נער בן 16 עשוי להחליט היכן תנחת החללית הבאה במאדים
אלכס לונגו, בן 16 מצפון קרוליינה, היה בין אלו שהציעו לנאס"א אתר נחיתה למשימה הבאה לכוכב הלכת השכן. בנאס"א לקחו את ההצעה ברצינות ואפילו הזמינו אותו לכנס בנושא
בנאס"א עדיין מנסים להחליט היכן בדיוק תנחת המשימה הבאה למאדים, שצפויה לצאת לדרכה מכדור הארץ ב-2020, ומתייעצים עם שלל מומחים בעלי שם עולמי בתחום - ועם תלמיד תיכון אחד. בין שמונה ההצעות המובילות לאתר הנחיתה בוחנים בסוכנות החלל האמריקנית גם את הצעתו של אלכס לונגו, בן 16 מצפון קרוליינה, שהציע שהרובר הבא ינחת באותו המקום שבו הרובר "ספיריט" נחת ב-2004 - באזור המכונה "מכתש גוסב".
ספיריט מצאה כמה סימנים פוטנציאליים לקיומם של חיים מתישהו בעבר על המאדים ולפי התלמיד לונגו, שווה להעיף עוד מבט על אזור גוסב. הוא אמנם עדיין אפילו לא סיים תיכון, אבל הוא נתקל בהודעה מטעם נאס"א לפני כשנתיים, שבה ביקשה הסוכנות ממדענים להציע נקודות נחיתה למשלחת הבאה למאדים. לונגו החליט לשלוח גם רעיונות משלו.
נאס"א השיבו להצעותיו של לונגו עם אימייל רשמי שמזמין אותו להשתתף בכנס הראשון שבו ידונו באזור הנחיתה של המשימה הבאה לכוכב האדום. לונגו אף התבקש לנאום בפני משתתפי הכינוס.
"למען האמת, הייתי די מפוחד", סיפר הנער בראיון לרשת NPR האמריקנית. "היו שם 125 דוקטורים וסטודנטים לתארים מתקדמים, ואני ככל הנראה הייתי האדם הכי פחות מנוסה ומשכיל בחדר".
אל לונגו הוצמדו כמה מחוקרי ומדעני המאדים המנוסים ביותר, שגם הם תומכים בהצעה להנחית את המשימה הבאה במכתש גוסב. ההצעה שלהם, כאמור, היא אחת מבין שמונה "פיינליסטים", ובשנה הבאה תכריז נאס"א על ארבע הצעות שימשיכו לשלב הבא מבין השמונה.
"החוויה הראשונה שלי עם חקירת החלל הייתה לפני 11 שנה, ב-2005, כשהייתי רק בן 5, וההורים שלי גרמו לי לצפות בשיגור של חללית לחלל", סיפר המדען החובב. משם האהבה שלו לחקר החלל החלה להתעצם, וכשראה לפני כשנתיים את ההודעה באתר נאס"א לגבי המשימה הבאה למאדים – הוא הרגיש שהוא חייב להשתתף.
"כשראיתי שנאס"א שלחו לי מייל בחזרה, בהתחלה לא האמנתי", סיפר, "חשבתי שזה חלום או משהו כזה. אז פשוט התרחקתי מהמחשב והלכתי. אחר כך חזרתי והמייל עדיין היה שם, ואמרתי לעצמי, 'וואו, באמת הזמינו אותי לכנס של נאס"א! איזה מגניב!'".