צפו: שיפצו בהתנדבות בית קשיש בת"א
מתנדבים בעמותת "נפש רוח נשמה" שיפצו דירת קרקע בדמי מפתח של קשיש ערירי בשכונת נווה צדק בת"א. פרויקט שיפוץ הדירה, ששטחה רק 20 מ"ר עם שירותים במחסן של הגינה, עלה כ-70 אלף שקל בתרומות
תחום השיפוצים מבוקש מאוד בקרב הישראלים, בעיקר בתקופת החגים (אבל לא רק), שמוכנים לשלם הרבה כסף כדי לחיות בנכס משודרג. אבל לא בכל יום רואים קבוצת מתנדבים שמתגייסת לשפץ דירה מתפוררת ומוזנחת במשך שלושה שבועות ובעלות של כ-70 אלף שקל בתרומות. כאלה הם מתנדבי עמותת "נפש רוח נשמה", המספקת עזרה למעוטי יכולת, אשר בחודש האחרון שיפצו דירת קרקע בדמי מפתח של קשיש ערירי בשכונת נווה צדק בתל-אביב.
צפו בסרטון: שיפוץ בהתנדבות
"מדובר בדירה בשטח כולל של כ-20 מ"ר בלבד - חדר שינה בשטח של כ-11 מ"ר, מטבחון בשטח של כ-3.5 מ"ר ושירותים הממוקמים במחסן של הגינה בשטח של כ-4 מ"ר - וכל זה בלי מקלחת", מספרת דוברת העמותה (בהתנדבות כמובן), רונית מרום, בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים.
כתבות נוספות במדור עיצוב ותכנון הבית :
כיכר הסובלנות: המהפך של כיכר ציון
הישראלים משקיעים 100 אלף ש' בשיפוץ הבית
יקום מקביל: מעצבים מחדש את הבורסה בר"ג
"הבית התפורר, הרצפה שקעה, הצנרת הייתה רקובה, החשמל היה מסוכן, היה עובש בקירות", היא ממשיכה, "ופשוט החלטנו שבשנת 2016 לא עוד - הדייר הזה צריך לחיות בכבוד".
מרום גייסה קבוצה של מתנדבים, בהם גם קבלני שיפוצים, נגרים, מפקחי בנייה ובעלי חנויות לחומרי בנייה, "מיקנעם ועד ירושלים", כך לדבריה. בזמן השיפוץ דאגה העמותה ללינה עבור הדייר בבית הכנסת תפארת רפאל בתל-אביב ולארוחה חמה בכל יום שמומנה על ידי אחת המתנדבות. "הוא יצא מביתו רק עם שקית תמונות בידו - עצוב שחייו של אדם מסתכמים בכמה תמונות", היא אומרת.
לדבריה, "עלות השיפוץ הגיעה ליותר מ-70 אלף שקל - סכום גבוה לכל הדעות עבור דירה ששטחה רק כ-20 מ"ר - בגלל מצב הקירות והתשתיות ואבזור הדירה בסנטדרט גבוה - לא הסכמנו להכניס פריטים משומשים או סוג ב'. דאגנו לדייר לבגדים חדשים ומצעים - עד הפרט האחרון".
"מדובר בתקופה עמוסה של שיפוצים לפני החגים, אבל אחרי שראיתי את התמונות של הבית - דחיתי עבודות והגעתי לעבוד שם כל יום מעל שמונה שעות במשך שבוע", מספר דרור ברכול, בעלי ברכול שיפוצים בראשון לציון.
"אין תחושה מספקת יותר מהידיעה שהצלחת, יחד עם הסובבים אותך, לדאוג לאדם לדברים הבסיסיים ביותר, דברים שאנחנו לוקחים כמובן מאליו כל יום", מוסיפה סברינה כהן, אחת המתנדבות בעמותה. לדבריה, "מבין כל הרכישות של הציוד הבסיסי - עדיין ההתרגשות הגדולה ביותר הייתה לקנות לו עניבה לחג כי מעולם לא הייתה לו עניבה".
בפרויקט לקחו חלק מעל 20 בתי עסק, בהם נ.ע.נע תכנון חשמל, ברכול שיפוצים, אבנרס נגרות, פיליפ פיקוח ביצוע, מ.מ.ש.ר אספקה טכנית ורבים אחרים. הוא בוצע בעזרת מחלקת מבצעים ושיפור הסביבה ומחלקת שירות ותחזוקת מבנים בעיריית תל-אביב.
מתנדבי העמותה הם בעלי מקצועות חופשיים המתנדבים ללא שכר, מתוך תפיסת "ואהבת לרעך כמוך". העמותה פועלת כל השנה ומספקת סלי מזון לנזקקים, בתי חולים, אלמנות, ילדים יתומים וקשישים. ניתן להצטרף לעמותה בדף הפייסבוק.