"שקשוקה? הו, זה מדהים"
האם ישראל בדרך להפוך ליעד קולינרי תיירותי? עשרה שפים נחשבים מלונדון ביקרו בארץ, ועומדים לפרסם את רשמיהם בחוברת שתצורף ל"טיימס", ובה מתכונים בהשראת הטעמים הישראלים. בין השפים היו פרגוס הנדרסון והשף טום סלרס בעלי מסעדות עם כוכב מישלן. שר התיירות לוין: "לישראל יש המון מה להציע לתייר בתחום הקולינריה". אז מה הם חשבו על שקשוקה, חומוס ופלאפל?
בשקט בשקט הגיעה בשבוע שעבר מלונדון לישראל קבוצה של עשרה שפים נחשבים, ביוזמת משרד התיירות, המבקש למצב את ישראל כיעד קולינרי אטרקטיבי לפודיז. בקבוצה היו שפים מעוטרי כוכבי מישלן, יזמים בתחום המסעדנות, מחברי ספרי בישול ושפים ראשיים מהמסעדות הפופולריות ביותר בלונדון, וביניהם פרגוס הנדרסון, השף של מסעדת "סנט ג'ון" הנחשבת, בעלת כוכב מישלן, וגם השף טום סלרס ממסעדת "סטורי", שמסעדתו זכתה בכוכב מישלן 5 חודשים בלבד אחרי פתיחתה, כשהוא בן 26.
השפים סיירו בנקודות קולינריות ברחבי הארץ, בצפון, במרכז ובירושלים: הם ביקרו בשוק מחנה יהודה, ובמסעדות שונות ובהן מסעדת "מגדלנה" בצומת מגדל, מסעדת "מחניודה" בירושלים ומסעדת "הקוסם" בתל אביב. בערב האחרון שלהם בארץ הם התארחו בביתה של רותי ברודו, מבעלי קבוצת הבראסרי והקופי בר.
את הקבוצה ליווה השף יוסי אלעד, ממסעדת מחניודה, המחזיק גם בשתי מסעדות בלונדון, ולביקור הצטרפה גם כתבת מהטיימס, אשר תפרסם את רשמיה מהביקור בישראל, יחד עם חוברת מתכונים שירכיבו השפים, בהשפעת טעמי המטבח הישראלי. ומה הם חושבים על שקשוקה, חומוס ופלאפל?
"תיירות מבוססת היום לא רק על ביקור באתרים היסטוריים, אלא קודם כל על חוויה שהתייר מבקש לחוות", מסר שר התיירות יריב לוין, "הקולינריה והטעמים המקומיים הם מרכיב מאוד חשוב בחוויה הזאת. לישראל יש המון מה להציע לתייר בתחום הקולינריה, והמטרה שלנו בהבאת השפים הבריטים לכאן היא לחשוף בפני הקהל הבריטי את האפשרויות הרבות שישנן כאן בישראל לכל מי שאוכל וטעמים מיוחדים מעניינים אותו".