שתף קטע נבחר

חיפש חשבון אבוד ומצא חיסכון של 87 אלף ש'

מחפשים חשבונות אבודים ומוצאים חסכונות פנסיוניים וקרנות השתלמות: מאות אלפים נכנסו לאתר לאיתור חשבונות "אבודים" מאז הושק, כמחציתם דווקא חיפשו חשבונות פנסיוניים. "הייתי זקוק לכסף הזה מאוד לפני מספר שנים וזה מרגיז שלא הודיעו לי"

מצאו אוצר: בעקבות השקת האתר לאיתור חשבונות "אבודים" בבנקים, בשבוע שעבר, הגיעו ל ynet לא מעט פניות של גולשים שאיתרו את כספם. אחרי שנים של הפקרות, כל אזרח במדינת ישראל יכול לנסות לאתר חשבון בנק אבוד או חיסכון פנסיוני ישן שלא היה מודע לקיומו.

 

היכנסו לאתר החדש ובדקו האם מגיע לכם כסף

 

הממשק החדש לאיתור חשבונות אבודים בבנקים שולב באתר שכבר קיים מזה 3 שנים - לאיתור חסכונות פנסיוניים (קופות גמל, קרנות פנסיה ופוליסות ביטוח). אולם למרות שהממשק לאיתור חסכונות אינו חדש, השקת החלק הבנקאי, הביאה עדנה גם בחיפוש החסכונות.

 

מנתונים שהגיעו ל ynet לקראת סוף השבוע האחרון, עולה כי כמות הכניסות לבדיקת חשבונות בבנקים ולבדיקת חשבונות פנסיוניים, במהלך הימים הראשונים מאז הושק מחדש האתר, כמעט זהה - עם כ-150 אלף כניסות לכל אחד מהממשקים.

 

נראה כי למרות החידוש שבאפשרות לאתר חשבונות בבנקים, רוב "ההפתעות" נמצאו דווקא בחסכונות הפנסיוניים. אגב, בבנקים מסרבים למסור פרטים כלשהם על היקף הפניות שהגיעו אליהם או סכומי הכסף שנמצאו, אם בכלל.

 

"אנחנו מחלקים יותר מדי מתנות לאנשים ביומיים האחרונים"

ישראל (השם המלא שמור במערכת), תושב המרכז בן 30, גילה באופן מפתיע חיסכון על שמו בסכום של 6,600 שקל. "ראיתי את הכתבה ב-ynet ופשוט נכנסתי לקישור שהיה בה", הוא מספר הבוקר ל-ynet. "הכנסתי את הפרטים וגיליתי שיש לי קופת גמל לא פעילה ב"אקסלנס נשואה". הייתי בטוח שאין כלום.

 

"מיד צלצלתי אליהם, והם אמרו שיש לי קופה עם 6,600 שקל. הם שאלו איך הגעתי אליהם, אז אמרתי שזה בעקבות הפרסומים בימים האחרונים".

 

לדברי ישראל , התשובה שקיבל היא "אנחנו מחלקים יותר מדי מתנות לאנשים ביומיים האחרונים. אתה יכול להשאיר את הכסף פה. זה כדאי לך. זה פטור ממס".

 

המפקחת על הבנקים מסבירה כיצד למצוא חשבון אבוד. צפו: 

 

 

ישראל סירב וביקש להעביר את הכספים לחשבון הבנק שלו. "שלחו לי טפסים למייל ואמרו שתוך 4 ימים אראה את הכסף". למרות הבשורה המשמחת, ישראל מתקומם על התנהלות הגופים הפיננסיים: "אני לא מבין למה לא קיבלתי מכתב הביתה. איך לא מבררים איך להחזיר לי את הכסף. זה היה אצלם יותר מ-6 שנים. מדוע לא ביררו? מעצבן שיש לי כסף במקום ואיני יודע עליו. לוקחים כסף שלנו ומחביאים אותו".

 

ישראל מוסיף ומספר, "עבדתי בחברת תקשורת לפני 6 שנים בערך, הפרישו לי לפנסיה. תקופה קצרה אחרי זה עמדתי להתחתן והייתי זקוק לכסף כדי לקנות טבעת נישואים, אז משכתי את כספי הפיצויים של הפנסיה. הבנתי שצעד כזה עשוי לפגוע בקצבה שאקבל בעתיד, אבל לא היתה לי אפשרות אחרת. אם הייתי יודע על קיומם של 6,000 השקלים ששכבו סתם בקופה  – הייתי חוסך את כל זה. זה ממש מעצבן".

 

מצא 4 קופות גמל וקרנות השתלמות

גם גיא (השם המלא שמור במערכת) ראה את הפרסומים אודות האתר החדש והחליט לנסות את מזלו. "קיבלתי תשובה שיש לי 4 קופות גמל וקרנות השתלמות: בהראל , בפסגות , במגדל ובאנליסט", הוא מספר ל-ynet. "התחלתי להרים טלפונים, התברר שיש לי בערך 200 שקל בכל אחת מהקופות הללו, לא משהו. אבל אז התקשרתי גם לאנליסט והם בישרו לי - יש לך 87 אלף שקל בקרן השתלמות".

 

לא היה לך מושג על הקופות האלה? "על חלק מהקופות הקטנות ידעתי משהו, כי גם שלחו לי איזה מכתב לפני שנה ויותר, אבל על הקופה הגדולה לא היה לי מושג. התברר שזו קרן השתלמות מלפני 20 שנה מאיזה מקום עבודה שעבדתי בו. הפרטים שלי שהיו רשומים אצלם לא היו נכונים. כדי לאמת את הנתונים הם ביקשו ממני כתובת והייתי צריך להיזכר בכתובת ישנה שגרתי בה לפני בערך 20 שנה".

 

"שלחתי להם את כל המסמכים ואחרי יומיים הם התקשרו ואמרו שיעבירו את הכסף לחשבון הבנק שלי".

 

מה תעשה עם הכסף? "זה בא לי ממש בזמן. אני בדיוק פותח עכשיו עסק חדש ואני זקוק למזומנים. זה מאוד יעזור לי, בא לי מצוין".

 

יאיר (השם המלא שמור במערכת), שמצא גם הוא מטמון קטן, מספר ל ynet כי מה שהפתיע אותו יותר מכך שגילה פוליסת ביטוח מנהלים ישנה על שמו בחברת מגדל, בסכום של 7,040 שקל, היא העובדה שבפוליסה הזו היתה הפקדה אחת ויחידה בשנת 1994 בסכום של 240 שקל. "כשהפקיד אמר לי שמה שהוא רואה זה שהיתה רק הפקדה אחת -  הייתי המום. לא יאומן איך הסכום גדל עם השנים. אני רק חושב מה היה קורה אם הייתי מפקיד 1,000 שקל למשל או יותר".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים