חייל איים בסכין - ונשלח לעבודות רס"ר
סלחנות נוסח צה"ל: בית הדין הצבאי אישר עסקת טיעון וגזר 25 ימי עבודות רס"ר ופיצויים של 700 שקל על חייל ששלף סכין יפנית לעבר קצין בדרגת רב-סרן בבסיס צריפין. השופטים: "למדנו ממפקדו של החייל שאופיו נעים"
עונש קל לחייל שהורשע באיום בסכין על קצין: בית הדין הצבאי ביפו גזר בימים האחרונים 25 ימי עבודות רס"ר ותשלום פיצויים בסך 700 שקל על חייל מבסיס צריפין לאחר שהורשע בכך ששלף סכין יפנית ואיים לדקור קצין בדרגת רב-סרן שעקב אחריו לאחר שנכנס עם רכבו לתוך המחנה משער יפו לפני כמה חודשים.
העונש המקל הושג במסגרת עסקת טיעון בין הפרקליטות הצבאית לתובעת סגן בת אל טגביה, לעורך דינו של החייל, עידן פסח. ההסדר אושר על-ידי הרכב השופטים - רס"ן מאיר ויגיסר, רס"ן אביב מנדלוביץ' ורס"ן פנינה נהון.
לפי כתב האישום, הקצין המשרת ביחידת תקשוב זיהה את התנהלות החייל וניגש אליו כשהחייל עצר לאסוף חייל אחר בבסיס. הקצין ביקש ממנו את פרטיו כדי להגיש נגדו תלונה על נהיגה מסוכנת, אך החייל סירב ואף קילל את הקצין, חזר לרכבו ונסע ליחידתו בבסיס, לאחר שהמכונית צולמה על-ידי הקצין.
לאחר מכן ניגש החייל לקצין שהיה במכוניתו, פתח את הדלת ואמר לו: "מה אתה רוצה ממני, מה? אני אדקור אותך". הקצין יצא מרכבו ואז, לפי כתב האישום, רץ החייל למכוניתו וחזר עם סכין יפנית שלופה, התקרב עמה למרחק של 20 ס"מ מהקצין עם להב חשוף באורך 2.5 ס"מ. "בשלב הזה החייל אמר לקצין: 'אני אדקור אותך, אבוא אליך הביתה'". האירוע הסתיים בכך שהקצין אחז בידו של החייל והרחיק ממנו את הסכין.
התובעת טענה בדיון כי עסקת הטיעון כוללת את ריצוי העונש בבסיס פתוח ובניכוי יום המעצר בתחילת הפרשייה. לטענת התובעת, ההתחשבות בחייל נבעה מעברו הנקי, ממצוקה משפחתית הקשורה לאמו,
מחוות דעת חיובית מצד מפקדו של החייל שהמליץ להקל עליו, ומהרקע של החייל שלפיו חש בהפרעת חרדה.
הסנגור פסח אמר בדיון: "אירוע מיותר לכל הדעות. החייל חש מאוים מצד הקצין. לא נגרם נזק באירוע ולא היה מגע פיזי ביניהם. תלונת החייל במצ"ח נגד הקצין כלל לא נבדקה".
השופטים אישרו את עסקת הטיעון, אך הודו בהחלטתם: "למדנו ממפקדו של החייל שאופיו נעים. עבירת האיומים שבה הורשע מגלמת אלמנטים רבים של חומרה. עבירות אלימות פוגעות בערכים חברתיים נעלים ובראשם חיי אדם ושלמות הגוף. יש לעקור מהשורש את תת-תרבות הסכין תוך הפעלת אמצעי ענישה שירתיעו רבים. מקרים של סכסוכי כביש ובריונות שליוותה אותם הסתיימו לא אחת בדקירות ובתוצאות קטלניות. האירוע חמור בפני עצמו אך הנסיבות מאפשרות לכבד את ההסכם".