האבא נהרג בקריסה, בנו החורג לא יגורש
רשות האוכלוסין העניקה מעמד של תושב ארעי ואישור עבודה לאנטון יעקובוב, שבעלה של אמו אולג יעקובוב נהרג באסון החניון. "הוא גידל אותי מגיל שנתיים, כמו אבא שלי", סיפר אנטון
אולג יעקובוב, אחד מהרוגי קריסת החניון, לא יגורש מהארץ: רשות האוכלוסין וההגירה אישרה הבוקר (יום ה') את בקשתו של אנטון יעקובוב, בנה של גלינה יעקובוב, לקבל מעמד של תושב ארעי מטעמים הומניטריים לאור הנסיבות הטרגיות של המקרה.
בנו החורג של
מעמד זה מקנה לבנן אנטון את כלל הזכויות הרפואיות והסוציאליות וכן אישור עבודה בישראל, שייסייע לפרנסת אמו, שבעלה נהרג בקריסת החניון התת קרקעי ברמת החייל. הוועדה כונסה לדרישת שר הפנים אריה דרעי שדרש זאת ממנכ"ל שר הפנים אמנון בן עמי. לדברי דרעי, "בעלה של גלינה נהרג באסון וצריכים לנהוג בה לפנים משורת הדין לאור הטרגדיה הקשה. האלמנה זקוקה לבנה לידה כדי שיסייע לה, וזו חובתנו כלפיה לאחר שאיבדה את בעלה באסון הקשה".
בדירה הצנועה בשכונת התקווה התגורר אנטון, שהעיד על עצמו אתמול כבנו של אולג לכל דבר. "הוא גידל אותי מגיל שנתיים, כמו אבא שלי", סיפר אנטון. "באתי לארץ לא מזמן כדי לגור איתם ולשלם את עלויות המחיה. אין לי עדיין אישורי עבודה ולכן הייתי בבית בזמן האירוע". אולג הותיר אחריו גם שני בנים מנישואיו הקודמים. אחד מהם מתגורר ברוסיה והשני מאושפז זה 12 שנים במצב סיעודי בבית החולים רעות בתל אביב.
מיכאל, אחיינו של קורבן האסון, אמר כי לאולג "הייתה הרגשה רעה לפני שהוא הלך לעבודה, הוא חלם על אימא שלו והרגיש שמשהו הולך לקרות. הוא אפילו ביקש להדליק נרות עבור אימא שלו לפני שהוא יצא לעבודה. בהתחלה לא האמנו שזה הוא, אבל כששמענו בחדשות על האסון הבנו שהוא כנראה היה שם".
האחיין סיפר עוד כי "לקח הרבה זמן לחלץ את הגופה שלו, הוא היה קבור בקומה מינוס 2 כשהחניון קרס ונמעך בין שני לוחות בטון ענקיים. סיפרו לנו שבעזרת האיכון של הטלפון שלו ידעו איפה לחפור ולחפש את הגופה. היה לנו קשה במיוחד שלא יכולנו להיפרד מכיוון שהגופה חולצה בקושי רב. הרופא לא נתן אפילו להיכנס ולזהות אותו בגלל הפגיעה הקשה. נאלצנו לזהות אותו לפי סימנים כמו קעקועים למשל".
פרט לאולג יעקובוב, בן ה-60, נהרגו באסון דניס דיאנצ'נקו (28) אזרח אוקראינה, ועאהד רימאווי מהכפר הפלסטיני בית רימא. כוחות החילוץ בשטח עדיין מחפשים אחר שלושה נעדרים בין ההריסות.