מתוק בצלחת: 6 קינוחים
חשבתם שבראש השנה אוכלים רק עוגות דבש ותפוחים? אז זהו שלא. פותחים את השנה החדשה עם 6 מתכונים מתוקים במיוחד וקלים להכנה
עוגת וניל-קינמון בציפוי קרם וניל עם תאנים
המצרכים:
לקומה הראשונה-
לעוגה-
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1.5 כוס סוכר
1 כוס חלב (ניתן להמיר במים)
1 כפית תמצית וניל
1 .5 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
לציפוי-
500 גרם שמנת מתוקה
50 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
6-7 תאנים טריות
לקומה שנייה-
שני שליש מהמצרכים
לקומה שלישית-
שליש מהמצרכים - חצי שעה אפייה בלבד
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בגודל הרצוי.
- בקערה טורפים את הביצים, שמן, סוכר, וניל וחלב. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה וקינמון ומערבבים רק עד לאיחוד.
- שופכים את התערובת לתבנית, ואופים במשך כ-45 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש. עושים את אותו הדבר לשני הגדלים הנותרים של העוגה.
- כששלוש העוגות אפויות ומצוננות, מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד התייצבות רכה בלבד. חותכים כל עוגה לרוחבה במרכז, ומניחים קצפת במרכז בכמות שמספיקה למריחה על כל קוטר העוגה.
- סוגרים כל שני חלקים, ומצפים את העוגה מבחוץ בקצפת. עורמים את השכבות זו על זו במרכזן. חותכים תאנים לפלחים יפים, ומסדרים על "מדרגות" העוגות.
קראמבל פקאן עם קרם מסקרפונה ותפוחים
המצרכים (ל-4 מנות):
לקראמבל-
80 גרם חמאה קרה
150 גרם קמח
80 גרם סוכר חום
100 גרם פקאנים טחונים
למלית-
300 גרם שמנת מתוקה125 גרם גבינת מסקרפונה
1 מקל וניל
2 כפות אבקת סוכר
לתפוחים-
4 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
50 גרם חמאה
1 כפית קינמון
2 כפות גדושות סוכר דמררה
אופן ההכנה:
- לתפוחים- במחבת מחממים את החמאה, וכשהיא כמעט נמסה לגמרי מוסיפים את התפוחים, הקינמון והסוכר ומבשלים עד המסה של הסוכר והפיכתו לקרמל במשך כ-5 דקות.
- לקראמבל- שמים בקערה את כל מצרכי הקראמבל, ומעבדים בידיים לתערובת חולית. משטחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לעד השחמה קלה (כדאי לערבב באמצע האפייה כדי שהכל ייאפה באופן שווה).
- למלית הגבינה- שמים בקערת המיקסר את השמנת, הווניל ואבקת הסוכר ומקציפים. בחצי הדרך מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים שוב. מעבירים לשקית זילוף.
- הרכבת המנה- שמים בתחתית ארבע כוסות מתערובת הקראמבל, מזלפים על התערובת את מלית הגבינה, מוסיפים עוד שכבה דקה יותר של קראמבל ועוד ממלית הגבינה ומעל מניחים כף גדושה של התפוחים המקורמלים.
מאפינס מייפל ופקאן
המצרכים (ל-12 מאפינס):
2 ביצים
80 גרם שמנת חמוצה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס פקאנים קצוצים
1/2 כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים את כל המצרכים מלבד הקמח לתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד ואופים בתבנית מאפינס במשך כ-12 שעה.
- מצננים קלות, עושים חריצים קטנים על פני המאפינס בסכין, מניחים שברי פקאנים על המאפינס ושופכים מעט מייפל על כל אחד.
רוצים לראות איך קרין גורן מכינה מאפינס? צפו:
טארט גבינה ורימונים
המצרכים לתבנית טארט מוארכת 35*11:
לבצק פריך-
130 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
180 גרם קמח
40 גרם אבקת שקדים
1 ביצה
למלית גבינה -
120 גרם גבינת שמנת
250 גרם שמנת מתוקה
1 כפית אבקת סוכר
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
- לקלתית בצק פריך- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה עם אבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים, ומערבבים לאיחוד ומוסיפים את הביצה לאיחוד סופי.
- עוטפים בניילון נצמד ושמים במקפיא לשעה. מוציאים מהמקפיא, מרדדים במערוך למלבן מעט גדול יותר מהתבנית, ומשטחים את הבצק בתבנית. מורידים את השוליים בעזרת סכין, ועושים חריצים קטנים בתחתית הבצק, מכניסים שוב להקפאה קצרה כ-10 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו משקולות אפייה או קטניות, אופים במשך כ-20 דקות (בלי לפתוח את התנור) וכשהקצוות מזהיבים מעט, מורידים את משקולות האפייה ומחזירים לאפייה עד השחמה.
- למלית גבינה- מקציפים את החומרים יחד לקצף יציב. מזלפים את הקרם לתוך הקלתית, ומפזרים מעל גרעיני רימון.
עוגת דבש ואגוזים
המצרכים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24:
5 ביצים
1 כוס סוכר
1/4 1 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות דבש
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס, טבולים בסוכר וקינמון
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה מערבבים בעזרת מטרפה ביצים, סוכר, שמן ומיץ תפוזים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ולבסוף את הדבש.
- משמנים תבנית קוגלהוף בספריי שמן, שופכים מחצית מהבלילה, מפזרים את האגוזים הטבולים בקינמון וסוכר (במרכז העוגה ולא בקצוות). שופכים את המחצית השנייה של הבלילה.
- אופים במשך כ-45 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש. כשהעוגה מצטננת, מפדרים באבקת סוכר.
פבלובות אישיות עם פירות יער וגרגירי רימון
המצרכים (ל+6 מנות):
100 גרם חלבון
200 גרם סוכר לבן
100 גרם פירות יער
גרגירים מחצי רימון
1 כפית אבקת סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- לתחתיות מרנג- מחממים תנור ל-100 מעלות. בקערת המיקסר שמים את החלבון והסוכר, ומניחים על סיר עם מים חמים על האש (בן- מארי). מערבבים את החלבון והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר, ומעבירים למיקסר להקצפה עד התייצבות מלאה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים עיגולים אישיים בקוטר 6 ס"מ בערך. אופים במשך שעתיים עד להתקשות מלאה של המרנג.
- לוקחים חצי מכמות הפירות וחצי מכמות גרעיני הרימון, ומבשלים בסיר קטן עם כפית אבקת סוכר. מרסקים עם מזלג ליצירת רוטב. מסננים לקבלת רוטב חלק.
- מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר עד להתייצבות, ומזלפים על תחתיות המרנג. את הרוטב מזליפים עם כפית מעל הקצפת, ומקשטים בפירות היער הנותרים ובגרגירי הרימון.
כלים - גולף & קו
קונדיטוריה, מתכונים וסגנון - רעות חמו
הפקה - רביד פלקסר