נחשף המתכון לבלינצ'ס ההונגרי
שושנה פרידריך, מי שהייתה בעלת מסעדת "הבלינצ'ס ההונגרי" בתל אביב, חושפת את המתכון הסודי לבלינצ'ס שלה, יחד עם עוד 4 מילויים, אותם פיתחה עם השף אוראל קימחי, שקיבלו גירסה עדכנית אך מבוססים על המתכונים המקוריים של המסעדה
מתכון לבלינצ'ס
המצרכים (כ-10-15 יחידות):
2 ביצים
1/3 כוס שמן
1/3 כוס חלב
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
2-3 כוסות מים
250 גר' קמח
אופן ההכנה:
- מקציפים את כל החומרים בבלנדר עד קבלת עיסה חלקה לגמרי.
- משמנים את המחבת במעט מאוד שמן (משמנים מחבת רק פעם אחת בהתחלה) ומטגנים את עלי הבלינצ'ס משני הצדדים.
מתכון למלית תרד וגבינה
המצרכים:
200 גר' תרד טחון
1 כף חמאה
200 גר' גבינה לבנה טוב טעם
50 גר' גבינה מלוחה
2 ביצים
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית שום גבישי
מלח לפי הטעם
1 שמנת חמוצה
100 גר' גבינת קשקבל, מגוררת
2 ביצים
אופן ההכנה:
- מאדים את התרד במחבת עם כף חמאה, ומקררים.
- מערבבים בקערה עם גבינה לבנה טוב טעם, גבינה מלוחה, ביצים, כפית פלפל שחור, מלח לפי הטעם ושום גבישי.
- ממלאים את העלים, ומגלגלים.
- מסדרים את הבלינצ'ס בתבנית חסינת חום, שמים למעלה שמנת חמוצה ומפזרים גבינת קשקשבל.
- אופים בתנור כ-10 דקות עד להשחמה.
מתכון למלית פטריות
המצרכים (ל-4 מנות):
8 פטריות שמפיניון
8 פטריות פורטבלו
1 בצל לבן
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
4 כפות גבינת ריקוטה
2 כפות פרמזן מגורד
1/4 כפית עלי טימין
2 כפות חמאה
אופן ההכנה:
- במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומאדים בצל קצוץ עד שקיפות.
- מוסיפים שום פרוס דק ואת הפטריות קצוצות, ומטגנים עד השחמה קלה.
- מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר. מסירים מהלבה.
- מוסיפים את הטימין ואת הגבינות. מקררים.
- ממלאים את הבלינצ׳ס במלית כשהיא קרה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות עד להשחמה קלה, ומגישים עם מעט שמנת חמוצה בצד.
שושנה ואוראל מכינים בלינצ'ס:
מתכון למילוי ריקוטה ודובדבנים
המצרכים (ל-4 מנות):
400 גר' גבינת ריקוטה
גרידה מלימון אחד
4 כפות דובדבני אמרנה קצוצים
1 כפית נענע קצוצה
להגשה -
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית יחד, ומגלגלים לתוך הבלינצ׳ס.
אפשר להגיש קר, ואפשר לאפות עד השחמה קלה ב-180 מעלות למשך כשש דקות.
בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה, ומגישים.
מתכון למילוי זנב שור וחזה אווז מעושן ברוטב שמנת וכמהין
המצרכים (ל-4 מנות):
800 גר' זנב שור
1 כוס ברנדי
2 כוסות ציר בקר או עוף
2 גזרים
1 בצל
4 כפות חזה אווז מעושןמלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב -
200 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף מחית כמהין
אופן ההכנה:
- בסיר רחב צורבים את זנב השור משני צדדיו עם שמן קנולה. מוסיפים את הגזר והבצל חתוכים גס, ולאחר מספר דקות את הברנדי.
- מבעירים את האלכוהול, וכשהוא כבה מוסיפים את הציר ואת המים עד כיסוי. מתבלים במעט מלח ומכסים.
- מבשלים על להבה נמוכה כ-4-5 שעות או עד שהבשר נופל מהעצם.
- מסננים. מפרידים את הבשר מהעצם וקוצצים אותו יחד עם הבצל והגזר. במחבת משחימים את חזה האווז, ומוסיפים את הבשר והירקות הקצוצים.
- מוסיפים כוס מהנוזל המסונן ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים 2 עלי מרווה קצוצים, ומקררים את המלית.
- מגלגלים את הבלינצ׳ס. מחממים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות. במקביל מצמצמים בתוך סיר את השמנת יחד עם הכמהין, מלח ופלפל שחור גרוס, עד שמתקבלת חצי מהכמות.
- מגישים את הבלינצ׳ס על צלחת ומעליו שופכים את רוטב השמנת והכמהין.
רוצים לטעום את הבלינצ'ס של שושנה פרידריך ממסעדת "הבלינצ'ס ההונגרי" ושל השף אוראל קימחי? ביום שני (12/9) יארח קימחי במסעדת "פופינה" בנווה צדק בתל אביב את הגברת שושנה פרידריך, והשניים יגישו מבחר בלינצ'ס, ובהם: הבלינצ'ס של שושנה - בלינצ'ס פטריות וקארי, בלינצ'ס תרד וגבינות, מאפה תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה, בלינצ'ס גבינה מתוקה, פלאמבה בלינצ'ס שוקולד ואגוזים; והבלינצ'ס של אוראל - בלינצ'ס זנב שור וחזה אווז מעושן בשמנת וכמהין, בלינצ'ס פירות ים ופולנטה ברוטב בויאבז.
באירוע יימכר הספר "סבתא בישלה דייסה" במחיר 70 ש"ח, וכל ההכנסות תרומה לעמותת "שורשים", הפועלת לרווחתם של קשישים ניצולי שואה.