שתף קטע נבחר

 

אופטימיות במטה טראמפ: "מומנטום חדש"

פרויקט מיוחד של רויטרס מראה כי הסיכוי של קלינטון לנצח עדיין טוב בהרבה, אבל גם שטראמפ ממשיך להתאושש וסוגר את הפער במדינות המפתח. לקראת העימות הראשון ביניהם הדמוקרטים מגייסים פסיכולוגים: איך מוציאים את טראמפ מהכלים?

להילרי קלינטון יש עדיין סיכוי טוב מזה של דונלד טראמפ לנצח בבחירות לנשיאות, אולם בימים האחרונים הצליח טראמפ לצמצם את הפער. לקלינטון היה יתרון מובהק בחודש שעבר באוהיו ופלורידה, שתי מדינות מפתח. עכשיו הם צמודים. פרויקט מיוחד של רויטרס ומכון Ipsos מראה שהניצחון של קלינטון בשתי המדינות האלה לא ודאי כלל. גם במישיגן ובצפון קרוליינה, שבהן הניצחון של קלינטון היה מובטח, הסקרים מראים מרוץ תמוד.

 

קלינטון על "מחצית מתומכי טראמפ"

קלינטון על "מחצית מתומכי טראמפ"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טראמפ נואם אתמול בפלורידה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טראמפ נואם אתמול בפלורידה(צילום: AFP)
 

קלינטון מובילה בפנסילבניה, מדינה חשובה לניצחון, אולם הפער בינה לטראמפ שם מצטמצם. הפרויקט המיוחד של רויטרס ו-Ipsos משלב סקרים, סקרי דעת קהל, עמדות של הבוחרים ודפוסי הצבעה בעבר. על פי הפרויקט הסיכוי של קלינטון לנצח הוא 83%. רק בסוף אוגוסט הסיכוי שלה לנצח, לפי אותו פרויקט, היה 95%. בפוליטיקה יש משמעות לאווירה, למגמה ובעיקר למומנטום.

 

קלינטון אמנם הייתה מנצחת אם הבחירות היו מתקיימות היום, אך היכולת של טראמפ למחוק פערים בשתי מדינות מפתח גדולות גרמה לאופוריה במטה הבחירות שלו. "נוצר מומנטום חדש", אומרים שם באופטימיות. במטה קלינטון מודאגים ו"שוברים את הראש" איך להעלים מסדר היום את פרשת המיילים והטיפול שלה בחומרים מסווגים כשהייתה מזכירת המדינה.

 

שנואים באותה מידה

על פי כל הסקרים פרשה זו מעמיקה את חוסר האמון שחשים המצביעים כלפי קלינטון, וזאת הסיבה כי בכל הסקרים האחרונים הרגשות השליליים כלפיה מתעצמים. קלינטון כיום שנואה בציבור בדיוק כמו טראמפ, מה שהופך את הבחירות האלו לסוג של הצבעת מחאה. מי שמתעב את טראמפ יצביע לקלינטון רק בגלל הפחד מטראמפ, וההפך.

אחד אחרי השנייה. בראיונות ל-NBC השבוע (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אחד אחרי השנייה. בראיונות ל-NBC השבוע(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

פחות מחודשיים לבחירות קלינטון לא יכולה להיות בטוחה בניצחונה מכמה סיבות: פרשת המיילים לא דעכה כפי שהיא והאסטרטגים שלה ציפו, אלא הפכה להיות מרכזית בקמפיין. כיוון שהתקשורת והציבור עוסקים בפרשה זו היא צפויה לתפוס מקום בולט בעימותים הטלוויזיונים שצפויים בין טראמפ לקלינטון. הראשון בהם יתקיים בלונג איילנד ב-26 בספטמבר.

 

טראמפ, שהחליף את ראשי הקמפיין שלו, מוצג לציבור בימים האחרונים כ"טראמפ לייט". הוא עדיין בוטה, אבל הנמיך את הטונים, ומטיח פחות עלבונות באחרים. נתון חדש שעולה בסקרים הוא התמיכה הגדולה שלה הוא זוכה במפלגה הרפובליקנית, שלמרות תנועת "רק לא טראמפ" נראה שרובה התרגלה אליו. 90% מהרפובליקנים אמרו שיצביעו עבורו.

 

המטרה בעימות: לגרום לטראמפ להשתולל

על רקע הנתונים החדשים בסקרים החריפו המועמדים את המתקפות ההדדיות ביניהם. באירוע "להט"בים למען הילרי" בניו יורק אמרה קלינטון שמחצית מתומכי טראמפ הם "חבורה גרועה ומעוררת רחמים של גזענים, הומופובים, שונאי מוסלמים, שונאי מוסלמים, שונאי זרים שטראמפ נתן להם קול". היא מבססת את דבריה על נתונים לפיהם 65% מתומכיו סבורים שאובמה מוסלמי ו-59% מהם חושבים שאובמה לא נולד באמריקה.

 
בעקבות דבריה פרסם טראמפ הודעה בוטה. "קלינטון יכולה לרצוח אדם מול קהל של 20 אלף איש ולצאת מזה". הערב התנצלה קלינטון על הדברים שאמרה. "רבים מתומכיו של טראמפ הם אמריקנים חרוצים שפשוט לא מרגישים שהכלכלה והמערכת הפוליטית שלנו עובדת למענם", אמרה וציינה שדבריה היו "הכללה גסה".

 

בזירה הפוליטית העיניים נשואות עתה לעימותים הטלוויזיונים. קלינטון, שמנוסה מטראמפ במעמדים כאלה, מקווה להלעיג אותו. המטרה שלה – להוציא אותו מהכלים. לשם כך נעזרים יועציה בצוות של פסיכולוגים ומומחים להפרעות התנהגות. הם מעוניינים לפגוע בנקודות רגישות ולגרום לו "להשתולל על הבמה", מה שיגרום לקהל לפחד ממנו. טראמפ יודע שלהילרי יש יתרון אבל כבר מכין את הקרקע. בפגישות המטה שלו הוא אמר כי אם היא תנצח זה אומר שהבחירות זויפו.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
סקרים מעודדים. טראמפ
צילום: MCT
מומלצים