום העבודה. גם אם העבודה היא זמנית בהחלט, עדיין כדאי לנצל את התקופה שאתם שם לטובת ההתפתחות המקצועית שלכם. התייחסו לעבודה זמנית קצת כמו אל עבודה ראשונה: כהשקעה שתשתלם בעתיד וכקרש קפיצה להמשך.

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
 

 

נצלו את ההזדמנות כדי ללמוד ולהתפתח

"מכל מלמדיי השכלתי": כל מקום עבודה הוא עולם חדש ובית ספר שניתן ללמוד ממנו המון: מערכות חדשות, טכנולוגיות שעדיין לא הכרתם ומתודות עבודה שונות. נצלו את התקופה הקצובה שאתם נמצאים במקום כדי ללמוד כמה שיותר דברים חדשים ולקחת אתכם "צידה לדרך". כשאתם מסיימים אל תשכחו לעדכן את הרזומה שלכם בידע החדש שצברתם.

 

אל תזלזלו: אם כבר החלטתם לעבוד במקום מסוים, תנו מעצמכם עד הסוף. למנהל הפרויקט החדש לא אכפת שעוד חצי שנה לא תהיו שם, וגם אתם לא צריכים להתייחס לתאריך הסיום של העבודה. השקיעו בכל משימה זמנית כאילו היתה קבועה ונסו להפגין את אותה מסירות ומחויבות שהייתם מפגינים אם היה מדובר בעבודה "רגילה". יכול להיות שתרשימו את מי שמולכם עד כדי כך שהוא לא ירצה שתלכו כשתסתיים התקופה ויכול להיות שביום מן הימים תתפנה משרה אחרת בחברה ויחשבו עליכם כשירצו לאייש אותה.

 

קשרים חדשים, הזדמנויות חדשות: שווה לנסות ליצור קשרים טובים עם האנשים שעובדים איתכם בתקופה הזו, ולא לוותר על כך מראש רק כי מדובר בעבודה זמנית ו"עוד מעט לא אראה אותם יותר". לא הלכתם למסיבת החברה כי לא היה לכם כוח? עליתם עם המנכ"ל במעלית ובקושי אמרתם בוקר טוב? פספסתם הזדמנות.

 

התנהגות לבבית לא מבטיחה שתישארו, אבל אולי כשהתקופה תיגמר ינסו למצוא לכם עבודה באגף אחר, או שיסייעו לכם למצוא עבודה במקום אחר. גם מכתב המלצה להמשך הדרך אף פעם לא מזיק.

 

אל תעזבו בלי משוב: כשהתקופה שלכם במקום העבודה עומדת להסתיים, שבו עם האדם שניהל אתכם ובקשו ממנו פידבק: ממה הם היו מרוצים בעבודה שלכם, מה כדאי לשפר והאם יש להם עצות או דגשים בשבילכם להמשך הדרך.

 

שיחה כזו מלמדת את מי שמולכם שמה שמניע אתכם זה מקצועיות אמיתית ושאיפה להשתפר, ולא רק אינטרסים אישיים. לפעמים צעד כזה לכשעצמו יכול לשכנע את המעסיק למצוא לכם משרה פנויה, או לחבר אתכם להצעות עבודה אחרות.

 

הכותבת היא מנהלת התוכן והמחקר ב-AllJobs.

 

AllJobs הוא אתר בת של אתר ynet


פורסם לראשונה 06/09/2016 23:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים