קרנית פלוג: בין שבעת הנגידים הטובים בעולם
המגזין Global Finance העולמי פרסם את דירוג נגידי הבנקים המרכזיים ב-75 מדינות. לצד נגידת בנק ישראל מופיעים ברשימה נגידי הבנקים המרכזיים של לבנון, פרגוואי, פרו, פיליפינים, רוסיה, טייוואן ובריטניה. עורך המגזין ציין כי "נגידי בנקים מרכזיים מתמודדים היום עם אתגרים חסרי תקדים"
נגידת בנק ישראל קרנית פלוג זכתה, זו השנה השלישית ברציפות, בציון A, הגבוה ביותר, לנגידי בנקים מרכזיים בעולם בדירוג השנתי של מגזין Global Finance העולמי, זאת לצד שבעה נגידים נוספים, כולל בריטניה ורוסיה.
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה
המגזין נוסד בשנת 1987 ומופץ ב-191 מדינות. עם קהל קוראיו נמנים בכירים בעולם הפיננסי והתאגידי, כולל האחראים על החלטות אסטרטגיות בחברות רב-לאומיות ובמוסדות פיננסיים. מדי שנה מדרג המגזין את נגידי הבנקים המרכזיים ב-75 מדינות.
לצד נגידת בנק ישראל, מופיעים ברשימת ראשי הבנקים המרכזיים הטובים ביותר בעולם שזכו בציון A, נגידי הבנקים המרכזיים של לבנון, פרגוואי, פרו, פיליפינים, רוסיה, טייוואן ובריטניה. עוד נציין כי ברשימה של השנה ברמת ציון A נכנס נגידו של Bank of England, מארק קרני, ויצא ממנה נגיד הבנק המרכזי האירופי, מריו דראגי. הנכללים בציון זה הם הנגידים שעבודתם מייצגת "ביצוע מצויין" בתחומי השליטה על האינפלציה, יעדי צמיחה כלכלית, יציבות המטבע וניהול גובה הריבית, על פי הגדרות המגזין.
"דרושה נחישות נוקשה בניווט אינטרסים"
הציון השני בחשיבותו הוא A-, וזכו בו נגידי הבנקים המרכזיים של ירדן, מקסיקו, מרוקו וארה"ב. הציון הנמוך ביותר הוא F, והוא מייצג "כישלון מוחלט". קיבל אותו נגיד הבנק המרכזי של ונצואלה, נלסון מרנטס, שברשימת השנה הקודמת נכנסת לרשימת הציון D.
המו"ל והעורך הראשי של Global Finance, ג'וזף גיארפוטו, אמר כי "נגידי בנקים מרכזיים היום מתמודדים עם אתגרים חסרי תקדים - החל ממהפכים פוליטיים ועד מחירי סחורות נמוכים, שיעורי תעסוקה מצומצמים למרות שיעורי ריבית אפסיים.
"מדיניות מוניטרית נבונה יכולה למתן את ההשפעות השליליות של שינויים פוליטיים וכלכליים, אבל היא דורשת נחישות נוקשה לנווט אינטרסים וחזונות מתחרים. כמו שהציונים ממחישים, ישנם נגידים שמוגבלים יותר על ידי אילוצי הנסיבות מאשר אחרים, בעוד שישנם אלה שהפגינו גמישות ראויה לציון בהנהגת מדיניות".