אלו היישובים המאוימים ביותר ביהודה ושומרון
בדיון בכנסת חשפה נציגת פיקוד העורף את ארבעת היישובים שצה"ל מבקש לממן להם מערכות הגנה באופן מיידי. נציגים מיישובים התלוננו: "קורסים תחת עול מימון המיגון באופן פרטי". ח"כ מוטי יוגב: אנחנו עלולים לשלם בדם
בדיון מיוחד בנושא יהודה ושומרון שהתקיים היום (ב') בוועדת המשנה לענייני חוץ וביטחון של הכנסת, חשפה נציגת פיקוד העורף את סדר העדיפויות במתן תקציבים למיגון יישובים. על פי הערכת מצב שקיימו בפיקוד מרכז נקבע כי היישובים אלון מורה בשומרון, עתניאל בדרום הר חברון, כרמי צור בחבל יהודה ונגוהות במערב הר חברון הם המאוימים ביותר - ולכן צריכים מערכות הגנה באופן מיידי.
ראש ענף מרכיבי ביטחון להתיישבות בפיקוד העורף, סא"ל אור אוחיון, ציינה בדיון ש"בשנה האחרונה הקצה לנו משרד הביטחון תשעה מיליון שקל לנושא הטכנולוגי, וזה מספיק לשלושה ישובים. ב-2016 הגדלנו את תקציב האחזקה ב-25%, שזה טוב - אבל לא מספיק".
בדיון, שבו נכחו נציגי הביטחון מכלל יהודה ושומרון, עלתה תמונה קשה של היעדר תשתיות ביטחון שנובעת מחוסר בתקציב. ראש מועצת קרני שומרון, יגאל להב, אף ציין כי "יש לנו במועצה שתי שכונות עם מאות משפחות וילדים, שלא מוכנים לתת לנו בהן מרכיבי ביטחון, כי אין תב"ע (תוכנית בניין עיר, אב"ק)".
לדבריו, תב"ע דורשת תהליך ארוך שתלוי בהחלטה מדינית: "צריך קודם כל ביטחון לאנשים באופן מיידי, והתב"ע תתבצע כשתתבצע".
בדיון נכח גם סגן מועצת גוש עציון, משה סוויל, שטען שהיישובים קורסים תחת הנטל הכלכלי של מיגון באופן פרטי: "לא יתכן שתושבים ישקיעו מיליונים בהתקנת מצלמות ואמצעי ביטחון במקום שמערכת הביטחון תדאג לזה".
לדבריו בתקופה האחרונה עמלים בגוש עציון על תוכנית ביטחונית רחבת היקף שתחבר תחת מעגל סגור אחד את כל היישובים במרכז הגוש.
ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי), שעמד בראש הדיון, אמר: "אם המדינה לא תתעורר ותשים את מינימום התקציב הנדרש למרכיבי ביטחון ביישובי הספר בצפון, בדרום וביו"ש, אנו עלולים לשלם על כך בדמים. אני קורא לראש הממשלה ולשרי האוצר והביטחון לתקצב בתקציב הדו שנתי את המינימום הנדרש למרכיבי הביטחון ואחזקתם ביישובי הגבול בכלל וביהודה ושומרון בפרט".