הסיבה לשפע פחמן בכדור הארץ - התנגשות לפני 4.4 מיליארד שנה
אחד החוקרים הסביר כי יסודות נדיפים כמו פחמן, גופרית, חנקן ומימן התווספו לאחר שליבת כדור הארץ הורכבה
כדור הארץ הצעיר היה עולם שכולו מותך, מה שאומר שליסודות נדיפים כמו פחמן וגופרית היו שתי אפשרויות: או שהם מתאדים לחלל או שהם שוקעים לליבה בשל התערבבות עם מתכות כבדות. צוות בינלאומי של חוקרים ערך סימולציות של התנאים הקיצוניים הללו וגילה שכדי להעשיר את כדור הארץ, האלמנטים הללו היו חייבים להגיע אל כוכב הלכת שלנו בזמן מאוחר יותר.
"רעיון נפוץ אחד הוא שיסודות נדיפים כמו פחמן, גופרית, חנקן ומימן התווספו לאחר שליבת כדור הארץ הורכבה", הסביר בהודעה לעיתונות אחד ממחברי המחקר, החוקר הסיני יואן לי. "כל אחד מהיסודות הללו, שהגיע לכדור הארץ ממטאוריטים ושביטים יותר מ-100 מיליון שנה לאחר היווצרות מערכת השמש, היה יכול להימנע מהחום האדיר של אוקיינוס המגמה שכיסה את כוכב הלכת שלנו עד אותה התקופה".
עם זאת, לא ידוע על שום מטאוריט שהיה בו את השפע הכימיקלי במדויק שיכול להסביר את שיעור היסודות שאנחנו רואים בקרום ובמעטפת כדור הארץ. מסיבה זו, החליט צוות המחקר לחקור תרחישים שונים של תרכובת ליבה. התיאוריה הגורפת היא כי ליבת כדור הארץ מורכבת מברזל וניקל, אך המחקר מציע כי ייתכן שהיא גם עשירה בגופרית או בסיליקון.
כשהחוקרים ערכו סימולציות של התרחיש הזה תחת תנאים מציאותיים, הם גילו שפחמן עשוי להישאר בשכבה החיצונית של כדור הארץ. הם הסיקו מכך שתחת התנאים הנכונים, אובייקט גדול ועשיר בפחמן יכול להסביר את השפע בפחמן על כוכב הלכת. המחקר המלא פורסם במכזין Nature Geophysics.