המדינה הכריעה: דחיה של שנה בדרישה להנגשת אתרי אינטרנט
בעלי אתרים בישראל הצהירו כי לא יוכלו לעמוד בתקנות במסגרת הזמן הנתונה. בשיתוף איגוד האינטרנט הישראלי והנציבות לשוויון זכויות לבעלי מוגבלויות - הוחלט לדחות את כניסתן של התקנות לתוקף בשנה
בחודש הבא אמורות היו להכנס לתוקפן תקנות המחייבות את כלל בעלי אתרי האינטרנט בישראל להנגיש את האתרים שלהם לבעלי מוגבלויות. תקנות אלה, עברו כבר בשנת 2013 וסימנו דדליין של שלוש שנים, במהלכן אמורים היו בעלי אתרים להתארגן מבחינה טכנית ולבצע את השינויים הדרושים. אולם לאור פניות של בעלי אתרים באמצעות איגוד האינטרנט הישראלי ובשיתוף הנציבות לשוויון זכויות עבו אנשים בעלי מוגבלויות, החליטה ועדת העבוה והרווחה של הכנסת על דחיית מועד כניסתם התקנות לתוקף בשנה - עד ל-26 באוקטובר 2017.
אתרי אינטרנט יכולים להיות נגישים ברמות שונות, והתקנות החדשות מבקשות להתיישר עם התקן הבינלאומי בנושא. הנגשה בסיסית למשל, תכלול פונקציות כמו אפשרות לשינוי גודל וצבע הגופן, התאמת האתר לתוכנות ברייל ואפשרות לתמלול בזמן אמת, צירוף כתוביות לקטעי מדיה, עיצובים פשוטים ומשטחי קריאה חלקים. אתרים נגישים גם צריכים להיות מסומנים, וקלים ופשוטים לניווט.
פרט לקשיים הטכניים ולמחיר הכלכלי שנלווה לעבודות שדרוג אתרי אינטרנט והפיכתם לנגישים, בעל אתרים מדווחים כי התקנות כפי שהן מנוסחות כיום, פתוחות לפרשנות ואינן בהירות. בעלי אתרים קטנים יכולים להגיש בקשה לקבלת פטור מהנגשת האתר. במהלך השנה הקרובה, מקווים באיגוד האינטרנט הישראלי לבצע התאמות ועדכונים לתקנות.