שתף קטע נבחר

 

חבר מודאג: ביל קלינטון התקשר לשאול לשלומו של פרס

נשיא ארה"ב לשעבר, שעבד באופן צמוד מול הנשיא, ראש הממשלה ושר החוץ לשעבר במהלך הסכם אוסלו, עוקב מרחוק אחר התמודדותו של פרס בקרב חייו. גם פוטין ובלייר התקשרו. יורם דורי, יועצו הקרוב של פרס, אמר ל-ynet: "למדתי ממנו שבחיים יש תמיד עוד רגע". מצבו של פרס ממשיך להיות קשה אך יציב

 

שמעון פרס לצד ביל קלינטון (צילום: גדעון קובו, לע"מ) (צילום: גדעון קובו, לע
שמעון פרס לצד ביל קלינטון(צילום: גדעון קובו, לע"מ)
 

דאגה בינלאומית לשלומו של נשיא המדינה וראש הממשלה לשעבר שמעון פרס. נשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון התקשר מאז אמש יותר מפעם אחת לשאול לשלומו של פרס. קלינטון עבד עם פרס באופן צמוד במהלך הסכם אוסלו בשנות ה-90. גם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין וראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר התקשרו לשאול לשלומו של פרס. הבוקר (יום ד') עדכן מנהל בית החולים שיבא בתל השומר כי מצבו של פרס מוסיף להיות קשה, אך יציב. 

 

קלינטון מברך את פרס ביום הולדתו ה-90

קלינטון מברך את פרס ביום הולדתו ה-90

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קלינטון חוגג עם פרס יום הולדת 90 (צילום: חן גלילי, ShiloPro) (צילום: חן גלילי, ShiloPro)
קלינטון חוגג עם פרס יום הולדת 90(צילום: חן גלילי, ShiloPro)
  

ולדימיר פוטין ושמעון פרס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ולדימיר פוטין ושמעון פרס(צילום: EPA)

שמעון פרס לצד טוני בלייר (צילום: מארק ניימן , לע"מ) (צילום: מארק ניימן , לע
שמעון פרס לצד טוני בלייר(צילום: מארק ניימן , לע"מ)

מנהלת בית החולים הכללי, דורית טקס מנובה, אמרה כי מצבו של פרס ממשיך להיות קשה. לדבריה, בסביבות השעה ארבע תתקיים הערכת מצב מחודשת שבמהלכה ינסו להוריד את מינון חומרי ההרדמה ולהעריך את מצבו של פרס. "עוד לא עברו 24 שעות, קשה מאוד להעריך כרגע את מידת הנזק הנוירולוגי", אמרה טקס מנובה. "כשמורידים את מינון חומרי ההרדמה הוא ממלא פקודות פשוטות כמו תרים או תלחץ את היד. כששואלים אותו דברים הוא מנסה לענות, זה קשה כי יש לו צינור הנשמה. האם זה מעיד על שיפור? שיפור קל".

 

לדברי טקס מנובה, בני משפחתו של פרס נמצאים ליד מיטתו ומשותפים בעדכונים לגבי מצבו. "הסוגיה העיקרית שעדיין צריך לדון בה היא אם כן או לא להתערב ניתוחית. ככל שנוקפות השעות קרוב לוודאי שההחלטה להמשיך בטיפול שמרני היא הנכונה, אבל אנחנו רוצים להיות על הצד הבטוח, לכן נדון בזה כשיעברו 24 שעות", הסבירה. "כשיש דימום יש מצבים שניתן לנקז, אבל לא כל חולה מתאים לזה. בשקילת הסיכון מול תועלת לא נכון להיכנס כרגע לטיפול ניתוח, לכן זה הטיפול השמרני שהוחלט עליו".

 

יורם דורי, יועצו האסטרטגי הקרוב של שמעון פרס שליווה אותו במשך 25 שנה, אמר בשיחה עם ynet: "ברגע זה אשתמש במשפט שלמדתי משמעון פרס עצמו שברגעים הקשים ביותר אמר לי: יורם, תזכור שגם כאשר נראה לך שהמצב אבוד – בחיים יש תמיד עוד רגע. תמיד יש תקווה שהמצב ישתפר. אני אף פעם לא מאבד תקווה. מה פתאום. אף שהייתה בינינו חלוקת עבודה שאני פסימיסט והוא אופטימיסט, בכל מה שנוגע אליו – אני יותר אופטימי ממנו".

 

פרס בשנת 1993, חותם על הסכם אוסלו בוושינגטון לצד קלינטון (צילום: אבי אוחיון, לע"מ) (צילום: אבי אוחיון, לע
פרס בשנת 1993, חותם על הסכם אוסלו בוושינגטון לצד קלינטון(צילום: אבי אוחיון, לע"מ)

 

פרס עם דורי ()
פרס עם דורי

פרופ' רפי ולדן, רופא האישי וחתנו של פרס, אמר הבוקר כי "כאשר הייתה הפסקה קלה של תרופות ההרדמה נוכחנו שהוא מגיב, שהוא כנראה קשוב למה שאנחנו אומרים לו. הוא לחץ לנו את היד". משפחתו של פרס ממשיכה להיות לצדו בבית החולים, ובשעות הצהריים צפוי להימסר עדכון נוסף על מצבו.  

 

העדכון הבוקר על מצבו של פרס    (צילום: אורי דוידוביץ')

העדכון הבוקר על מצבו של פרס    (צילום: אורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרס בן ה-93 פונה אתמול בצהריים לבית החולים שיבא בתל השומר לאחר שחש ברע, ובשעות הערב לקה באירוע מוחי

 ואושפז במחלקת טיפול נמרץ. בבדיקת ה-CT שבוצעה בזמן שפרס היה בהכרה אובחן כי הוא סובל מדימום מוחי משמעותי. לאחר שהוא הורדם והונשם נערכה בדיקת CT נוספת, ובה עלה כי לא חל שיפור במצבו. בלילה פסק הדימום, אבל מצבו עדיין קשה מאוד.

 

מיד לאחר שחזר בשבוע שעבר מכנס מדיני באיטליה, עבר הנשיא התשיעי הליך התקנת קוצב לב שתוכננה מראש בבית החולים שיבא. ההליך נערך בהרדמה חלקית בלבד, ויום לאחר מכן שוחרר פרס לביתו. הרופאים המליצו על התקנת קוצב הלב כדי למנוע הפרעה בקצב הלב.

 

לפני כחצי שנה אושפז פרס בתל השומר למשך יומיים, בעקבות הפרעת קצב לב קלה. גם שבועיים לפני כן פונה פרס לבית החולים אחרי שלקה בהתקף לב קל. הוא עבר צנתור בהצלחה, ולאחר חמישה ימי אשפוז שוחרר לביתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
קלינטון ופרס ב-2003
צילום: gettyimages
מומלצים