מדליית ארד למורן סמואל בחתירה
המשחקים הפראלימפיים: החותרת סיימה במקום השלישי ב-1,000 מ' בזמן של 5:17.46 והעניקה למשלחת הישראלית מדליה ראשונה בריו. החלה את הקריירה הספורטיבית ככדורסלנית ובשנת 2006, סבלה מהתפרצות מום מולד בכלי הדם שגרם לשיתוק בפלג גופה התחתון. צפו
יש מדליה. לאחר שלושה ימים של תחרויות, החותרת מורן סמואל הצליחה להשיג את המדליה הראשונה של ישראל במשחקים הפראלימפיים בריו. היא חצתה את קו הסיום במקום השלישי וענדה על צווארה את מדליית הארד.
סמואל בת ה-34, סומנה עוד לפני המשחקים כאחת המועמדות של המשלחת להשיג מדליה ואף כיוונה לזהב, בזכות הרזומה העשיר שלה ובמרכזו - תואר אלופת העולם מ-2015. במקצה הגמר היא חצתה את קו הסיום לאחר 5:17.46 דק', אחרי רייצ'ל מוריס הבריטית ולילי וונג הסינית.
מהלך התחרות
אחרי 250 מ', דורגה סמואל במקום השני בזמן של 1:13.86 דק', שבע מאיות אחרי לילי וונג. היא שמרה על המקום השני גם לאחר 500 מ' (2:33.92 דק'), אך הפער מהסינית גדל ל-39 מאיות.
בתום 750 מ', סמואל ירדה למקום השלישי, בזמן של 3:54.98 דקות, כשגם רייצ'ל מוריס הבריטית עקפה אותה. היא הצליחה לשמור על מקומה עד לקו הסיום וסיימה בזמן של 5:17.46.
בדרך למדליה, סמואל עבדה קשה, כאשר במוקדמות ביום שישי, הייתה צריכה לסיים ראשונה כדי להעפיל ישירות לגמר, אך הופתעה על ידי הסיני לילי וונג. לכן, היא נאלצה לעבור דרך בית הניחומים, שם דורגה ראשונה, ועלתה לתחרות על המדליות.
צמד החותרים יוליה צ'רנוי וראובן מגנג'י, חתם את השתתפותו במשחקים בריו לאחר שהשתתף בגמר המשני (לדירוג מקומות 7-12), וסיים שלישי (9 כללי) בזמן של 4:21.23 דקות.
מכדורסלנית מצטיינת לפודיום בריו
סמואל ילידת כרמיאל, החלה את הקריירה הספורטיבית ככדורסלנית וגם שירתה בצה"ל כספורטאית מצטיינת. בשנת 2006 סבלה מהתפרצות מום מולד בכלי דם בעמוד השדרה והפכה משותקת בפלג גופה התחתון. לאחר תקופת שיקום השלימה את לימודיה האקדמיים ופעלה עם התאחדות ספורט הנכים להקמתה מחדש של נבחרת הנשים בכדורסל בכיסאות גלגלים.
במסגרת פעילותה בספורט הנכים החלה ב-2010 להתאמן בענף החתירה בסירת יחיד וייצגה את ישראל כחותרת באולימפיאדת הנכים בלונדון לפני ארבע שנים, שם סיימה במקום החמישי. ב-2014 סיימה כסגנית אלופת העולם ושנה לאחר מכן זכתה בזהב.