מושלם לאירוח: טארט עגבניות וזוקיני
טריק וקיצור דרך למנה קלה ומושלמת: נדמה שמזג האוויר כבר לטובתנו, ואפילו אפשר לשבת בחוץ וליהנות מקצת רוח נעימה בשעות הערב, אז למה שלא נוסיף לזה גם טארט ירקות פריך וטעים מבצק של מלאווח?
אין מאכל יותר קייצי ומרענן מטארט מפתה של ירקות, המסודרים בססגוניות מרהיבה מעל קלתית בצק קלילה, וכשהתוצאה המרשימה לא מסגירה בשום דרך את קלות ההכנה - קיבלתם את המתכון המתאים ביותר לעונה.
את קלתיות הטארטים שלי נהגתי להכין תמיד מבצק פריך שהכנתי בעצמי – זו לא עבודה מסובכת, אבל הבצקים האלה, כדי שיתנהגו יפה ברידוד ובאפייה, דורשים לא רק זמן הכנה אלא גם זמן לקירור. מה שמחייב תכנון מראש.
במשך הזמן למדתי שבצק עלים מוכן יכול להיות תחליף לא רע לקלתיות של טארטים (הצרפתים מרבים להשתמש באופציה הזאת) וגם שכבות של פילו עושות עבודה טובה. שניהם חוסכים את זמן ההכנה, והם זמינים (אם דואגים שתמיד יהיו במקפיא) ונוחים לעבודה. אלא שגם הם מחייבים תכנון, כי צריך לדאוג להפשיר אותם. הם גם נמכרים בחבילות גדולות, שמספיקות ליותר מטארט אחד, כך שלא אחת נותרים עם מחצית חבילה מופשרת שנותרת ללא שימוש.
ואז (זה היה מזמן, לפני כמה עשורים) הגיעו למקפיא דפים קפואים להכנת מלאווח. מהר מאוד גיליתי את היתרון הטמון בהם: הם מתנהגים כמו בצק עלים (כמעט), אבל אפשר לשלוף אותם מהחבילה אחד אחד. הפשרה של עלה בודד לוקחת דקות, לא צריך לרדד והתאמתם לתחתית ושולי הכלי פשוטה גם למי שלא מתמחה במלאכת יד.
אז כשיש לכם מלאווח במקפיא, אתם מסודרים בכל מצב של אירוח לא צפוי או חשק לא מתוכנן למאפה קייצי טעים. תנסו את זה בבית.
וכך זה נראה:
טארט עגבניות וזוקיני
מומלץ להשתמש בזוקיני גדולים שיוצרים עיגולים גדולים ובעגבניות תמר מוארכות, שקוטר העיגולים שלהן זהה כמעט לכל אורכן והן גם מצטיינות בפחות מיץ וגרעינים. כדאי להניח את התבנית בשליש התחתון של התנור, כדי לאפשר לתחתית הבצק להיאפות היטב.
המרכיבים:
2 עיגולי בצק מלאווח
100 גר' מוצרלה, מגוררת גס
1 זוקיני גדול מאוד (או 2 קטנים) פרוסים לפרוסות בעובי 2 מ"מ
3 עגבניות תמר גדולות, פרוסות לפרוסות בעובי 2 מ"מ
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
חופן עשבי תיבול מעורבים מיובשים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים בשמן זית תבנית חרס או תבנית אחרת בקוטר 24-22 ס"מ.
- מניחים עיגול של בצק על תחתית התבנית. מהעיגול הנוסף חותכים רצועות ומדביקים אותן על שולי התבנית. מנקבים את הבצק בעזרת מזלג.
- מפזרים על הבצק מחצית מכמות המוצרלה. מסדרים מעליה את פרוסות העגבניות והזוקיני, לסירוגין. מזלפים שמן זית, מלח, פלפל ועשבי תיבול לפי הטעם. זורים למעלה את הגבינה שנותרה.
- מניחים את התבנית בשליש התחתון של התנור שחומם מראש ואופים כ-45 דקות או עד שהבצק מסביב נראה אפוי והגבינה מזהיבה קלות.