איטס ברנינג מן: תמונות מפסטיבל 2016
אחרי שמונה ימים של אמנות, תרבות, ריקודים והרבה מאוד חופש, נחתם פסטיבל "ברנינג מן" במדינת נבאדה שבארצות הברית בו לקחו חלק עשרות אלפים. צפו בתמונות המיצגים, החוגגים והשמחה הגדולה במדבר האמריקאי
פסטיבל "ברנינג מן", "האיש הבוער" בתרגום לעברית, שנערך בשמונת הימים האחרונים, זאת הפעם ה-30, במדינת נבאדה שבארצות הברית, נחתם אתמול (ב') בטקס המסורתי של שריפת ה"מקדש", ולפניה שריפת פסל האדם הענק שבמרכז ה"פלאייה".
עבור מי שפחות מכיר, נספר כי מדובר באירוע התרבות והאמנות המסודר והחוקי הגדול בארצות הברית ואחד הגדולים בעולם, בו לוקחים מדי שנה חלק כ-70 אלף איש. האירוע, שחלק מכנים אותו ה"וודסטוק" של ימינו, מקדש גם הוא את הערכים 'שלום' ו'אהבה'. כשהרעיון מאוד פשוט: לתת לאמנות לפרוח, להגשים חלומות דמיוניים שאפשר רק במדבר וליצור בענק. במטרה לחיות בשיתופיות ואחווה ללא הוצאות כספיות.
לרגל סיום הפסטיבל קיבצנו עבורכם מבחר תמונות מייצגות כדי שגם מי שלא היה שם יוכל להרגיש, אפילו לרגע, חלק מהמסיבה הגדולה של המדבר. התמונות שנבחרו, בחלקן באות להראות את הרגעים ה"קטנים" דווקא באירוע העצום הזה, רגעים אינטימיים של המשתתפים, כדי שתוכלו לחוש מעט את האווירה גם ברמה האישית.
אחת המטרות העיקריות בפסטיבל היא א-מסחריות. כל סוג של מסחר או סחר חליפין אסור, כולל ביצוע עסקאות או הפצת רעיונות ופעילויות מסחריים. לכן כל שירות בפסטיבל ניתן תמורת שירות אחר, כמו מין "בארטר" או במתנה, על מנת לא להשתמש בכסף במקום (זאת לאחר התשלום על דמי כניסה לפסטיבל שמתחיל ב-1,000 דולר).
לצד היצירה, קיימת משימת ההישרדות שלוקחים המשתתפים - לחיות יותר משבוע ימים בתנאים ללא תנאים, בין סופות חול לחום המדברי של סוף אוגוסט. לצד זה, הם גם מחויבים לשמירה על הסביבה ולניקיון מוחלט של שטח הפסטיבל עם תום החגיגות.
השנה, עקב הביקוש העולה והפופולאריות שהפסטיבל תפס בעשור האחרון, התעוררה מחאה מצד חלק מהמשתתפים הותיקים באירוע כנגד מה שהוא נהפך להיות. "המהפכה נגד פרזיטים עשירים", כך מכנים אותה, מופנית נגד אותם אנשים מבוססים, מעמק הסיליקון אם להיות ספציפיים, שבאים לפסטיבל במטוסים פרטיים, שוכרים שפים ומאבטחים ומסתגרים באירוע במתחמי VIP מבודדים בתוך קראוונים מפוארים. חלק מהמיליונרים והמיליארדרים האלו מוכרים לכולנו מעולם הקולנוע, המוזיקה והדוגמנות.
אז האם עדיין מדובר באירוע אוטופי שמחזיר אותנו לערכים הטהורים שכבר הספקנו לשכוח בין המאבק על כסף וקריירה לתחרות מי מקבל הכי הרבה לייקים? כנראה שכבר לא אבל מזל שיש תמונות יפות כדי לשטוף את העיניים באבק של אחרים.