שתף קטע נבחר

 

מפגן עוצמה אמריקני: מפציצים בשמי דרום קוריאה

"האיום הצפון קוריאני לא מקובל", הבהיר מפקד הכוחות האמריקניים בדרום קוריאה, ושיגר מפציצים שיכולים לשאת ראשי נפץ גרעיניים. בצפון קוריאה הזהירו: "התגובות הללו עלולות להוביל רק למבול של התקפות גרעיניות שיזרעו הרס"

 

B-1, המפציץ האמריקני בשמי דרום קוריאה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
B-1, המפציץ האמריקני בשמי דרום קוריאה(צילום: EPA)
 

 

ארבעה ימים לאחר שצפון קוריאה שיגרה טיל גרעיני בניסוי שחולל תהודה עולמית, ערכה הלילה (יום ג') ארצות הברית מפגן כוח עת שני מטוסים-מפציצים מסוג B-1 חגו מעל שמי דרום קוריאה.

 

"הניסוי הגרעיני של צפון קוריאה מהווה הסלמה מסוכנת והאיום הזה לא מקובל", הבהיר מפקד הכוחות האמריקניים בדרום קוריאה, הגנרל וינסנט ק' ברוקס. "לארצות הברית יש מחויבות בלתי מעורערת להגן על בנות בריתה באזור. ננקוט צעדים שדרושים כדי לעשות זאת ובכללן פעולות כמו זו של היום", הוסיף.

 

 

מטוסי ארה"ב במשימה בשמי דרום קוריאה    (באדיבות: רויטרס)

מטוסי ארה"ב במשימה בשמי דרום קוריאה    (באדיבות: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המפציצים האמריקניים, שמסוגלים לשאת נשק גרעיני, טסו מעל בסיס חיל האוויר האמריקני "אוסן" שבדרום קוריאה, כ-77 ק"מ מאזור הגבול המפורז עם השכנה מצפון. אותם ליוו מטוסי F-16 אמריקניים ומטוסי F-15 של חיל האוויר הדרום קוריאני. ה-B-1 הוא המפציץ המסוגל לשאת את כמות הנשק הרבה ביותר, והוא חלק מטייסת שהטילה יותר מ-2,000 פצצות חכמות ב-630 מבצעים בסוריה, בעיראק ובאפגניסטן אשתקד. בסיס גואם שממנו המריאו המפציצים נמצא במרחק של כ-3,000 קילומטרים מחצי האי הקוריאני.

  

סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה, KCNA, מסרה כי הזעם הציבורי נוכח המהלך האמריקני בדרום קוריאה "התפוצץ כמו הר געש. שום סנקציות, פרובוקציות או לחצים לא יוכלו לחבל במעמדנו כמדינה גרעינית. התגובות הצבאיות והפוליטיות הללו עלולות להוביל רק למבול של התקפות גרעיניות שיזרעו הרס", איימו. סוכנות הידיעות רויטרס מסרה את הדיווח.

 

מפציץ B-1 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפציץ B-1(צילום: EPA)

מפציץ מלווה במטוסי קרב בשמי דרום קוריאה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפציץ מלווה במטוסי קרב בשמי דרום קוריאה(צילום: AFP)

מטוס F-16 אמריקני ממריא בדרך לדרום קוריאה  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מטוס F-16 אמריקני ממריא בדרך לדרום קוריאה (צילום: EPA)

הכוחות האמריקניים בדרום קוריאה (צילום: AP) (צילום: AP)
הכוחות האמריקניים בדרום קוריאה(צילום: AP)
 

לאחר הניסוי שביצעה צפון קוריאה, היא הודיעה כי ביכולתה להציב ראשי נפץ גרעיניים על טילים בליסטיים. ביום שישי לפנות בוקר רעדה האדמה בצפון קוריאה בעקבות הניסוי שנראה העוצמתי ביותר בתולדות פיונגיאנג, החמישי שערכה עד כה.

 

רעידת האדמה הורגשה סמוך לאתר ניסויים גרעיניים בצפון קוריאה. כך דיווחה "יונהאפ", סוכנות הידיעות של השכנה דרום קוריאה. הסוכנויות הסייסמולוגיות בארצות הברית, אירופה וסין דיווחו כי הרעידה הייתה בעוצמה של 5.3 דרגות. כאמור, צבא דרום קוריאה וגם מומחים במערב מעריכים כי הניסוי הזה הוא החזק בעוצמתו מכל הניסויים הגרעיניים שלה.  

 

בהודעה הרשמית מפיונגיאנג נטען כי בניסוי הצליחו "לבחון ולאשר את המבנה ומאפיינים ספציפיים של פעולת ראש קרב גרעיני תקני (סטנדרטי) שניתן להרכיב על טילים בליסטיים". מומחים טוענים כי צפון קוריאה תידרש לבצע עוד ניסויים ספורים בלבד עד שתוכל להרכיב ראש נפץ גרעיני על טילים לטווח ארוך. בצפון קוריאה הזהירו כי "ייצור סדרתי של ראשי קרב יאפשר לייצר בכל עת שנרצה מגוון של ראשי נפץ גרעיניים - קטנים יותר, קלים יותר ולייעודים שונים. זה לבטח מציב את הטכנולוגיה של צפון קוריאה ברמה גבוהה יותר של הרכבת ראשי נפץ גרעיניים על טילים בליסטיים".

 

ניסוי מוצלח בראש נפץ גרעיני קטן יחסית יאפשר לה לשגר טילים בעלי ראש הנפץ הזה לטווחים ארוכים יותר, ואף לפתח ראשי נפץ מתפצלים. בחמש שנות שלטונו של קים ג'ונג און בצפון קוריאה, היא ירתה 33 טילים בליסטיים לעומת 16 טילים שנורו ב-17 שנות שלטונו של אביו קים ג'ונג איל. מומחים סבורים שאין די הוכחות לכך שצפון קוריאה הגיעה לטכנולוגיה שתאפשר להרכיב ראש נפץ גרעיני על טיל בליסטי שיעמוד בלחצים הפיזיקליים של כניסה מחודשת לאטמוספירה - אבל ייתכן שהיא מתקרבת ליעד הזה.

 

ארה"ב גינתה את המהלך מיד לאחר הניסוי. נשיא ארצות הברית ברק אובמה אמר כי "לפעולות הפרובוקטיביות של צפון קוריאה יהיו השלכות חמורות". הוא הדגיש את מחויבותה המוחלטת של ארה"ב לביטחון לבעלות בריתה באסיה ובעולם. גם דרום קוריאה הצטרפה לגינוי: "הניסוי מעיד על התנהגות פזיזה ומטורפת של המנהיג קים ג'ונג און, שמתעלם לחלוטין מקריאת העולם לנטוש את המרדף אחר נשק גרעיני". סין ויפן שיגרו אף הן הודעות נזעמות לאחר מכן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מפציצים אמרקניים בשמי דרום קוריאה
צילום: EPA
מומלצים