חבר פרלמנט הולנדי ממוצא טורקי סירב ללחוץ יד לנתניהו
טונהאן קוזו הסביר כי לא ראוי לתת כבוד לנתניהו בזמן שרחובות עזה נשטפו בדם בצוק איתן. ראש הממשלה אמר לחברי ועדת החוץ של הפרלמנט כי סירוב הפלסטינים להכיר במדינת ישראל כמדינת היהודים הוא המכשול לשלום
תקרית מביכה בהולנד: טונהאן קוזו, חבר פרלמנט הולנדי ממוצא טורקי, סירב ללחוץ את ידו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ובמקום זה הניח יד על חזהו. בחשבון הפייסבוק שלו הוא הסביר אחר כך כי הייתה זו מחאה על מבצע צוק איתן בשנת 2014.
נתניהו נפגש היום (ד') עם חברי ועדת החוץ של הפרלמנט ההולנדי. כאשר פגש בקוזו, סירב האחרון ללחוץ את ידו. "בזמן שרחובות עזה נשטפו מדם שניתז מוורידים של ילדים בקיץ של 2014, זה לא ראוי ללחיצת יד, אלא התייחסות לשחרור פלסטין", הסביר קוזו בפייסבוק שלו. גורמים בפמליית ראש הממשלה אמרו בתגובה כי "במעשהו הוא מעיד על עצמו".
נתניהו עצמו פרסם הודעה שבה אמר: "ראינו היום שוב דוגמה ברורה מי רוצה בשלום ומי לא רוצה בשלום. אני אמשיך להציג את עמדתה של ישראל בגאון בכל העולם ולחזק את מעמדה הבינלאומי וכפי שאמר מנחם בגין זיכרונו לברכה מי שמעקם את האף שיישאר עם אף עקום".
קודם לכן נפגש נתניהו בפרלמנט עם יושבת ראש הסנאט אנקי ברוקרס, ויושבת ראש הפרלמנט חדיג'ה עריב. השיחה
עם חברי ועדת החוץ של הפרלמנט הייתה טובה מאוד. רבים מהם הביעו אהדה ותמיכה בעמדותיה של ישראל. נתניהו אמר לנוכחים כי ישראל מגינה גם על אירופה ומחזקת את מעמדה בעולם בשל עוצמתה הטכנולוגית ומאבקה העיקש בטרור.נתניהו טען בפני הנוכחים כי הסכסוך הישראלי-פלסטיני אינו בשל היישובים ביהודה ושומרון אלא נעוץ בסירוב העיקש של הפלסטינים להכיר במדינת ישראל כמדינת העם היהודי. הוא שיבח את היחסים ההדוקים בין ישראל לבין הולנד.
יו"ר הוועדה, אנג'לין אייסינג, אמרה בתום הפגישה כי היחסים הקרובים בין ישראל לבין הולנד מבוססים על ערכים משותפים.