פגשה את התורם אחרי שניצחה את הלוקמיה
אייל גולדמן, שתרם מח עצם לשיר טהר והציל את חייה, פגש אותה במהלך כנס בבית הנשיא לציון עשור לשותפות בין צה"ל לעמותת "עזר מציון". "בלעדיו לא הייתי כאן", סיפרה שיר. גולדמן: "מכיר את הנושא, אימא תרמה כליה לאבא"
שיר טהר (24) חשה לפני שנה וחצי כאבים ברגליה. לקראת נסיעה לחו"ל התברר לה כי הכאבים נגרמו מלוקמיה. רופאיה הסבירו כי רק השתלת מח עצם תציל את חייה. אייל גולדמן (27), סטודנט מפרדס חנה, נמצא מתאים לתרומה ובזכות נתינתו הצליחה טהר לנצח את המחלה. אתמול (ב') נפגשו השניים בבית הנשיא בירושלים באירוע לציון עשור לשותפות בין צה"ל למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עמותת "עזר מציון".
טהר, לוחמת לשעבר במערך כיפת ברזל וסמב"צית במערך ההגנה האווירית, החלה לעבוד לאחר שחרורה מצה"ל בחקלאות ותכננה נסיעה לדרום אמריקה. אבל אז היא חשה בכאבים שהצביעו לדאבונה על לוקמיה. אחרי שלושה סבבי כימותרפיה הבינה טהר כי רק השתלת מח עצם תוכל לשפר את מצבה הבריאותי.
"תמיד באתי בגישה חיובית שאנצח את המחלה, כי אין סיבה שלא", אמרה טהר במפגש עם התורם גולדמן. "החברים והמשפחה תמכו בי לכל הדרך, והיום אני מתחילה לחיות. אייל הוא אדם מדהים, אני שמחה לפגוש אותו כי בלעדיו לא הייתי כאן בחיים".
גולדמן, סטודנט לראיית חשבון וגיאוגרפיה, סיפר כי לא התלבט כשהתבקש לתרום: "לא היו לי אפילו לרגע התלבטויות. אני מכיר את כל הנושא של תרומה, כי אימא שלי תרמה כליה לאבא שלי".
גולדמן הוא אחד מ-650 חיילים שתרמו מח עצם ומקבלים מדליה מיוחדת על תרומתם. במהלך האירוע בבית הנשיא קיבלו יותר מ-100 חיילי צה"ל שתרמו מח עצם את "מדליית הצלת החיים" מטעם "עזר מציון" וצה"ל. כ-550 חיילים נוספים שתרמו מח עצם יקבלו את המדליה לבתיהם בשבועות הקרובים.
בסיום דבריו הודה הנשיא לד"ר ברכה זיסר, מנהל המאגר הלאומי לתורמי מח עצם, ולבעלה מוטי ז"ל. לדברי ריבלין, "מוטי היה אדם של נתינה. מוטי היה אדם של חיבור, של קשר אנושי חם ואהבת ישראל אמיתית". ד"ר זיסר אמרה כי "השותפות של צה"ל עם המאגר הלאומי לתורמי מח עצם של 'עזר מציון' מבטאת את הערבות ההדדית העמוקה של אזרחי ישראל המחברת את כל חלקי העם. חיילי צה"ל שנמצאו מתאימים לתרומת מח עצם והתנדבו לעשות כן מבלי לדעת למי הם תורמים כבר זכו לאפשר ביצוען של 1,120 השתלות מצילות חיים".
יו"ר "עזר מציון", הרב חנניה צ'ולק, אמר: "הודות לשיתוף הפעולה המיוחד בין 'עזר מציון' לצה"ל, זכיתם אתם החיילים להזדמנות לנתינה מיוחדת במינה, ואיזו מצווה גדולה ונפלאה יותר יכול אדם לבקש לעצמו, מאשר להציל חיים, שהרי כל המציל נפש כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא. ואתם מצילים עולמות שלמים, את החולים, את משפחותיהם ואת כל הסובבים אותם. מלאכה רבה עוד ניצבת לפנינו, חולים רבים ממתינים להשתלה שיכולה להציל את חייהם".