היכונו לאליפות ישראל הראשונה בטאקי
35 שנה אחרי המצאת משחק הקלפים הישראלי שכבש דורות שלמים, אליפות ישראל הראשונה בטאקי יוצאת לדרך. המעריצים המושבעים כבר משנים צבע מרוב התרגשות לקראת הטורניר שיתקיים בסוכות במוזיאון הילדים בבאר שבע - וההרשמה נפתחת היום
הוא הומצא בישראל, נמצא כמעט בכל בית, משחקים אותו מגיל 6 ועד 99 ועכשיו כשהוא חוגג 35 שנה, הגיע הזמן לגלות סוף סוף מי יהיה באופן רשמי אלוף ישראל בטאקי.
חיים שפיר, ממציא המשחק המיתולוגי, נתן את ברכת הדרך לאליפות ישראל הראשונה בטאקי שתתקיים במהלך סוכות בלונדע - מוזיאון הילדים של באר שבע, במתחם מיוחד שיוקדש לאירוע. ההרשמה לאליפות נפתחת היום באתר המוזיאון, ובכל יום במהלך החג יתקיימו מספר מקצי תחרות. בכל מקצה ישתתפו 125 שחקנים, בכל הגילאים, שישחקו בשלושה סבבים. משתתפי הסבב האחרון - "שולחן הגמר", יזכו בכרטיס לגמר האליפות שיתקיים לקראת חנוכה, ובו יוכתר אלוף הטאקי הלאומי. מלבד הכבוד האינסופי שמתלווה לתואר אלוף ישראל בטאקי, יוענקו גם פרסים: לזוכה במקום הראשון חופשה משפחתית בחו"ל, מקום שני - חופשה משפחתית בארץ, מקום שלישי - אירוע בלונדע.
אצל חובבי המשחק, ההתרגשות רבה. פז לייפר (22), סטודנטית לקולנוע המתגוררת בנשר, תירשם לתחרות יחד עם אביה. "בטאקי כולם משחקים ביחד, יש קשר עין אחד עם השני, מניחים את המסכים בצד ולוקחים הפסקה מהעולם הדיגיטלי. אם אתה בסמארטפון כל היום אתה לא מפעיל את הראש, רק את האצבע. כשאתה משחק טאקי אתה חושב על אסטרטגיה, איזה קלפים להוציא ואיזה לשמור. זה משחק מאתגר וכיפי שמעודד את החשיבה", היא אומרת.
אביה, שי (50) מוסיף: "אנחנו משחקים ביחד בימי שישי, צוחקים, מבלים ערב משפחתי, כולם נהנים ומי שמפסיד עושה קפה. העסק תפס כי אני שיחקתי טאקי עם הבנות כשהיו קטנות. הטאקי מגבש את המשפחה". ומה סוד הקסם של טאקי עבורו? "זו מלחמת מוחות, חוויה לכל גיל", הוא מסביר.
יואב שוסטר (34) מתל אביב, שיתחרה גם הוא באליפות, מספר. "לטאקי יש קצב מאוד מהיר. צריך להיות עם האצבע על הדופק. גם הצד הוויזואלי של המשחק תמיד קסם לי. מרגע שאתה מתחיל ומבין את המשחק זה נהיה מאוד מעניין. כאדם תחרותי אני חושב שצריך לנצח בכל משחק. מעולם מעולם לא הגעתי לריבים יותר גדולים מאשר על טאקי. אני יכול לפרק חברויות בגלל משחק טאקי". גם זיו עברי (15) מעומר היא חובבת טאקי מושבעת. "זה משחק שגורם לך לחשוב מחוץ לקופסה", הסבירה זיו. "זה משחק שבו אתה חושב לא רק מה הקלפים שאתה תשים אלא גם אילו קלפים אחרים ישימו. אני למדתי טאקי בטיול שנתי בכיתה ד'. ומאז אני ממש ממש אוהבת את המשחק. הייתה תקופה בכיתה ששיחקנו רק טאקי בהפסקות. כל הזמן".
חיים שפיר, ממציא הטאקי, אומר "אני נרגש כי לא עשינו את זה אף פעם. הסיבה היא שאף פעם לא היה גוף רציני שהיה מוכן לתת על זה חסות. נורא שמחתי שסוף סוף תהיה אליפות טאקי כמו שצריך". גם אלעד אזולאי, מנכ"ל לונדע, מתרגש לקראת האליפות המתוכננת ואומר כי "בעידן של מסכים, יש חשיבות גדולה למשחקי השולחן בהם אנו משחקים פנים אל פנים".