חוקרים רוצים לקדוח לעומק 3 ק"מ בהר געש
הפרויקט המורכב העלה לא מעט סימני שאלה וחששות, וישנם מומחים הטוענים כי שרשרת של אירועים בעקבות הקידוח עשויים להביא להתפרצות געשית בקמפי פלגריי שבאיטליה, שתביא למותם של עד מיליון בני אדם
הפרויקט המורכב העלה לא מעט סימני שאלה וחששות, וישנם מומחים הטוענים כי שרשרת של אירועים בעקבות הקידוח עשויים להביא להתפרצות געשית בקמפי פלגריי, שתביא למותם של עד מיליון בני אדם ותגרור השלכות חמורות על העולם כולו.
אך המדענים מקווים בכל זאת להמשיך ולעבוד במקום כדי לחקור איך מתחמים געשיים עצומים מתנהגים מתחת לפני השטח. בראיון לרשת BBC, פסל מנהל הפרויקט, דוקטור סטפנו קרלינו, וולקנולוג מהמכון האיטלקי הלאומי לגיאופיזיקה ווולקנולוגיה, את כל הטענות לסכנות ענק לסביבה בעקבות המחקר. "הפרויקט שלנו עבר הערכה של ועדה שחבריה הם המדענים החשובים והמנוסים ביותר בתחום הוולקנולוגיה וקידוח מדעית", אמר. "אנחנו בטוחים כי אין כל סיכון לאוכלוסייה.
החוקר הוסיף כי התובנות של המחקר עשויות לסייע לחזות התפרצויות עתידיות של מתחמים געשיים ענקיים, כמו במתחם האמריקני ילוסטון, על ידי מחקר מעמיק של המתרחש מתחת לפני השטח. אך עדיין, לא כולם משוכנעים שהפרויקט הכרחי ואינו מסוכן.
דוקטור לוקה דה סיאנה, וולקנולוג מאוניברסיטת אברדן שבילה ארבע שנים במחקר ומעקב אחר הר הגעש האיטלקי, טען כי ייתכן שצוות החוקרים מגזים. במאמר דעה באתר The Conversation כתב כי "כמו שקורה עם הרבה רעיונות פשוטים, הפרויקט הזה מואשם בהיותו פשטני ומעט מסוכן בשל העובדה שהקידוח לבדו עשוי להביא לשינויים במצב המתחם הגעשי, יגרור רעידות אדמה, ואולי אף התפרצות געשית. זו דוגמה מצוינת לשבירת האיזון שבין לא לעשות מספיק כדי למנוע קטסטרופה לבין לעשות יותר מדי".