שתף קטע נבחר
 

דלישס: מתכון מושלם לעוגת תפוחים

מתכון לעוגה שתסחוט מחמאות מכל האורחים - עוגת תפוחים סרוגה, גם נראית טוב וגם טעימה

צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוגת תפוחים ואגוזים סרוגה, מסעדת "רינה ואליס"

המצרכים:

500 גרם קמח לבן

250 גרם חמאה קרה

20 מ״ל חלב

10 גרם שמרים יבשים

80 גרם סוכר לבן

¼ מקל וניל

1 כפית מחוקה מלח שולחן

 

למילוי התפוחים -

4 תפוחים ירוקים מסוג גראנד סמית

1 כוס סוכר

½ כוס מים

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כפית קינמון טחון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק - מכינים את הבצק כשעה לפני האפייה. חותכים את החמאה לקוביות ומניחים בצד.
  2. מערבבים את השמרים יחד עם החלב כשתי דקות, מוסיפים 4 ביצים וממשיכים לערבב.
  3. מוסיפים את הסוכר, הוניל והמלח. מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  4. מוסיפים את הקמח, כף אחר כף, עד שהבצק מתגבש ומתאחד.
  5. מעבירים את הבצק למשטח לישה, ממשיכים להוסיף את הקמח עד הסוף.
  6. לאחר שהבצק מוכן מוסיפים את החמאה ולשים עם הידיים (לא צריך לפחד, החמאה תטמע בבצק לבסוף, ומומלץ לקמח לפי הצורך).  
  7. לאחר שהחמאה נטמעת, אוספים את הבצק לכדור אחד ומחלקים לשניים (אם אתם מדקדקים, אז משקל כל כדור צריך להיות 1100 גרם). עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה לפני הכנת העוגה.
  8. מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות במצב טורבו.
  9. לכנת מילוי התפוחים - קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות בגודל 1X1, ומעבירים לסיר בישול יחד עם האגוזים הקצוצים. מוסיפים את הסוכר, המים ומתבלים בקינמון.
  10. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ומקררים.
  11. להרכבת העוגה - מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים למלבן בעובי ½ ס״מ ישירות על נייר אפייה מקומח קלות. מיישרים את הקצות עם גלגל פיצה או סכין חדה עד לקבלת מלבן מושלם.
  12. מסדרים את התפוחים בצורת מלבן במרכז הבצק, קוטמים את פינות מלבן הבצק בהתאמה לפינות מלבן התפוחים, ויוצרים ריבוע קטן.
  13. חותכים כ-10 רצועות מצידי מלבן התפוחים לדפנות הבצק, בהתאמה מכל צד.
  14. את דפנות הבצק מקפלים על בסיס התפוחים וסורגים מצד לצד מימין לבסיס הרצועה המקבילה, ואז בשמאל, וחוזר חלילה.
  15. מעבירים את נייר האפייה עם העוגה לתבנית.
  16. מערבבים חלבון ביצה אחד עם כף חלב, מושחים את העוגה ומכניסים לתנור החם. אופים כחצי שעה, עד שהעוגה תופחת ומזהיבה.
  17. מגישים קר או חם עם גלידת וניל ואבקת סוכר, אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים כשהעוגה עטופה היטב (למרות שהיא תיגמר הרבה לפני). 
  18. הצעת הגשה - 7 דקות לפני סיום האפייה מפזרים מעט שברי אגוזים על העוגה, וממשיכים לאפות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוגת תפוחים סרוגה
צילום: ירון ברנר
מומלצים