שתף קטע נבחר
 

על הדג ועל הבירה: שידוך מושלם לארוחת חג

בירה היא לא רק משקה למפגש חברים בפאב או בערב כדורגל, היא בהחלט יכולה להיות חלק משולחן החג. יורם ניצן, שף מסעדת בינדלה, עם מתכון מיוחד שמתאים לחג וגם לבירה - פילה לוקוס עם אספרגוס ירוק, צלי כרוב אדום וקרם כרובית

בשיתוף קרלסברג

 

על מה אתם חושבים כשאומרים לכם בירה? מן הסתם על זה שבירה נחשבת למשקה של החבר'ה, נפגשים בשישי אחר הצהריים באיזה פאב שכונתי, יושבים על פיצוחים, פותחים בקבוק או בוחרים משהו מהחבית ונהנים מהשקט.

 

מה דעתכם על הגשת בירה בארוחת החג - נשמע מופרך? רגע לפני שאתם מרימים גבה, הנה מתכון חגיגי ללוקוס עם אספרגוס, צלי כרוב אדום וקרם כרובית שמתאים לארוחה משפחתית חגיגית והולך מצוין עם בירה איכותית, ואחריו עוד כמה דברים שאולי לא ידעתם על בירה.

 

צילום: ליאור פז | עריכה: רותם שניר

צילום: ליאור פז | עריכה: רותם שניר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

פילה לוקוס, אספרגוס ירוק, צלי כרוב אדום וקרם כרובית

המתכון באדיבות יורם ניצן, שף מסעדת בינדלה

 (צילום: ליאור פז) (צילום: ליאור פז)
(צילום: ליאור פז)
 

המרכיבים (ל-6 סועדים):

1.2 ק"ג לוקוס מחולק ל-6 מנות

6 גבעולי אספרגוס, קלופים ומבושלים

1 כרוב אדום בינוני

250 מ"ל מים

3 עלי דפנה

כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ

 

לקרם כרובית:

1 כרובית בינונית

כוס שמנת מתוקה

5 בצלי שאלוט קלופים

3 שיני שום קלופות

מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית

 

לדלעת:

400 גר' דלעת

3 כפות דבש

1 כפית חרדל

 

קישוט אופציונלי:

1 סלק מבושל

300 מ"ל ציר דגים

 (צילום: ליאור פז) (צילום: ליאור פז)
(צילום: ליאור פז)
 

אופן ההכנה:

  1. הכנת צלי כרוב אדום: פורסים את הכרוב לרצועות דקות.
  2. בסיר גדול ורחב מחממים 2 כפות שמן זית ומאדים את הכרוב על אש נמוכה למשך כ-20 דקות.
  3. מוסיפים את הג'ינג'ר, עלי הדפנה, 2 כפות דבש והמים. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה. מדי פעם מערבבים ובמידה ולא נשארו נוזלים בסיר, מוסיפים עוד מעט מים.
  4. הכנת קרם כרובית: שוטפים היטב את הכרובית, מסירים את תחתית הגבעול והעלים ופורסים לפרוסות לא אחידות.
  5. פורסים את בצלי השאלוט ושיני השום.
  6. מחממים כף שמן זית בסיר ומאדים במשך כ-10 דקות על אש נמוכה את בצלי השאלוט.
  7. מוסיפים את השום והכרובית, מאדים יחדיו על אש נמוכה כרבע שעה, מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים במעט מלח ופלפל, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה נוספת.
  8. במידה ויש צורך, מוסיפים מעט מים לכרובית.
  9. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לקבלת קרם חלק.
  10. הכנת הדלעת: קורצים מהדלעת 18 כדורים.
  11. מעבירים לתבנית אפייה, מתבלים ב-2 כפות שמן זית, כף דבש, כפית חרדל ומעט מלח.
  12. מוסיפים לתבנית כוס מים ומכסים בנייר אלומיניום.
  13. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
  14. הכנת הלוקוס: מחממים תנור ל-220 מעלות.
  15. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן זית.
  16. מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומניחים את הדגים כאשר העור כלפי מעלה ואופים למשך כ10 דק'.
  17. אופן ההגשה: מחממים את האספרגוסים במחבת עם מעט שמן זית.
  18. מחממים את צלי הכרוב, קרם הכרובית וכדורי הדלעת, כל אחד בנפרד.
  19. מחלקים את צלי הכרוב לצלחות, מניחים מעליו את פילה הדג ולצידו מקרם הכרובית וכדורי הדלעת ומעליו גבעול אספרגוס ירוק.

 

קישוט אופציונלי: קצף ים המורכב מציר דגים טחון יחד עם הסלק המבושל אותו מקציפים לקבלת קצף ים בצבע ורוד.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

הידעתם? 

  1. המתכון העתיק ביותר להכנת בירה נתגלה מסותת על לוחות אבן בני למעלה מ-5,000 שנים, כשהמתכון עצמו רשום בצורת שיר.
  2. מבשלי השיכר המקצוענים הראשונים היו כולם – נשים. למעשה, מבחינה היסטורית, נחשב התפקיד לנעלה, ובפרו התבצע על ידי נשים שנחשבו לאליטה. 
  3. יש 400 סוגי בירה שונים בעולם כיום.
  4. סנוסוליקאפוביה (cenosillicaphobia) הוא השם המדעי לפחד מכוס (בירה) ריקה.
  5. כמה עולה בקבוק הבירה הכי יקר שיש היום? אלף דולר. קוראים לה Vielle Bon Secours, והיא נמכרת בבר אחד בלבד בלונדון, ה-Bierdrome.
  6. בירה מכילה את כל המרכיבים להם אנחנו זקוקים כדי לשרוד. למעשה, היא היתה חלק בלתי נפרד מהתפריט בימי הביניים באירופה, כשהיה חוסר במזון ובמרכיבים תזונתיים. השתייה היתה לחלק מהחיים, לא רק של המבוגרים, אלא גם של הילדים משום שהיוותה מקור לאנרגיה.
  7. אגב, מחקר שפורסם במגזין הרפואי לחקר מחלות ומגיפות (American Journal of Epidemiology) מצא ששתיית בירה מורידה ב-40% את הסיכון ללקות באבנים בכליות אצל גברים בגיל העמידה.
  8. ברפובליקה הצ'כית שותים יותר בירה לראש (כלומר כמות של כוסות בירה ליחיד) מבכל מקום בעולם. בשנתיים האחרונות בסין שותים יותר בירה מכל מקום אחר בעולם – 350 מיליון הקטוליטר – הקטוליטר אחד שווה מאה ליטר. בכלל, בסין נמדד הגידול הכי מהיר בעולם בצריכת בירה. ארה"ב נמצאת במקום השני בצריכת בירה, אבל רק במקום ה-11 בהקשר של קיבולת היחיד ויכולתו לשתות.
  9. בקבוק הבירה הראשון נמכר בשנת 1850. לפני כן בירה נמכרה בטברנות מיוחדות אליהן היו מגיעים אנשים עם דליים כדי למלא בהם בירה בשביל להעביר את הערב בכיף.

 

 בשיתוף קרלסברג

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור פז
מנה חגיגית עם בירה ליד
צילום: ליאור פז
מומלצים