שתף קטע נבחר

 

כ-50 מיליון ילדים בעולם נעקרו מבתיהם

בדו"ח שפרסם ארגון יוניס"ף עלה גם שמחצית מאוכלוסיית הפליטים בעולם הם ילדים - חצי מהם מסוריה ואפגניסטן: "הילדים נופלים בין הכיסאות"

כ-28 מיליון ילדים מרחבי העולם נעקרו מבתיהם בעקבות עימותים אלימים, ומספר דומה נאלצו לעזוב את בתיהם במטרה לשפר את איכות החיים. כך עולה מדו"ח שפרסמה הבוקר (יום ד') "קרן החירום הבינלאומית של האו"ם לילדים" (יוניס"ף).

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם הגדול בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

הדו"ח מצא שבזמן שהילדים מהווים שליש מאוכלוסיית העולם, הם גם מהווים קרוב למחצית ממספר הפליטים בעולם, כמעט פי שניים מהאחוז שהיו בשנה שעברה.

ילד במחנה פליטים ביוון ( צילום: AFP) ( צילום: AFP)
ילד במחנה פליטים ביוון( צילום: AFP)

"מה שחשוב לזכור זה שהילדים האלה הם עדיין ילדים והם עלולים לאבד את הילדות שלהם", אמר טד צ'ביאן מנהל מחלקה ביוניס"ף. "הם זכאים להיות מוגנים והם צריכים לקבל גישה לשירותים חיוניים כמו חינוך".

 

לפי הדו"ח, כ-10 מיליון ילדים מוגדרים פליטים ומיליון ילדים מוגדרים מבקשי מקלט שטרם אושר מעמדם. בנוסף, 17 מיליון ילדים הוצאו מבתיהם והפכו לפליטים בתוך המדינה שבה הם גרים, בעקבות עימותים אלימים. עוד מציין הארגון של האו"ם שכ-45 אחוזים מילדי הפליטים מגיעים משתי מדינות מרכזיות: סוריה ואפגניסטן.

ילדים מאפגניסטן במחנה פליטים בגרמניה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ילדים מאפגניסטן במחנה פליטים בגרמניה(צילום: gettyimages)

ילד במחנה פליטים ביוון ( צילום: AFP) ( צילום: AFP)
ילד במחנה פליטים ביוון( צילום: AFP)
פליט קטין על מסילת רכבת בגבול סרביה הונגריה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פליט קטין על מסילת רכבת בגבול סרביה הונגריה(צילום: AFP)

במקרים רבים עוברים הילדים לבדם בין המדינות. בשנה שעברה הגישו מאה אלף קטינים בקשה לקבלת מקלט ב-78 מדינות - פי שלושה מכמות בקשות המקלט ב-2014. ביוניס"ף אומרים כי מכיוון שהילדים מגיעים בדרך כלל למדינות ללא מסמכים, הם לרוב פגיעים ביותר. "רבים מהילדים נמצאים בסיכון להתעללות במעצר משום שהם לא נושאים איתם מסמכים", מסר יוניס"ף. "אין להם מעמד חוקי ואין שום מעקב שבודק את מצבם ורווחתם. ככה הילדים נופלים בין הכיסאות".

 

הדו"ח ציין גם 20 מיליון ילדים נוספים המוגדרים מהגרים, שעזבו את בתיהם בעקבות עוני, אלימות כנופיות או סיבות נוספות.

 

מהגרים ופליטים קטינים נתקלים בלא מעט סיכונים במהלך המסע, בהם טביעה במהלך חציית ימים, תת-תזונה, התייבשות, חטיפה, אונס ורצח. גם במדינות שאליהן הם מגיעים, הם נתקלים לא פעם בשנאת זרים ובאפליה.

איילן כורדי. העלה בעולם את סוגיית הפליטים הקטינים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
איילן כורדי. העלה בעולם את סוגיית הפליטים הקטינים(צילום: רויטרס)

"תמונה של ילד אחד - כמו זו של איילן כורדי, התינוק הקטן שנשטף אל החוף אחרי שטבע בים - מעוררת הלם ברחבי העולם", אמר יו"ר יוניס"ף, אנתוני לייק. "אבל כל תמונה, כל ילד או ילדה, מייצגים מיליונים רבים של ילדים שנמצאים בסכנה.

זה דורש מאיתנו שאת אותה החמלה לילדים האלה נפגין כלפי כל הילדים".

 

"כשהעולם שומע סיפור של ילד אחד הוא מתגייס לעזור לאותו ילד. אבל כשמדברים על מיליונים, זה מעורר התנגדות לא צפויה ומדגיש את הצורך לפתור את הבעיה שמתעוררת". אמרה אמילי גרין, מחברת הדו"ח.

 

תחת הכותרת "עקור: המשבר הגובר של ילדי הפליטים והמהגרים", קורא הדו"ח לקהילה הבינלאומית לספק הגנה, חינוך ושירותי בריאות לאותם הילדים, ומבקש מהמדינות לטפל בשורש הבעיה שגורמת לאותה תנועה גדולה של מהגרים ופליטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פליט קטין בגבול הונגריה-סרביה
צילום: AFP
מומלצים