"הדור הצעיר לא מזהה אותי, וזה מקסים"
גיא אריאלי חוזר לעולם המשחק אחרי הפסקה של ארבע שנים, שבהן כבר התרגל לשמוע את המשפט "לאן נעלמת?". בזכות התפקיד בסדרה החדשה "תאג"ד" הוא נזכר מה גרם לו לאהוב את המקצוע, אבל יש לו עדיין בטן מלאה על התרבות בישראל, ולא רק עליה
"'יצאת צדיק' זו התוכנית הכי מטומטמת בעולם - באים עשרה אנשים לתקן תקלה ומי שלא מרמה יוצאים אליו עם בלונים בשמחה וכל זה - על מה? על זה שהוא עשה את העבודה שלו? מה, כולם פה מושחתים? כולם חארות?". אחרי ארבע שנים של שינוי כיוון מקצועי, גיא אריאלי חוזר לשחק בסדרה טלוויזיה, והוא עצבני, בעיקר על מה שמראים בטלוויזיה וגם על השלטון. "התרבות בארץ מאוד שטחית ברובה, יש פה ושם הבלחות, אבל רוב הפריים טיים הוא כל כך שטחי, שפשוט מרדימים לנו את המוח ומונעים מאיתנו להסתכל על מציאות שהיא מאוד קשה בעיניים, כולם מחפשים את האסקפיזם", הוא אומר בראיון.
זאת הסיבה שבחרת להיעלם?
"הרגשתי שזה כבר לא ממלא את המקום שהתרגשתי ממנו פעם, הסיבה שבגללה רציתי להיות במקצוע הזה. לא יודע אם עייפתי מהשואו ביזנס, אבל זה נהיה מאוד מכני ועבדתי עם דברים שפחות התחברתי אליהם, כמו דברים שיווקיים שפחות רציתי. הבנתי שההצעות שקיבלתי וההחלטות שאני עושה לא נובעות מתוך מקום מקצועי אלא ממקום כלכלי, וזה העציב אותי כי זה משאיר מעט מאוד החלטות אמיתיות. מבחינתי, לקחת עבודה, לקום בבוקר ולעשות משהו שאתה לא אוהב זה לא משהו שאני רוצה. בגיל צעיר הבטחתי לעצמי לא לעשות משהו שאני לא מאושר ממנו, אבל לפרנס משפחה ולגדל ילדים זה לא דבר זול, צריך לחשוב על זה. כולנו יודעים מה מצב התרבות היום, זה היה או להוציא שיר במזרחית או לפתוח עסק אחר".
כשאתה אומר "מצב התרבות" למה אתה מתכוון?
"שרת התרבות ממונה על קבוצה גדולה מאוד של אנשים שגם ככה הדרך שלהם לא ברורה, ובמקום לנהל דיאלוג נורמלי יש דיאלוג עוקצני, גם מהצד השני אגב. אבל אנחנו קורבנות של הסיטואציה, ודווקא היא זו שאמורה לשמש דוגמה לנו ולא ההפך".
אריאלי בן ה-41 נשוי לנעמה (אחותה של השחקנית והדוגמנית שרי גבעתי, ר.ב) ואב לשניים. הוא שיחק בעבר ב"החבר'ה הטובים", "ילדות רעות", "נשות הטייסים" ובהצגות תיאטרון, והנחה תוכניות טלוויזיה כמו העונה הראשונה של "הרווק", "זאפ" בערוץ הראשון, ו"המהדורה". את ההפסקה מעולם הבידור הוא הקדיש למקצוע אחר לגמרי, וכיום הוא שותף בחברת נדל"ן ועובד על אפליקציה חדשה, אבל הצעה אחת לגמרי מקרית, החזירה אותו למשחק - תרתי משמע, והוא משחק בימים אלה בסדרת הטלוויזיה "תאג"ד", שמשודרת ב-yes. "זה לא שהחלטתי לחזור, באתי לפגישה עסקית באולפני הרצליה ממש במקרה, והבמאי, שאותו אני מכיר, התקשר אליי כשיצאתי, אמר שיש לו תפקיד מעניין ושאל אם אני רוצה לעשות אותו".
"תאג"ד", מספרת את סיפורה של מרפאה צבאית של גדוד צנחנים שיושב במקום מרוחק. מככבים בה תומר קפון, מיקי לאון, יחזקאל לזרוב, דניאל גל, שירה נאור, אינה בקלמן, מירן מנקס, רעות אלוש, אור אדרי ותום גרציאני, וכמובן אריאלי - שלוהק לתפקיד שבו מעולם לא התנסה בעבר. "מדובר בתפקיד של מניאק", הוא אומר בחיוך, "זה היה קצר אמנם, אבל בוא נגיד שהוקסמתי מהיום הזה. זה החזיר לי את כל מה שאהבתי במקצוע".
קיבלת תיאבון לחזור למקצוע?
"כן, עשיתי אפילו תפקיד אורח בסדרה אחרת, ובאמת שבזמן האחרון אני מקבל הצעות והגעתי למצב שבו אני יכול לבחור אם אני רוצה או לא רוצה. וכיף לי. אני מאוד נהנה מזה שהבחירה אצלי".
כמה פעמים ביום שואלים אותך לאן נעלמת?
"זו השאלה השנייה ששואלים אותי אחרי 'מאיפה אתה מוכר לי'. אנשים לא תמיד מזהים, אני חושב שהדור הצעיר מזהה אותי מעט מאוד, יש בזה משהו מקסים בעיניי. כל מי שמכיר אותי טוב יודע שאני לא אוהב את הפרסום, זה עושה לי לא טוב, אני לא נהנה מזה, אני אוהב את העבודה, וזהו".
מלבד הביקורת על התעשייה, אריאלי אגר לא מעט מטענים בבטן בכל הקשור למצב המדיני בישראל. "המצב הפוליטי כאן נוראי. אומרים שחורבן הבית השני קרה בגלל שנאת חינם, ואני אומר להם - מה, אתם רציניים? זה קורה כרגע. השנאה בין האחים היא נוראית, השד העדתי מדובר ברמה דוחה. אנחנו צועקים שאנחנו עם הספר ולא מוכנים לנהל דיון, רמת השחיתות פה נוראית וזה כאילו בסדר שיש שחיתות. אנחנו כאילו מקבלים את זה כמובן מאליו כבר".
מה היית רוצה לשנות?
"אם היינו צריכים לבנות את המדינה הזאת מההתחלה, לא היינו בונים אותה כמו היום. אי אפשר לחיות ככה, זה לא הגיוני. לא הייתי רוצה שנתניהו ימשיך, ולצערי הרב אין אלטרנטיבות טובות יותר. יש שלושה אנשים שאני מאוד אוהב במערכת הפוליטית והם עושים בשבילנו הכי הרבה: סתיו שפיר, איציק שמולי ושלי יחימוביץ'. הם עושים המון מאחורי הקלעים ולא רק עם הצהרות. הם נלחמים כמו אריות כדי שלא יגנבו מאיתנו כסף בכל מיני ועדות כספים. צריך לבנות משהו חברתי חדש, האזרח פה לא צריך להילחם על הקיום שלו כל היום".