אימון ה-TRX שכמעט הרג את רם בן ה-25
לאחר שלא התאמן זמן רב הגיע רם בלומנשטיין (25) לאימון TRX אינטנסיבי. הוא סיים אותו "קרוע", אבל חשב שזה טבעי. אחרי יומיים, כשהתנפחו לו הזרועות, הוא הבין שמשהו ממש לא בסדר. בבית־החולים בילינסון גילו שהמאמץ גרם לתהליך פירוק שרירים, שכמעט הוביל לקריסת הכליות – והוא אושפז
רם בלומנשטיין (25), סטודנט למשפטים מרמת־גן, בסך הכל רצה לנסות להיכנס לכושר, וחשב שאימון TRX זו דרך קלה ומהירה. אחרי שהגיע לבית־החולים בילינסון כשהוא קרוב לאי ספיקת כליות בגלל האימון האינטנסיבי, הוא מבין שאולי כדאי לבחור בדרך ארוכה יותר ובטוחה יותר.
"ביום שני האחרון עשיתי אימון ניסיון של TRX בקבוצה של עשרה אנשים, בפעם הראשונה בחיי. גם חברה שלי הצטרפה", שיחזר בלומנשטיין. "הגענו לאולם בשכונת צהלה בתל־אביב והתחלנו להתאמן. בסך הכל, האימון נמשך שעה, והיה שלב במהלכו שכבר היה לי ממש קשה".
קראו עוד
בעקבות אשפוז המתאמנים שהגזימו: מהו פירוק שריר?
לדבריו, הוא ידע שאימון TRX נחשב לאימון קשה, אך לא העריך שיכול להיגרם לו נזק בלתי הפיך. "ידעתי שבגלל שלא התאמנתי לפני כן אז הגוף ייתפס קצת, יכאבו לי השרירים אז זה יחלוף", סיפר בלומנשטיין. "ואכן, אחרי האימון כל הגוף כאב לי אבל לא ייחסתי לזה חשיבות. הערכתי שתוך כמה ימים זה יעבור. אבל ביום רביעי האחרון הזרועות ממש התנפחו לי והבנתי שיש משהו מוזר".
פירוק שרירים כתוצאה ממאמץ
בלומנשטיין נסע למרפאת "טרם", ושם עבר בדיקת דם שהעלתה כי רמת האנזימים בדמו גבוהה. הצוות הרפואי החליט להעביר אותו לבית־החולים בילינסון בפתח־תקווה לבדיקה מקיפה, ושם זיהו הרופאים רמה חריגה במיוחד של אנזימים בדם, דבר המעיד על פירוק של השרירים כתוצאה מהמאמץ האדיר של האימון. הרופאים לא לקחו סיכון, והחליטו לאשפז אותו להשגחה.
"לפעמים, כתוצאה ממאמץ יתר השרירים מתפרקים", אומר פרופ' מייק דרשר, מנהל המחלקה לרפואה דחופה בבילינסון, "בכל אימון יש מאמץ של השרירים וגם הרס ברמה מסוימת, אך ככה השרירים נבנים. אבל כשיש מאמץ יתר, חומרים מתוך התא שמתפרק נכנסים לדם, ואז יש לזה השלכות שיכולות להוביל לקריסת כליות. החומרים הנפלטים מהתא סותמים את מערכת הסינון בכליות והדבר הזה עלול להיות מסוכן".
יחד עם זאת, הרופאים מדגישים שהמקרה הזה הוא לא עילה להישאר על הספה ולצפות בטלוויזיה. "פעילות גופנית היא דבר חשוב והמקרה הזה הוא חריג וקיצוני. התעמלות משפרת את סיבולת הלב והריאה ושומרת על הבריאות. צריך לעשות את זה, כמו כל דבר בחיים, בצורה מדודה ומבוקרת", מסכם פרופ' דרשר.
ביום שישי בבוקר שוחרר בלומנשטיין מבית־החולים לאחר שקיבל כמות גדולה של נוזלים, זריקות ותרופות. "אני בכלל לא שולל את האפשרות לחזור ולהתאמן ב־TRX", הוא מצהיר, "אבל אני מבטיח לעשות את זה הפעם לאט ובהדרגה".
הכתבה מתפרסמת ב"ידיעות אחרונות"
למה השרירים נתפסים אחרי שרצים? צפו: