אובמה ונתניהו ייפגשו ביום רביעי בניו יורק
שתי הלשכות סיכמו כי נשיא ארצות הברית וראש הממשלה ייפגשו ביום רביעי. הפגישה נקבעה לאחר החתימה על הסכם הסיוע הביטחוני ובמסגרתה יודה נתניהו באופן אישי
נשיא ארצות הברית ברק אובמה ייפגש ביום רביעי עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בניו יורק. כך סוכם במגעים בין לשכת ראש הממשלה לבית הלבן. נתניהו יטוס לניו יורק ביום שלישי. הפגישה נקבעה לאחר החתימה על הסכם הסיוע הביטחוני.
בלשכת ראש הממשלה אמרו כי בפגישה הצפויה עם נשיא ארה"ב, נתניהו יודה לו באופן אישי על הסכם הסיוע הביטחוני שנחתם בשבוע שעבר, "הסכם שמבטא את עומק היחסים האסטרטגים והברית בין ישראל לבין ארה"ב. ראש הממשלה נתניהו מתכוון לשוחח בפגישתו עם אובמה על האתגרים וההזדמנויות במזרח התיכון והדרך לקדם יחד שלום וביטחון".
מהבית הלבן נמסר כי אובמה יצנל את הפגישה עם נתניהו כדי לקדם את רעיון שתי המדינות, ישראלית ופלסטינית, על רקע המציאות המטרידה.
ראש הממשלה הדף בפתח ישיבת הממשלה את ביקורת שהשמיעו, בין היתר, אהוד ברק ועוזי ארד על הסכם הסיוע שנחתם עם ארצות הברית. "אני שומע כל מיני רעשי רקע ודיסאינפורמציה להסכם", אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה. "אני מבקש להבהיר: מעולם לא הוצע לנו יותר - לא הוצע לנו יותר כסף, אפילו לא דולר אחד, ולא הוצעו לנו טכנולוגיות מיוחדות. אלו סילופים ובדיות של גורמים אינטרסנטיים".
נתניהו הוסיף ואמר כי "בשבוע שעבר חתמנו על הסכם הסיוע הביטחוני עם ארצות הברית לעשור הקרוב. ישראל תקבל 38 מיליארד דולר כדי לחזק את העוצמה הצבאית שלנו, וגם כדי לחזק את מערכות ההגנה שלנו נגד טילים. אני מבקש להודות לנשיא אובמה, לקונגרס האמריקני ולעם האמריקני. התמיכה בישראל מארה"ב חזקה מאי פעם, היא חוצה מפלגות וחובקת את ארה"ב לאורכה ולרוחבה, ובאה לידי ביטוי בהסכם זה.
"זה הסכם הסיוע הגדול ביותר שארה"ב העניקה למדינה כלשהי בתולדותיה. ההסכם הזה מוכיח את עומק היחסים ואת עוצמת היחסים
בין ישראל לארה"ב". על מבקרי ההסכם אמר עוד כי "או שהם אינם מצויים בעובדות או שהם מסלפים את העובדות. והם גם כמובן משדרים כפיות טובה, וזה בעיניי הדבר העצוב ביותר, כפיות טובה אל מול ידידתנו הגדולה והטובה ביותר ארה"ב. זהו הסכם שיא שיחזק מאוד את ביטחונה של ישראל, ומן הראוי שכולנו נברך עליו וגם נבטא את הערכתנו לארה"ב".
לפי ההסכם, ארצות הברית תעניק לישראל38 מיליארד דולר למשך עשר שנים - כולל הסיוע בתחום מערכות ההגנה מפני טילים. ההסכם כולל התחייבות ישראלית שלא לפנות לקונגרס בבקשה לתוספות תקציביות. כמו כן נמצאה פשרה לפיה בשש השנים הקרובות ישראל תוכל להשתמש בחלק מהכסף לטובת רכש גומלין בשקלים בתעשיות הביטחוניות הישראליות - סוגיה שהייתה במחלוקת ונפתרה.
זהו הסכם הסיוע הצבאי הגדול ביותר שארצות הברית נתנה אי פעם למדינה כלשהי, אבל הוא כולל גם פשרות שנעשו על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו. בין היתר, ישראל הסכימה לא לבקש תקציב נוסף מהקונגרס, מעבר למה שיינתן מדי שנה על פי החבילה החדשה. בנוסף, ישראל ויתרה חלקית גם על ההסדר המיוחד שמאפשר לה להוציא חלק מתקציב הסיוע האמריקני שלה על התעשיות הביטחוניות שלה במקום על כלי נשק מתוצרת אמריקנית.
הדיונים על ההסכם חשפו שוב את המחלוקות בין נתניהו לנשיא ארצות הברית ברק אובמה, לאחר החתימה על הסכם הגרעין עם איראן, שהביא את העימותים בין ישראל לארצות הברית לשיא. אבל נתניהו החליט בכל זאת לא לחכות לנשיא אמריקני חדש - דונלד טראמפ או הילרי קלינטון - ולחתום על הסכם הסיוע ארוך הטווח עם הממשל הנוכחי.