שוחים עם הזרם: מתכון לדג מרוקאי
ראש השנה כבר מאחורינו, אבל דג מרוקאי תמיד יתקבל בברכה: לירן גבאי מלמד איך להכין, שלב אחר שלב, דג בסגנון מרוקאי כמו של הסבתות
דג בנוסח מרוקאי, לירן גבאי "פלאפל גבאי"
המצרכים (ל-6 סועדים):
6 יחידות פילה מושט
1 חבילת כוסברה
1 פלפל חריף ירוק
1 פלפל אדום מתוק יבש
1 פלפל אדום מתוק פרוס
8 שיני שום קלופות
1 גזר חתוך
2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
אופן ההכנה:
- בסיר רחב ושטוח מניחים את הכוסברה בתחתית. מפזרים מעל את הגזר, הפלפל החריף, שני סוגי הפלפל האדום ושיני השום.
- מניחים את הדגים בסיר כשהעור פונה כלפי מטה. בקערה מערבבים את כל התבלינים, מוסיפים את השמן, מערבבים ושופכים על הדג.
- מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים עד לצמצום הרוטב.
ד"ר שקשוקה מלמד איך לאכול ראש של דג:
צילום: יוגב אטיאס ואלי סגל
כך תכינו דג מרוקאי
צילום: אפיק גבאי
מומלצים