רינה פושקרנה מכינה תבשיל הודי צמחוני
אתם בעניין של אוכל הודי? גורו המטבח ההודי, רינה פושקרנה, מכינה במטבח שלה בבית תבשיל הודי צמחוני, עשוי מתפוחי אדמה ואפונה, מלא בתבלינים חזקים כמו ג'ינג'ר, צ'ילי וקארי. לחובבי הז'אנר
אלו מטר (תבשיל תפוחי אדמה ואפונה), רינה פושקרנה
המצרכים (ל-4 מנות):
למחית הבצל -
4 בצלים בגודל בינוני, קלופים
2 כוסות מים
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל שחור שלם
4 יחידות ציפורן
4 תרמילי הל
1 כוכב אניס
לרסק עגבניות -
6 עגבניות בגודל בינוני
2 כוסות מים
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל שחור שלם
4 יחידות ציפורן
4 תרמילי הל
1 כוכב אניס
לתבשיל -
2-3 כפות שמן
1 כפית מחית ג'ינג'ר (ג'ינג'ר כתוש טחון במעבד מזון עם מעט מים)
1 כפית שום כתוש או מחית שום (שום כתוש טחון במעבד מזון עם מעט מים)
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת צ'ילי
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת כוסברה
1/2 כפית נענע יבשה
2 כוסות מים
4 תפוחי אדמה קלופים, מבושלים וחתוכים לקוביות
2 כוסות אפונת גינה
1/2 כפית עלי חילבה יבשים קצוצים
1/2 כפית אבקת גראם מסאלה
1/2 כפית כמון
להגשה -
חופן כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
- למחית הבצל - שמים את כל הרכיבים בסיר, מרתיחים עד לריכוך הבצל וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת ממרח חלק.
- לרסק העגבניות - שמים את כל הרכיבים בסיר, מרתיחים עד לריכוך העגבניות, מסירים את קליפת העגבניות וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת ממרח חלק (אפשר גם לחמם במיקרוגל כ-3 דקות).
- להכנת התבשיל - מחממים את השמן במחבת, מוסיפים 6 כפות גדושות ממחית הבצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום-זהוב.
- מוסיפים את מחית הג'ינג'ר, מחית השום ופלפל קצוץ. בוחשים ומבשלים כ-4 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים, בוחשים היטב ומבשלים כ-5 דקות, עד שהשמן נפרד מהתבשיל.
- מוסיפים מים בהדרגה בהתאם לסמיכות הרצויה של הרוטב, ובוחשים היטב.
- מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, אפונה, חילבה, גראם מסאלה וכמון ומבשלים כעשר דקות. בסיום הבישול מוסיפים כוסברה טרייה, ומגישים.