מנהל שיבא: "שיפור במצבו של שמעון פרס, שמוסיף להיות קשה"
מנהל בית החולים שיבא שבו מאושפז הנשיא התשיעי בעקבות אירוע מוחי מסר עדכון על מצבו: "יש שיפור וזה טוב. הוא קצת יותר ערני. מצבו הנוירולוגי קצת יותר טוב". רופאו וחתנו פרופ' רפי ולדן: "לאחר שהורדנו במכוון את מינון תרופות ההרדמה, הוא הגיב יפה מאוד, הבין את המדובר אליו ולחץ את ידי בחום"
דיווח מעודכן בנוגע למצבו הבריאותי של נשיא המדינה לשעבר: יממה אחרי שנשיא המדינה לשעבר שמעון פרס לקה באירוע מוחי, עדכן אחר הצהריים (יום ד') מנהל בית החולים שיבא בתל השומר, פרופ' יצחק קרייס, כי חל שיפור מסוים במצבו. בתדרוך לתקשורת ציין פרופ' קרייס כי "אחרי 24 שעות של טיפול אינטנסיבי במר פרס אני יכול לומר שלמרות שמצבו עדיין קשה, הוא יציב ויש שיפור מסוים. הוא קצת יותר ערני, אנחנו מתרשמים שמצבו הנוירולוגי קצת יותר טוב. הוא עדיין מורדם ומונשם, ויציב מבחינת כל הפרמטרים האחרים".
מנהל בית החולים הוסיף כי "אנחנו עושים ככל שביכולתנו כדי לעשות את הטוב ביותר ולשמור עליו מבחינה רפואית, מבחינה קלינית. אני רוצה לומר משהו גם על המשפחה שלו ועל הצוות שמלווה אותו, שלא רק שותף לתהליך וקבלת ההחלטות אלא גם מסייע לנו רבות בטיפול בו, במעקב אחריו, בקשר איתו. אנחנו נמשיך לעקוב אחריו ב-24 השעות הקרובות ביחידה לטיפול נמרץ נוירוכירורגי. היום אני יכול לומר שלמרות שצריך לחכות, יש שיפור וזה טוב".
חתנו ורופאו האישי של פרס, פרופ' רפי ולדן, אמר: "אני בא זה עתה ממיטתו של פרס. הוא הגיב יפה מאוד, הבין את המדובר אליו ולחץ את ידי בחום".
הוא הוסיף: "אנחנו מתרשמים שמצב ההכרה שלו השתפר באופן ניכר כפי שפרופ' קרייס אמר לעומת מה שהיה בשעות הקודמות. נמשיך להרדים אותו בכדי להקל עליו, לא כי המצב מחייב את זה אלא כדי להקל עליו, שלא יתאמץ בנשימה, שלא יתרגש מהדברים סביבו שעלול להעלות לחץ דם. ההרדמה קלה מאוד, מאפשרת לו לנוח מנוחה שלמה ונותנת תנאים אופטימליים למוח שלו להתאושש".
פרופ' ולדן ביקש להודות לצוות הרפואי ולאזרחים שעוטפים את המשפחה באהבה: "אנחנו מלאים הערכה והתפעלות מגלי אהבה עצומים שמגיעים אלינו מהארץ ומכל רחבי העולם שמראים לנו שאנחנו לא לבד. האהבה, תשומת הלב והאיחולים מחזקים את המשפחה בשעות הקשות האלה. על כך תודה לכולם".
נדב פרס, נכדו של הנשיא לשעבר, אמר בבית החולים: "הוא תמיד הפתיע ויפתיע, ואני מאמין שיפתיע אותנו גם הפעם. אנחנו מקווים לטוב, אופטימיים ובינתיים מחכים. לאחרונה היה לנו יותר זמן להיות איתו ואנחנו מקווים שיהיה לנו יותר זמן להיות איתו. אני רוצה להגיד תודה לעם ישראל על התמיכה והדאגה, זה מחמם את הלב".
בצהריים כתבה נכדתו של פרס, מיקה אלמוג, בפוסט בפייסבוק: "הייתי לצדו עם המשפחה והצוות הנהדר שלו רוב הלילה וכל הבוקר. ישן, נראה נינוח, לא סובל. מקווה שצובר כוחות. רב הנסתר על הגלוי בשלב זה". לדבריה, "הצוות הרפואי המסור והנפלא של שיבא עושה עבודה מדהימה. תודה לכולם ולכולן על החיזוקים, האהבה והתפילות מכל הסוגים. תכלס, אפשר להבין את אלוהים אם בא לו עליו, אבל בינתיים אנחנו נותנים פייט. הרבה אהבה בחזרה, מכולנו, וממנו במיוחד".
כאמור, רופאי בית החולים שיבא בתל השומר קיימו אחר הצהריים הערכת מצב בנוגע למצבו של פרס. מצבו של הנשיא התשיעי של מדינת ישראל מוגדר קשה אך יציב, ונבדקת האפשרות להוריד את מינון התרופות שניתנו לו. לפי שעה, הוחלט שלא לנתח את פרס כדי לנקז את הדימום.
מוקדם יותר אמרה מנהלת בית החולים הכללי, דורית טקס מנובה, כי מצבו של פרס ממשיך להיות קשה. "עוד לא עברו 24 שעות, קשה מאוד להעריך כרגע את מידת הנזק הנוירולוגי", אמרה טקס מנובה. "כשמורידים את מינון חומרי ההרדמה הוא ממלא פקודות פשוטות כמו תרים או תלחץ את היד. כששואלים אותו דברים הוא מנסה לענות, זה קשה כי יש לו צינור הנשמה. האם זה מעיד על שיפור? שיפור קל".
פרס בן ה-93 פונה אתמול בצהריים לבית החולים שיבא בתל השומר לאחר שחש ברע, ובשעות הערב לקה באירוע מוחי ואושפז במחלקת טיפול נמרץ. בבדיקת ה-CT שבוצעה בזמן שפרס היה בהכרה אובחן כי הוא סובל מדימום מוחי משמעותי. לאחר שהורדם והונשם נערכה בדיקת CT נוספת, ובה עלה כי לא חל שיפור במצבו. בלילה פסק הדימום, אבל מצבו עדיין קשה מאוד.
שר הבריאות, יעקב ליצמן, הגיע בצהריים לבקר את פרס, ואמר: "אנחנו ממשיכים להתפלל עבור החלמתו של שמעון פרס, נשיאה התשיעי של ישראל. הייתי למעלה במחלקה, שיבא הוא בית חולים מיוחד, מתפעל את המצב, גם הצוות הרפואי והאחיות אמרו לי שהתייעצו עם רופאים בכירים בחו"ל ותמכו בטיפול שבית החולים נותן. אני לא רופא ולא מומחה לרפואה, זה נשאיר לרופאים הבכירים. אני רק יכול להגיד שהטיפול הוא מיוחד וביחד אני מקווה בעזרת השם שפרס יחזור לאיתנו. אפשר פה ושם להיות קצת יותר אופטימיים מאתמול בלילה".
חברים ומכרים מהארץ ומהעולם הביעו דאגה לשלומו של נשיא המדינה וראש הממשלה לשעבר. נשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון התקשר
מאז אמש יותר מפעם אחת לשאול לשלומו של פרס. קלינטון עבד עם פרס באופן צמוד במהלך הסכם אוסלו בשנות ה-90. גם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין וראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר התקשרו לשאול לשלומו של פרס.