שתף קטע נבחר

 

החקירה בהדסה: אין ראיות לשוחד נגד הרופאים

בחקירת הפרשה עלה חשד שרופאים קיבלו טובות הנאה תמורת קיצור תורים. בחקירה לא נמצאו ראיות נגדם על שוחד, אך תיבחן אפשרות להעמידם לדין על הפרת אמונים. מי שהוגדר ה"מאכער" בפרשה צפוי לעמוד לדין

הרופאים העובדים בהדסה עין כרם שנחקרו בחשד לשוחד צפויים שלא להיות מואשמים בעבירה זו. זאת לאחר שבחקירה לא נמצאו ראיות לכך שהרופאים קיבלו טובות הנאה בעבור קיצור תורים. עם זאת, התיק יועבר בקרוב לפרקליטות לקבלת החלטה סופית בעניין וזו תבחן אם יש תשתית ראייתית להעמדה לדין בעבירה פחותה יותר של הפרת אמונים.

 

בתוך כך, במשטרה מתכוונים להעביר בסיום החקירה את חומריה למשרד הבריאות לבחינת העמדה לדין משמעתי אם יעלה חשש כי פעלו בניגוד לנהלים בקידום התורים.

אין ראיות נגד הרופאים. בית החולים הדסה  (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
אין ראיות נגד הרופאים. בית החולים הדסה (צילום: עידו ארז)

החשוד המרכזי בפרשה יעקב פרוש, שהוגדר על ידי המשטרה כ"מאכער" שגבה כספים ממטופלים עבור קידום התורים שלהם, צפוי לעמוד לדין. ביום חמישי הוא שוחרר למעצר בית של עשרה ימים בהסכמת עורך דינו שלום בן שבת והמשטרה, ונקבע כי אם הפרקליטות תודיע כי יוגש כתב אישום בעניינו במהלך תקופת המעצר תוארך תקופת מעצר הבית בעשרה ימים נוספים.

 

פרוש חשוד כי פנה למטופלים ובני משפחותיהם והציג עצמו כנציגו של הרב אלימלך פירר מאגודת עזרה למרפא וכן כעוזרו של שר הבריאות יעקב ליצמן וגבה מהם כספים עבור קביעת תורים. במהלך החקירה עלו גם חשדות כי הציג בפני מטופלים מסמכים מזויפים כדי לשכנעם לשכור את שירותו.

 

"מאכער קיבל כספים וקידם תורים בבי"ח"    (משטרת ישראל)

"מאכער קיבל כספים וקידם תורים בבי"ח"    (משטרת ישראל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

החשוד המרכזי בפרשה בהארכת המעצר (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
החשוד המרכזי בפרשה בהארכת המעצר(צילום: גיל יוחנן )

בחקירה עלה כי הצליח לקדם חלק מהתורים, אך הוא טען כי לא שילם לאף גורם בבית החולים כדי לעשות זאת, והצליח לקדם תורים לאחר שפעל בבית החולים באופן נמרץ מול גורמים בבית החולים ורופאים כדי לקדם ענייניהם של "לקוחותיו".

 

עם זאת, במשטרה אומרים כי יש די ראיות להעמידו לדין בעבירות של קבלת דבר במרמה. הפרקליטות תבחן גם העמדתו לדין בעבירות של תיווך לשוחד, אף שלא הוכח ששילם שוחד, אלא רק מכוח ראיות שהושגו לכך שגבה כספים והצליח לקדם ענייניהם של לקוחותיו במרמה.

 

בפרשה נחקרו באזהרה גם שלושה רופאים, בהם שני רופאים בכירים בהדסה עין כרם. החשד הראשוני היה כי קיבלו שוחד תמורת קיצור התורים, אולם הם הכחישו את הדברים. רופאים נוספים מסרו עדות לא כחשודים. בחקירה אישרו הרופאים ששוחחו עם פרוש, אולם ציינו כי הכניסו מטופלים לתורים לאחר שהשתכנעו שיש צורך בכך והתקבלו האישורים הנדרשים מבית החולים. אחד הרופאים הסביר כי היה סבור כי המטופלים שילמו עבור שר"פ (שירות רפואה פרטי) על פי הדין - והתקבלו האישורים הנדרשים להכנסתו לטיפול.

 

עם זאת, בפועל תורים של מטופלים ששילמו לפרוש קודמו - ועל כן תבחן אם הרופאים אכן פעלו כשורה או שעשו זאת בניגוד לנהלים - מה שיכול להוביל להרשעת חלקם בדין משמעתי. בפרקליטות יבחנו אם עבירות לכאורה על הנהלים שבוצעו בבית החולים הן עילה לאישום בהפרת אמונים, אך נראה כי התשתית הראייתית שהושגה עד כה בחקירה בעבירה זו חלשה.

 

עו"ד שלום בן שבת המייצג את פרוש: "כפי שטענו מהיום הראשון, מרשי לא נתן שוחד ואף לא כל טובת הנאה אחד למי מהרופאים שביקש מהם באופן תמים לסייע לחולים שפנו אליו במצוקתם. כך גם ובניגוד גמור לנטען על-ידי היחידה החוקרת, מרשי מעולם לא איים על איש שפנה אליו לקבלת עזרה, ודאי שלא סחטו באיומים. כל חטאו של מרשי הוא שבנסיבות אישיות התוודע למצוקתם של חולים וגמלה בליבו ההחלטה לסייע להם. במרוצת הזמן, לימים, משאבים אותם השקיע בסיוע למשפחות החולים, ביקש שכר עבור הוצאותיו הרבות, שכר אשר התבטא בפרוטות של ממש. מרשי הינו אדם נורמטיבי, נעדר כל עבר פלילי ואנו תקווה כי ביום מן הימים האמת תצא לאור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
החשוד המרכזי בפרשה יעקב פרוש
צילום: גיל יוחנן
מומלצים