המועמדים האלמונים עשויים להכתיר את טראמפ
קלינטון ממשיכה להוביל על טראמפ בסקרים, אך עם שקלול שני המועמדים העצמאיים, גארי ג'ונסון וג'יל סטיין, טראמפ מצמצם ואף מוביל. ג'ונסון וסטיין לא מהווים יריב לשניים, אך המועמד הרפובליקני מייחל שהם יחזיקו מעמד עד יום הבחירות ב-8 בנובמבר כדי להשאיר לעצמו סיכוי להגיע לבית הלבן
לדונלד טראמפ יש אינטרס ברור לשמור את שני המועמדים של המפלגות הקטנות במרוץ. הסקרים מוכיחים כי הם נוגסים בכוחה של הילרי קלינטון ואם יתמידו ויחזקו את אחיזתם הם יכולים לתת לו במתנה את הנשיאות.
בזירת ההתגוששות יש שני מועמדים של מפלגות קטנות: גארי ג'ונסון, מטעם הליברטנים, שמתקרב ל-13 אחוזי תמיכה במרבית הסקרים וג'יל סטיין, העומדת בראש מפלגת הירוקים שמקבלת תמיכה חד-ספרתית במרבית הסקרים, פחות מ-5 אחוז. אלא שבמרוץ צמוד בין קלינטון לטראמפ, כמו זה המסתמן עכשיו, יש משמעות לכל אחוז, אולי אף לשבר של אחוז.
לג'ונסון, לשעבר מושל ניו מקסיקו מטעם המפלגה הרפובליקנית, ולסטיין, רופאה במקצועה העומדת בראש מפלגת הירוקים, אין אפילו סיכוי להגיע לעימותים שכן כדי לקבל כרטיס כניסה, על פי הכללים של ועידת העימותים, צריך המועמד לקבל לפחות 15 אחוזי תמיכה בלפחות שלושה סקרים.
עם זאת, על אף שהזרקורים לא מופנים אליהם ואמריקה צופה בהשתאות במרוץ בין קלינטון לטראמפ, הם יכולים להכריע את הכף, אם יתמידו ויישארו במרוץ עד סופו ולא יפרשו לקראת הסוף. ג'ונסון, התומך בעמדות למניעת התערבות צבאית אמריקנית ברחבי העולם ושינוי שיטת המיסוי, הגיח שלא בטובתו לתודעה התקשורתית כשבראיון טלוויזיה לא ידע למה התכוון המראיין כאשר שאל אותו על העיר הסורית חלב.
סטיין, שהרימה את דגל הירוקים התומכים בשימור איכות הסביבה ולחימה בהתחממות כדור הארץ, חולמת על עולם יפה יותר אבל לא מצליחה להתקבע בתודעה. שניהם יכולים להמשיך עד סוף המרוץ, אלא שעל פי הסקרים הם יחזקו בכך את סיכויו של טראמפ, דבר שכלל לא בטוח שהיו רוצים לעשות.
בסקר חדש של ניו יורק טיימס ו-CBS שפורסם אתמול (ה') ניכר כי טראמפ מצמצם את הפער בקרב האוכלוסיה המוגדרת על ידי הסוקרים ככזו שכנראה תלך להצביע, המרוץ צמוד בין קלינטון וטראמפ: כל אחד מהם מקבל 42 אחוז. ג'ונסון מקבל 8 אחוז וסטיין 4 אחוז. במצב במרוץ שבו נותרו רק קלינטון וטראמפ, המועמדת הדמוקרטית מקבלת 46 אחוז וטראמפ 44 אחוז, פער של 2 אחוז לטובת קלינטון שזה בטווח טעות הדגימה.
הסקר העלה נתון מדאיג נוסף עבור קלינטון: הדמוקרטים נלהבים פחות ללכת להצביע מאשר הרפובליקנים, כך שהיא תזדקק לכל קול. אמנם, להילרי קלינטון יש מערכת משומנת היטב של ארגון במדינות המפתח, צי של מכוניות להסיע בוחרים לקלפיות ומאות מתנדבים שאמורים להאיץ בבוחרים להגיע לקלפי. לטראמפ אין מערכת כזו, והוא עדיין בטוח שיוכל לנהל בעצמו את מערכת הבחירות. הוא גם הסתכסך עם בכירי המפלגה הרפובליקנית והם לא ימהרו לרתום לעזרתו את מערכות הארגון שלהם.
כדי להמחיש את הבעיה שלו צריך להסתכל על המתרחש באוהיו, שהיא אחת ממדינות המפתח. המושל שם הוא ג'ון קייסיק, שהתמודד בפריימריז מול טראמפ לנשיאות. טראמפ כל כך העליב את קייסיק בהתמודדות ההיא, שהוא אפילו שוקל לא לסייע לטראמפ ואף סירב להביע בו תמיכה.לקייסיק יש מערכת ארגון בשטח שהיתה יכולה לעשות עבודה חשובה עבורו מול מערכת הארגון של קלינטון. זה לא יקרה.
דבר דומה קורה גם בטקסס: לטד קרוז, עוד מועמד שהפסיד לטראמפ בפריימריז, יש מערכת ארגון מסועפת שם. אך גם קרוז ספג מהמיליארדר הצבעוני עלבונות גסים עליו, על אשתו ועל אבא שלו. גם הוא לא הביע תמיכה בטראמפ, גם הוא ישב בחיבוק ידיים ביום ההצבעה ולא יסייע לו.
הסקרים האחרונים במדינות המפתח מראים כי המרוץ צמוד עם יתרון קל לטראמפ בפלורידה ואוהיו. בפנסילבניה, הילרי קלינטון מובילה בפער גדול, אולם מידת ההתלהבות של הבוחרים האמריקנים במרוץ הזה היא נמוכה מבעבר. על פי סקר אחרון של מכון קווינפיק, רוב הנשאלים אמרו שיצביעו בעד קלינטון כהצבעת מחאה נגד טראמפ ולהיפך. כלומר, אמריקה הולכת לבחור בין שני מועמדים שגם התומכים שלהם לא רוצים בהם, והם מתכוונים ללכת להצביע רק כדי לחסום את היריב. במצב כזה, שני המתמודדים של המפלגות הקטנות יכולים לשחק תפקיד עצום: בין אם יחליטו להשאר במרוץ עד הסוף בין אם יחליטו לפרוש לפני הרגע המכריע.