זכאי דיור ציבורי שממתינים עשור יקבלו דירה
פרסום ראשון: ל-ynet נודע כי משרדי הבינוי והאוצר הקצו כ-150 מיליון שקל לרכישה מיידית של דירות לזכאים הממתינים בתור 10 שנים ויותר. מדובר ביוזמה בשיתוף עמותת ידיד. הרכישה תתבצע תוך חודשים ספורים
בשורה לזכאי הדיור הציבורי הממתינים בתור לדירה שנים רבות: משרד הבינוי והשיכון ומשרד האוצר הקצו סכום של 150 מליון שקל לרכישה מיידית של דירות לזכאים הממתינים בתור עשר שנים ויותר - כך נודע ל-ynet. בכוונת המשרדים לסיים בתוך חודשיים-שלושה את רכישת הדירות לכלל הזכאים הממתינים לדיור ציבור מעל עשר שנים. על פי נתוני משרד הבינוי והשיכון, מדובר ב-150 זכאים מתוך כ-3,000 זכאים הממתינים לדיור ציבורי בסך הכל.
כתבות נוספות על דיור ציבורי בערוץ הנדל"ן :
רק בעלי מוגבלויות נשואים זכאים לדיור ציבורי
"בדיור הציבורי יש מיליון איש מתחת לרצפה"
ועדת הכספים אישרה את פירוק חברת פרזות
"אני שמח לבשר על קבלת התקציב, וייעודו בפועל למטרה זו. ובחלוקה זו ביננו לקליטה. זה כבר עובד כך בשטח", כתב מנהל אגף נכסים וחברות במשרד הבינוי והשיכון, אורי בר-חיים, במכתב שנשלח לסמנכ"ל עמותת ידיד, רן מלמד.
מלמד פנה לשרי האוצר והשיכון בתחילת אוגוסט במכתב בו נאמר: "הצעתנו היא כי תקבעו בהוראת שעה לתקופה של שנה ובמסגרת תקציב 2017, כי מתוך התקציב המיועד למתן משכנתאות לזוגות צעירים ילקח סכום כולל של 200-150 מיליון שקל אשר יוקדש לרכישת דירות יעודית לזכאים הממתינים בתור מעל ל-10 שנים.
"במקביל לכך העלינו את הנושא בדיון בנושא הדיור שהתקיים בועדת העבודה והרווחה בהקשר לועדה למאבק בעוני. יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף, ואנשי משרד הבינוי והשיכון הודיעו שגם הם מרימים את הכפפה ומתכוונים לפעול כדי לנסות ולטפל בנושא במהירות. באחד מביקורי האחרונים במשרד השיכון העליתי את הנושא שוב ונמסר לי בצורה לא רשמית שהנושא נפתר וכי הכסף נמצא".
מלמד סיפר: "אם יש דבר שמתסכל אותנו כבר שנים הוא העובדה שיש מי שמחזיק תעודת זכאות לדיור ציבורי שמונה ועשר ו-12 שנה ויותר. לא הצלחנו לפרוץ את המשוכה הזו עד שעלה לנו רעיון. למה לא לבקש משרי האוצר והשיכון תקציב מיוחד, מחוץ לתור הקיים ולרכוש דירות לאלו שממתינים. התחלנו לעבוד.
"ממידע שהגיע אלינו עולה כי בין הממתינים בתור לדיור ציבורי, ברשימת משרד השיכון והבינוי, יש מספר עשרות של זכאים (או מאות בודדות מתוך יותר מ- 3,000 זכאים) המחזיקים בתעודת זכאות 10 שנים ויותר. אנו סבורים כי אי מתן פתרון מיידי לאוכלוסייה זו מהווה פגיעה אנושה ואף לא מוסרית בזכותם הבסיסית לדיור ראוי התואם את מצבם שבגינו הונפקה להם תעודת הזכאות לדיור ציבורי".
מנכ"ל משרד הקליטה, חביב קצב, הגדיר טבלת צרכים בהיקף של 50 מיליון שקל, ומשרד הבינוי והשיכון הגדיר טבלת צרכים בהיקף של 100 מיליון שקל. תוכנית העבודה היא, כאמור, לסיים את התכנון תוך כחודשיים עד שלושה חודשים.
סגן שר הבינוי והשיכון, ח"כ ז'קי לוי, ציין כי "מהלך זה יסיים את הסחבת חסרת ההיגיון ואת הסבל רב השנים של אותם אנשים שנלחמו במשך שנים עבור דבר בסיסי - קורת גג. דבר שעל מדינת ישראל הוא חובה לספק לאזרחיה".