דלישס: מתכון מושלם לעוגת תפוחים
מתכון לעוגה שתסחוט מחמאות מכל האורחים - עוגת תפוחים סרוגה, גם נראית טוב וגם טעימה
צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי
עוגת תפוחים ואגוזים סרוגה, מסעדת "רינה ואליס"
המצרכים:
500 גרם קמח לבן
250 גרם חמאה קרה
20 מ״ל חלב
10 גרם שמרים יבשים
80 גרם סוכר לבן
¼ מקל וניל
1 כפית מחוקה מלח שולחן
למילוי התפוחים -
4 תפוחים ירוקים מסוג גראנד סמית
1 כוס סוכר
½ כוס מים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק - מכינים את הבצק כשעה לפני האפייה. חותכים את החמאה לקוביות ומניחים בצד.
- מערבבים את השמרים יחד עם החלב כשתי דקות, מוסיפים 4 ביצים וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את הסוכר, הוניל והמלח. מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח, כף אחר כף, עד שהבצק מתגבש ומתאחד.
- מעבירים את הבצק למשטח לישה, ממשיכים להוסיף את הקמח עד הסוף.
- לאחר שהבצק מוכן מוסיפים את החמאה ולשים עם הידיים (לא צריך לפחד, החמאה תטמע בבצק לבסוף, ומומלץ לקמח לפי הצורך).
- לאחר שהחמאה נטמעת, אוספים את הבצק לכדור אחד ומחלקים לשניים (אם אתם מדקדקים, אז משקל כל כדור צריך להיות 1100 גרם). עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה לפני הכנת העוגה.
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות במצב טורבו.
- לכנת מילוי התפוחים - קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות בגודל 1X1, ומעבירים לסיר בישול יחד עם האגוזים הקצוצים. מוסיפים את הסוכר, המים ומתבלים בקינמון.
- מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ומקררים.
- להרכבת העוגה - מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים למלבן בעובי ½ ס״מ ישירות על נייר אפייה מקומח קלות. מיישרים את הקצות עם גלגל פיצה או סכין חדה עד לקבלת מלבן מושלם.
- מסדרים את התפוחים בצורת מלבן במרכז הבצק, קוטמים את פינות מלבן הבצק בהתאמה לפינות מלבן התפוחים, ויוצרים ריבוע קטן.
- חותכים כ-10 רצועות מצידי מלבן התפוחים לדפנות הבצק, בהתאמה מכל צד.
- את דפנות הבצק מקפלים על בסיס התפוחים וסורגים מצד לצד מימין לבסיס הרצועה המקבילה, ואז בשמאל, וחוזר חלילה.
- מעבירים את נייר האפייה עם העוגה לתבנית.
- מערבבים חלבון ביצה אחד עם כף חלב, מושחים את העוגה ומכניסים לתנור החם. אופים כחצי שעה, עד שהעוגה תופחת ומזהיבה.
- מגישים קר או חם עם גלידת וניל ואבקת סוכר, אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים כשהעוגה עטופה היטב (למרות שהיא תיגמר הרבה לפני).
- הצעת הגשה - 7 דקות לפני סיום האפייה מפזרים מעט שברי אגוזים על העוגה, וממשיכים לאפות.
עוגת תפוחים סרוגה
צילום: ירון ברנר
מומלצים