חכם ברגע: מי המציא את הצ'יפס?
חשבתם שמקורו של הצ'יפס הוא באחות הגדולה שמעבר לים? אז זהו שלא. רשתות המזון המהיר האמריקניות אמנם הפיצו את הצ'יפס בעולם, אבל הפעם התהילה לא שייכת למעצמה הגדולה בעולם. כל מה שרציתם לדעת על הטוגנים הפריכים ולא היה לכם את מי לשאול
צילום: חגי דקל בימוי ועריכה: אסף קוזין
הוא פריך מבחוץ ורך מבפנים, הוא מטוגן בשמן עמוק והולך טוב כמעט עם כל מאכל אפשרי: הצ'יפס הפך למאכל הפופולארי בעולם המערבי, אבל למי הוא באמת שייך?
תפוחי האדמה הגיעו לאירופה במאה ה-16 מאמריקה הדרומית, ובתחילת המאה ה-19 כבר הופיעו מתכונים ל"טוגנים צרפתים". מנגד, הסטוריונים בלגים טוענים בתוקף כי מקורו של הצ'יפס הוא דווקא אצלם. גם היהודים לא מוותרים על מקומם בהיסטוריה של הטוגנים, ויש הטוענים שסוחר דגים יהודי הוא הראשון שהחל למכור פיש אנד צ'יפס בבריטניה.
כך או כך, לא משנה אם אתם אוהבים צ'יפס, פריץ, פרנץ' פרייז או טוגנים, העיקר שיש לידו בירה טובה ואנשים טובים.
אז למי הוא באמת שייך?
צילום: shutterstock
מומלצים